24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Το καλοκαίρι της μεγάλης φυγής των κίπερ

SUPERLEAGUE / PLAY-OFF / ÏÓÖÐ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / PLAY-OFF / ÏÓÖÐ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το 24ο Ευαγγέλιο αναλύει γιατί για πρώτη φορά μπορεί όλη η Big 5 να χάσει τους βασικούς της κίπερ την νέα σεζόν. Το "κλειδί" για Σα, η "τιμή" του Μπάρκα, το "ξεφόρτωμα" του Πασχαλάκη από Ρέμπε, πως "δουλεύει" ο Ρόκα τον Διούδη και η "μάχη" Κουέστα-Μέγγερι.

Οι αριστεροί μπακ της ελληνικής Super League είχαν την... τιμητικη τους στις δυο προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους. Τα ονόματα των Τσιμίκα - Γιαννούλη - Κούτρη - Ινσούα - Κυριακόπουλου πρωταγωνίστησαν, αν και ο μοναδικός που έγινε deal ήταν ο πρώην (πλέον) παίκτης του Αστέρα Τρίπολης και νυν της Σασουόλο.

Στο τρέχον, καλοκαιρινό, παζάρι που λόγω... Covid-19 θα τραβήξει και το φθινόπωρο, ενώ όλοι συμφωνούν πως θα είναι πολύ περίεργο και σίγουρα διαφορετικό απο κάθε προηγούμενο (παγκοσμίως), όσον αφορά στο εγχώριο, παρότι Τσιμίκας και Γιαννούλης βρίσκονται κανονικά στην βιτρίνα των Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ, η αίσθηση/πρόβλεψη του 24ου Ευαγγελίου (ερμηνεύοντας τις πιάτσες) θέλει τους Σουπερλιγκάτους κίπερ της... Big 5 (βάζω και τον Άρη) να είναι εκείνοι που τελικά θα κλέψουν την... παράσταση. Και εξηγούμαι:

Έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση, λίγο πριν απο την ολοκλήρωση και των playoffs/playouts, έχει σοβαρές πιθανότητες να συμβεί κάτι πρωτοφανές: δηλαδή να αλλάξουν βασικό γκολκίπερ Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Άρης. Όλοι, αν και η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Πάμε τώρα στο ρεπορτάζ για τον κάθε Νο 1 των παραπάνω ομάδων.

ZΟΣΕ ΣΑ

Η πωλησή ή αποχωρησή του (ανάλογα απο ποιά... οπτική γωνία βλέπεις την υπόθεση) προβλέπεται να αποτελέσει ένα απο τα... δημοφιλή σίριαλ αυτής της μεταγραφικής περιόδου. Ο Πορτογάλος είναι απο τους ελάχιστους του "ερυθρόλευκου" ρόστερ που έχει μπάι αουτ στο συμβολαιό του, το οποίο μπήκε μετά απο την αδιάλλακτη επιμονή του ίδιου και του ατζέντη του, το περασμένο καλοκαίρι.

Βέβαια 13 εκατ. ευρώ για κίπερ που παίζει στην Ελλάδα, έστω κι αν μιλάμε για του Ολυμπιακού και για τον Σα που έχει τον "χρυσοδάκτυλο" ατζέντη, είναι πάρα πολλά. Δύσκολα θα βρεθούν/έρθουν ως προσφορά. Μόνο απο Αγγλία μεριά κι από ομάδες τύπου... Γουέστ Χαμ.

Το θεωρητικό ερωτημα βέβαια σε αυτή την περίπτωση, ειδικά όταν έχεις να κάνεις με Μέντες, είναι τι θα πράξεις ως Ολυμπιακός αν φέρει χαμηλότερη πρόταση (8 ή 10 εκατομμύρια, για παράδειγμα) και ο πελάτης του - παίκτης στηλώσει τα πόδια και θέλει να φύγει...

H εκτίμηση της στήλης είναι πως η αποχώρηση του Σα συγκεντρώνει σαφώς πολύ περισσότερες πιθανότητες απο την παραμονή του. Και κυρίως έχει να κάνει με την ψύχρα που παρατηρείται, μετά την πώληση Ποντένσε, στην σχέση Ολυπιακού - Μέντες.

Γι' αυτό, άλλωστε, οι "ερυθρόλευκοι" κρατάνε ζεστές περιπτώσεις τύπου Σούμπασιτς (ο έμπειρος Κροάτης δεν είναι ο μόνος), ο οποίος ασφαλώς δεν θα έρθει για να είναι αναπληρωματικός του Σα. Ή έσπευσαν να κλείσουν τον Κρίστινσον, που τον ξέρει και τον υπολογίζει ο Μαρτίνς, για να μην βρεθούν προ τετελεσμένου μεσούσης του καλοκαιριού και των προκριματικών...

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΡΚΑΣ

Μπορεί η ΑΕΚ να έχει επιθετικούς και μέσους με την ποιότητα/κλάση των Λιβάγια, Ολιβέιρα, Μάνταλου αλλά οι Μελισσανίδης - Ιβιτς γνωρίζουν πολύ καλά οτι σε αυτή την μεταγραφική περίοδο ο Έλληνας... Φαν ντε Σαρ είναι αυτός που αντικειμενικά μπορεί να αποτελέσει περήφανη πώληση για την Ένωση. Αρκεί βέβαια να μην περιμένουν 7 και 8 εκατομμύρια...

Ο Μπάρκας αντιλαμβάνεται και ο ίδιος πως έφτασε το τάιμινγκ για να ξεκινήσει η διεθνής καριέρα του, όπως και ότι είναι πιο εύκολο να πάει σε μια μεσαία ομάδα απο τα κορυφαία ευρωπαικά πρωταθλήματα, παρα να κυνηγάει απευθείας τη μεγάλη ομάδα.

Η εκτίμηση της στήλης είναι πως και ο Μπάρκας θα φύγει, ακόμη κι αν η Σέλτικ δεν φτάσει -έστω- τα 5 εκατομμύρια η νεα προτασή της. Ο διεθνής κίπερ δουλεύεται και στην Ιταλία και στην Αγγλία και στην Γαλλία, ενώ αν τελικά πουληθεί ο Ονάνα στην Τσέλσι μπορεί να ξαναμπεί στο κόλπο ο Άγιαξ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ

Ο ΠΑΟΚ θέλει να πουλήσει λόγω ffp και όλους τους βγάζει στη βιτρίνα. Το κακό για τον "δικέφαλο" είναι πως όταν οι ομάδες ακούνε τα υψηλά μπάι άουτ... εξαφανίζονται. Επίσης, τα προηγούμενα χρόνια τα στελέχη του (βασικά λόγω Γιώργου Σαββίδη) είχαν βάλει στον πάγο τις σχέσεις με πολλούς ατζέντηδες, στους οποίους τώρα μοιράζονται αφειδώς mandates για τους "ασπρόμαυρους". Ανεξάρτητα απο το ποιόν έχει μανατζερ ο κάθε παίκτης.

Στην πιάτσα κυκλοφορεί πως ο Ρέμπε έχει αποφασίσει να βγει στην αγορά για την απόκτηση βασικού κίπερ. Κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να ξεφορτωθούν τον Πασχαλάκη ή τον Ζίφκοβιτς. Ακούγεται πως για τον Πασχαλάκη ακόμη και με πρόταση αρκετές δεκάδες χιλιάδες κάτω απο το εκατομμύριο θα τον "πακέταραν".

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΔΙΟΥΔΗΣ/ ΧΟΥΛΙΑΝ ΚΟΥΕΣΤΑ

Η φετινή βελτίωση/ εξέλιξη του Διούδη, με τους Δώνη - Μαλιαρίτση, είναι εντυπωσιακή. Και δεν έχει ανέβει μόνο η χρηματιστηριακή του αξία, αλλά και το γκελ αξιοπιστίας που πλέον κάνει στις αγορές. Αυτό άλλωστε προσπαθεί να εκμεταλευτεί και ο Τσάβι Ροκα, που χωρίς να το διαλαλεί κινείται για μια (αξιοπρεπή απο πλευρας ποσού) πώληση του Διούδη. Αν τα καταφέρει έχει την ατζέντα για να βρει και να φέρει στον Παναθηναϊκό ξένο κίπερ για βασικό.

Η πιάτσα έχει βουίξει πως ο Μπάλαζ Μέγγερι του χρόνου θα παίζει στον Άρη. Ο Ούγγρος όμως, θα πάει στο "Bικελίδης" ακόμη κι αν ανανεώσει ο Κουέστα, δηλαδώς ως δεύτερος; Γιατί ο Ισπανός ήταν σούπερ κόντρα στον ΟΦΗ, έχει δεχτεί νέα βελτιωμένη προσφορά απο τον Καρυπίδη και περιμένει τον ατζέντη του στην Θεσσαλονίκη (απο την οποία δεν θέλει να φύγει) για να γίνει η τελική διαπραγμάτευση.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ