24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Τριάντα σκάουτ... συνιστούν Καμαρά

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
Καμαρά EUROKINISSI SPORTS

Διαβάστε στο 24ο Ευαγγέλιο πως ο Μεντί Καμαρά έχει κάνει ήδη την ποδοσφαιρική Ευρώπη να ασχολείται μαζί του καθώς και για το τηλεφώνημα θαυμασμού τσιφ σκάουτ γερμανικής ομάδας με το που είδε το γκολ του Καμαρά.

Το24ο Ευαγγέλιο έχει όλο το παρασκήνιο για τον παίκτη -αποκάλυψη του Ολυμπιακού Μαντί Καμαρά:

...πώς έχει κάνει την ποδοσφαιρική Ευρώπη να ασχολείται ήδη μαζί του μετά και την γκολάρα του κατά του Αστέρα,

...για το τηλεφώνημα θαυμασμού τσιφ σκάουτ γερμανικής ομάδας σε φίλο του Έλληνα ατζέντη πριν καν τελειώσει η αναμέτρηση στο “Καραϊσκάκης”,

... το περιεχόμενο του σκάουτινγκ ριπόρτ έμπειρου σκάουτ της Νιουκάστλ για τον Καμαρά, όταν πήγε να “σκανάρει” συμπαίκτη του σε πρόσφατο ματς του Ολυμπιακού και τελικά έκανε φάκελο για αυτόν,

... η παραδοχή Μοντεστό για την ανακάλυψή του, σε ιδιωτική συζήτηση στην Αγγλία,

... τα προφητικά λεγόμενα πριν από λίγο καιρό διεθνή Έλληνα του Ολυμπιακού για τον Μαντί και γιατί δεν θα βγαίνει από την 11άδα,

... και πώς εξηγείται η πρόβλεψη των “ειδικών” πως στην επόμενη διετία ο Καμαρά μπορεί να αποτελέσει το "επόμενο 15άρι (σε εκατομμύρια)" του Ολυμπιακού.

“Tον φέραμε στον Ολυμπιακό ως ταλέντο για να είναι ο τέταρτος χαφ στην ιεραρχία, υπολογίζοντας πως θα κάνει συνολικά την σεζόν 10, άντε 15 ματς και ήδη είναι βασικός και πρώτος σε όλα...”! Τάδε έφηΦρανσουά Μοντεστό για τον Μαντί Καμαρά, σε ιδιωτική συζήτηση στο περιθώριο της ρεβάνς με την Μπέρνλι, στην Αγγλία...

“Φίλε, μήπως είσαι στο γήπεδο του Ολυμπιακού; Μόλις είδα σε βιντεάκι το γκολ που πέτυχε ο Καμαρά! Είναι απίστευτο... Είναι παικτάρα ο μικρός...”!Το τηλεφώνημα...θαυμασμού από τον τσιφ σκάουτ σοβαρής γερμανικής ομάδας σε φίλο του Έλληνα μεγαλοατζέντη, μόλις λίγα λεπτά μετά την γκολάρα του 21χρονου μέσου από την Γουινέα κι ενώ ακόμη βρισκόταν σε εξέλιξη η αναμέτρηση στο “Καραϊσκάκης”!

Μην σας κάνει εντύπωση, γιατί στην εποχή του διαδικτύου οι... εικόνες και τα νέα ταξιδεύουν πάρα πολύ γρήγορα. Και ήδη από χθες βραδύ η μεγάλη ευρωπαϊκή πιάτσα των σκάουτερς (και όχι μόνο) έχει πέσει με τα μούτρα στο... “φαινόμενο – Καμαρά”. Τον κατά γενική ομολογία παίκτη - αποκάλυψη των “ερυθρόλευκων” μέχρι τώρα...

Ο Μαντί Καμαρά είναι μια ακόμη ανακάλυψη των Καρεμπέ – Μοντεστό - Ισά από την γαλλική αγορά και κυρίως από τις μικρομεσαίες ομάδες, βασικά της Λιγκ 2. Ειδικότερα ο συγκεκριμένος από το... κανάλι της Αζαξιό, όπως το περασμένο καλοκαίρι και ο “ομόσταβλός” του στο ίδιο μανατζερικό Γραφείο, Παπέ Αμπού Σισέ.

“Πιάνει... εξωφρενικό ρυθμό στο παιχνίδι του, με φοβερές αντοχές. Λίγο άτεχνος και τακτικά λίγο ακατέργαστος αλλά αυτά μπορεί να τα στρώσει. Έχει προσωπικότητα και δεν διστάζει να παίρνει ενέργειες και σουτ μέσα στον αγώνα, τόσο με το δεξί όσο και με το αριστερό του πόδι. Στην οικονομία του παιχνιδιού είναι εκπληκτικός αφού ενώνει άμυνα και επίθεση χωρίς να αφήνει τρύπες...”!

Μέσα στις άκρες αυτό ήταν το scouting reportγια τον Καμαρά, έμπειρου σκάουτ της Νιουκάστλ ,που παρακολούθησε πρόσφατο ματς του Ολυμπιακού για... χάρη άλλου “ερυθρόλευκου” αλλά τελικά για τον άσο από την Γουινέα άνοιξε φάκελο προκειμένου να τον “σκανάρουν” επισταμένα από εδώ και πέρα!!

Κάπου εκεί ήρθαν στο μυαλό μας εκείνα που είχαμε ακούσει από πρωτοκλασάτο Έλληνα διεθνή του Ολυμπιακού, σε “πηγαδάκι” κατά την αποχώρησή του από το “Καραϊσκάκης”, μετά το ματς με την Μπέρνλι. “Ο Μάντι είναι καταπληκτικός. Αυτά που κάνει στο χορτάρι δεν φαίνονται στην στατιστική του, αλλά κυρίως σε μας, τους συμπαίκτες του. Τόσο στα κοψίματά του, όσο και στα ντουμπλαρισματά του αφού ενώνει και δεν χωρίζει τις γραμμές....”!!

Μάλιστα ο ίδιος αναρωτιόταν... προφητικά τότε πως ο Καμαρά θα βγει από την ενδεκάδα για να παίξει ο Γκιγιέρμε (σ.σ. των 2,5 εκατ. € αγορά), ο Νάτχο (των 900.000 € συμβόλαιο χωρίς τα μπόνους) ενώ δεν υπήρχε ακόμη... Τουρέ!

Μια βόλτα σήμερα στην διεθνή πιάτσαagentsέφτανε για να αντιληφθεί κανείς - που μιλάει με τους “ειδικούς” - πως ήδη ο Μάντι Καμαρά... συζητιέται στην ποδοσφαιρική Ευρώπη. “Θα απασχολήσει σίγουρα 30 με 40 σκάουτ αυτή την σεζόν” ήταν το σχόλιο ατζέντη που πολύ θα ήθελε να τον είχε...πελάτη του.

Προσοχή: όταν λέει πως τόσοι πολλοί θα ασχοληθούν με τον Καμαρά, δεν σημαίνει πως απριόρι θα ενδιαφερθούν κιόλας για την απόκτησή του. Γιατί κανείς δεν μπορεί να προβλέψει όταν προχωρήσει το “σκανάρισμα” και η ιδιαίτερη ανάλυσή του από τους “ειδικούς” κάθε ομάδας πως θα τους κάνει ή θα κοπεί. Στην παρούσα φάση όμως, ο Μαντί είναι κάτι νέο, που κάνει θόρυβο και έτσι... κερδίζει τους σκάουτ, τραβώντας πάνω του τα φώτα και το ενδιαφέρον της εν λόγω πιάτσας.

Στο δια ταύτα: ο Μαντί Καμαρά που μας συστήθηκε ως... άγνωστο ταλέντο, έχει προλάβει στα μέσα Σεπτεμβρίου να μετράει το 7 στα 7, με 595 λεπτά συμμετοχής, με μια γκολάρα (κάλλιστα θα μπορούσε να είναι υποψηφία για γκολ της χρονιάς) και μια ασίστ, να γίνει διεθνής με την εθνική Γουινέας (παρτενέρ του Ναμπί Κεϊτά, των 54 εκατ. €, της Λίβερπουλ) και το όνομά του να γίνει... hotστις πιάτσες (μανατζερικές και σκάουτ).

Μπορεί δε η χρηματιστηριακή του αξία να μην υπερβαίνει τώρα τις 270.000 € αλλά οι ειδικοί εκτιμούν πως θα αποτελέσει την επόμενη 2ετία “το επόμενο 15άρι (σε εκατομμύρια)” του Ολυμπιακού. Η ηλικία, τα προσόντα, η ομάδα που ανήκει πλέον, το Europa Leage που έρχεται και το γαλλικό του παρελθόν συνηγορούν. Αρκεί να μάθει να... ομιλεί και αγγλικά, για τα οποία πάντως άρχισε και ταχύρυθμα μαθήματα εκμάθησης.


TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ