24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Τι κρύβεται πίσω από την παραίτηση Μπαταγιάννη

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ  ΜΕ ΤΗΝ SUPER LEAGUE//ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΜΕ ΤΗΝ SUPER LEAGUE//ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI SPORTS

Το 24ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ αφού θυμάται πως είχε εκλεγεί πριν από 10 μήνες ο Βαγγέλης Μπαταγιάννης στην προεδρία της Λίγκα μεταφέρει τους λόγους και τα πρόσωπα που τον οδήγησαν στην παραίτηση καθώς και μια "δηλητηριώδη" ατάκα του.

ΗSuper Leagueαπό σήμερα... ψάχνει νέο πρόεδρο αφού ο Βαγγέλης Μπαταγιάννης υπέβαλε την παραίτησή του, επικαλούμενος “καθαρά προσωπικούς λόγους”! Τους οποίους βέβαια δεν θέλησε να εξηγήσει στην σχετική επιστολή του παραίτησης προς τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου της Λίγκας, αν και στο περιβάλλον του ήταν πολύ πιο... διαφωτιστικός. Και το 24ο Ευαγγέλιο έχει το εν λόγω ρεπορτάζ...

Αρχικά να υπενθυμίσουμε πως ο Βαγγέλης Μπαταγιάννης δεν πρόλαβε να κλείσει χρόνο στην προεδρική θέση. Για την ακρίβεια... αποχώρησε σε λιγότερο από δέκα μήνες, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, αντικαθιστώντας τότε τον Γιώργο Στράτο.

Ο Μπαταγιάννης ήταν υποψήφιος που υποστηρίχτηκε από τον Ολυμπιακό (είναι άλλωστε εκ των αντιπροέδρων της “ερυθρόλευκης” ΠΑΕ) και η εκλογή του έγινε ουσιαστικά άνευ αντιπάλου, καθώς η ΑΕΚ επέλεξε τότε να μην κατεβάσει τελικά υποψήφιο,από τη στιγμή που δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τις επτά ψήφους που χρειαζόταν για να κοντράρει τον Μπαταγιάννη.

Για την ιστορία η χρονική συγκυρία ήθελε τους πρώην συμμάχους Σαββίδης και Μελισσανίδη να βρίσκονται σε μεγάλη κόντρα, τον Βαγγέλη Μαρινάκη να δίνει το παρών στην συνεδρίαση του Δ.Σ του Συνεταιρισμού όταν έγινε η ψηφοφορία και τον ΠΑΟΚ να “στηρίζει” κι αυτός την υποψηφιότητα Μπαταγιάννη, άσχετα αν ψήφισε παρών για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους (η εκλογή ήταν εξασφαλισμένη).

ΑΕΛ, Ατρόμητος, Λεβαδειακός, Ξάνθη, Ολυμπιακός, Παναιτωλικός, Πανιώνιος, ΠΑΣ Γιάννινα και Λαμία είχαν ψηφίσει Μπαταγιάννη, λευκό είχαν ρίξει ΑΕΚ, Απόλλων Σμύρνης, Αστέρας Τρίπολης, Παναθηναϊκός ενώ η η ΕΠΟ του Γραμμένου απείχε από τη διαδικασία.Κρατείστε το τελευταίο για να το συνδέσεται με τις τελευταίες εξελίξεις που οδήγησαν στην παραίτηση.

Πάμε τώρα στο παρασκήνιο που κρύβεται πίσω από την παραίτηση του Προέδρου της Λίγκας. “Το ποδόσφαιρο το έχω στην καρδιά μου και όχι στην τσέπη μου...” ήταν η ατάκα του Βαγγέλη Μπαταγιάννη, την οποία επαναλάμβανε σε όσους του τηλεφωνούσαν, μετά την δημοσιοποίηση της παραίτησής του. Με την (προφανώς θεωρώντας την) απαραίτητη επισήμανση/υπενθύμιση από πλευράς του... “ήμουν άμισθος πρόεδρος”!

Άντε μετά να μην πάει το μυαλό σου στον διευθύνοντα σύμβουλο (που για κάποιους στη Λίγκα, προεξάρχοντος του Ολυμπιακού, αποτελεί και... πέτρα σκανδάλου), Βασίλη Γκαγκάτση, που είναι έμμισθος...

Στο δια ταύτα: οι κακές σχέσεις με την ΕΠΟ και ειδικότερα με τον πρόεδρό της, Βαγγέλη Γραμμένο, τα ήξεις αφίξεις της Ομοσπονδίας και η αφόρητη πίεση που ένιωθε στο βωμό της όποιας πολιτικής, οδήγησαν τον Βαγγέλη Μπαταγιάννη στο να παραιτηθεί. Ο ίδιος πάντως διευκρίνιζε πως στους λόγους αυτής της απόφασης του ΔΕΝ συμπεριλαμβανόταν ο... Βασιλειάδης, αφού με τον υφυπουργό δεν είχε καμία διαμάχη.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ