24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Το "όχι" του Δώνη στον Αλαφούζο και η σύγκριση Ρόκα με Νταμπίζα

SUPERLEAGUE / ÎÁÍÈÇ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ËÁÓÊÁÑÇÓ ÔÓÏÕÔÓÁÓ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÎÁÍÈÇ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ËÁÓÊÁÑÇÓ ÔÓÏÕÔÓÁÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το 24ο Ευαγγέλιο αποκαλύπτει πώς μια άρνηση του Γιώργου Δώνη έφερε τον Καταλανό και γιατί το ενδεχόμενο καρτελάκι πώλησης που θα μπει στον Μακέντα θα είναι plus 1,5 εκατ. λιγότερο από εκείνο του Νταμπίζα.

Τεχνικός διευθυντής ο Νίκος Νταμπίζας. Τεχνικός διευθυντής και ο Τσάβι Ρόκα. Για την ακρίβεια ο πρώην και ο νυν τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού... Για να το πάω και πιο... ιντριγκαδόρικα, για όσους ξέρουν πως λειτουργεί ο ιδιοκτήτης της “πράσινης” ΠΑΕ, το παλιό και το νέο ποδοσφαιρικό αποκούμπι του Γιάννη Αλαφούζου. Και κάπου στην μέση, όσον αφορά στο “τριφύλλι” ήταν ο Γιώργος Δώνης.

Μάλιστα με τον κόουτς των “πράσινων”, τουλάχιστον για όσους γνωρίζουν καλά τα εσωτερικά του Παναθηναϊκού, όταν ήταν στα... μέλια του με τον Μίστερ Σκάι, να αρνείται την πρότασή του (μετά την απομάκρυνση του Νταμπίζα) για να αναλάβει μάνατζερ αγγλικού τύπου την ομάδα, δηλαδή λειτουργώντας και ως προπονητής και ως τεχνικός διευθυντής. Και σύμφωνα με τον αστικό μύθο ο Δώνης απάντησε (αρνητικά) τότε στον Αλαφούζο, ξεκαθαρίζοντας του πως είναι “μόνο προπονητής”. Για να έρθουν αργότερα οι... μέλισσες, δηλαδή ο Καταλανός!!

Μετά όμως, την... παρένθεση Δώνη, ας επιστρέψουμε στην σύγκριση των δυο τεχνικών διευθυντών του Παναθηναϊκού, που παρουσιάζουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους. Πιο δογματικός(με τις... νόρμες του), “αργός” και... οριζόντιος ο Νταμπίζας, πιο ελαστικός/ προσαρμοστικός και... γρήγορος ο Τσάβι Ρόκα.

Με τον δεύτερο μάλιστα, όπως αντιλαμβάνεται και η πιάτσα των agents, να μην πολυ-πιστεύει στον Έλληνα ποδοσφαιριστή και να μην έχει κωλύματα του τύπου (για παράδειγμα)... αφού πήρα τον Βέλεθ ως ελεύθερο από τον Άρη γιατί να μην πάρω και τους Ματίγια – Μπρούνο Γκάμα, αν τα βρούμε στο οικονομικό. Καλοί παίκτες και οι τρεις Ισπανοί, το έδειξαν στους “κίτρινους” της Θεσσαλονίκη αλλά μια χρήσης, χωρίς περιθώρια βελτίωσης και με το κυρίαρχο ερώτημα για την οικονομία της συζήτησης : με αυτούς ο Παναθηναϊκός μπορεί να πρωταγωνιστήσει ξανά στο πρωτάθλημα;

Στο δια ταύτα : ο... τιμοκατάλογος του Τσάβι Ρόκα για τους παίκτες του Παναθηναϊκού που μπορούν να βγουν στην... βιτρίνα για πώληση το ερχόμενο καλοκαίρι, δεν έχει καμία σχέση με τον αντίστοιχο του Νταμπίζα.

Αναμφίβολα του Καταλανού είναι πολύ πιο... ρεαλιστικός και οικονομικός, σε σχέση με εκείνον του Νταμπίζα. Για παράδειγμα, ο τελευταίος κοστολογούσε 3 εκατ. ευρώ το περασμένο καλοκαίρι τον Μακέντα, ο οποίος δεν προερχόταν μάλιστα από την τωρινή σεζόν, δεν είχε στοιχίσει τίποτα στο "τριφύλλι" και το συμβόλαιο του δεν ξεπερνάει την 260άρα! Αντιθέτως με τρία εκατομμύρια συνολικά ο Τσάβι Ρόκα το ερχόμενο καλοκαίρι θα... έσπρωχνε και τον Μακέντα και τον Χατζηγιοβάνη!!

Ειδικότερα ο Καταλανός το "καρτελάκι" στην τιμή του Ιταλού φορ μπορεί να το ξεκινήσει από το 1,5 εκατ. αλλά στο τέλος και 800 χιλιάρικα με 1 εκατ. να του πάνε θα αναγκαστεί να τα... πάρει. Είμαστε βέβαιοι για αυτό, από την στιγμή που έχει ήδη φέρει τον Καρλίτος και δεν δείχνει διατεθειμένος να αναπροσαρμόσει/διπλασιάσει τουλάχιστον τις αποδοχές του Μακέντα, όπως αντιλαμβάνεται πως θα ζητήσει το Γραφείο του Ραϊόλα, στο οποίο ανήκει...

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ