24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Το αγγλικό καρέ για Σα

CHAMPIONS LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το 24ο Ευαγγέλιο ασχολήθηκε με τον δημοφιλή εν μέσω κορονοϊού Ζοσέ Σα κι αφού έκανε την έρευνα του για το τι παίζει με Μπέτις, Κρίσταλ Πάλας, Σαουθάμπτον, Γούλβς, Γουέστ Χαμ, κρατάει τα "σφυριά" και την προυποθεση του "αντι-Ρούι Πατρίσιο". Μπόνους το "μπέρδεμα" με τον συνεπώνυμο και ομοσταβλό του Τιάγκο.

Ένας ο Τσιμίκας και ένας ο Σά! Αυτοί, βασικά, είναι οι δυο παίκτες του Ολυμπιακού που εν μέσω... κορονοϊού, μάλιστα απο την προηγούμενη εβδομάδα, έχουν δώσει τροφή για δημοσιεύματα στο εξωτερικό κι αναπαραγωγή τους ή... follow up στα ελληνικά ΜΜΕ.

Το 24ο Ευαγγέλιο, λοιπόν, σήμερα θα κάνει το δεύτερο, ασχολούμενο αποκλειστικά με την μία εκ των δυο υποθέσεων, αυτή δηλαδή του βασικου κι αναντικατάστατου κίπερ των "ερυθρόλευκων". Με μια βασική επισήμανση: ο Ζοζέ Σα είναι ο μοναδικός παίκτης απο το υπάρχον ρόστερ του Ολυμπιακού, που έχει ρήτρα αυτόματης αποδέσμευσης, ύψους 13 εκατ. ευρώ.

Μια πολιτική συμβολαίων που δεν ακολουθεί ο Ολυμπιακός αφού είναι κατά των μπαι άουτ, απο την στιγμή που αποδεδειγμένα διαθέτει την τεχνογνωσία και τις... άκρες, σε αγορές και πιάτσες, για να δημιουργεί υπεραξίες στους παίκτες του.

Κάτι, για παράδειγμα, που δεν μπορεί (τουλάχιστον ακόμη) να κάνει ο ΠΑΟΚ που βάζει στανταρ στα συμβόλαια υψηλά μπάι άουτ, τα οποία χρησιμοποιεί και ως διαπραγματευτικό επιχείρημα. Έτσι πούλησε βέβαια τον Πρίγιοβιτς (στη Σαουδική Αραβία όμως), αλλά τον Γενάρη δεν κατάφερε να βρει προτάσεις- αν και καιγόταν λόγω FFP - στα λεφτα που ήθελε για κανέναν απο τους (βιτρινάτους) Γιαννούλη, Λημνιό, Ακπομ και Πέλκα.Ούτε για τον Ζαμπά, πριν απο τον σοβαρό τραυματισμό του!!

Για να μην το κουράζω, ο Ολυμπιακός το περασμένο καλοκαίρι, για να τον υπογράψει αναγκάστηκε να κάνει αποδεκτό το αίτημα του ίδιου του Σα, ο οποίος επέμενε να μπεί ένα φιξ ποσό στο νέο του συμβόλαιο (έστω και υψηλό, όπως είναι τα 13 εκατ. ευρώ, για κιπερ), ώστε να ξέρει με τι χρήματα μπορεί να πραγματοποιήσει το ονειρό του, να παίξει δηλαδή σε μια τοπ Λίγκα, όπως η Premier League ή η Primera.

Γιατί όπως αποδείχτηκε και στην περίπτωση του συμπατριώτη και ομοσταβλού του,Ποντένσε, με ατζέντη τον Μέντες είναι μαθηματικά βέβαιο πως ο Ολυμπιακός θα αποτελέσει το δυνατό πλατύσκαλο για να πάει σε ανώτερο πρωτάθλημα και στην Εθνική Πορτογαλίας...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΕΤΙΣ ΣΤΗΝ ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ ΜΕ ΟΛΙΓΗ... ΓΟΥΛΒΣ

H πρόσφατη... Σαϊάδα, λοιπόν, ξεκίνησε απο την...Μπέτις! Απο οτι φάνηκε στην συνέχεια, αποτέλεσε το εύνασμα για να ακολουθησουν στην Αγγλία διαδοχικά δημοσιεύματα για τις Γουέστ Χαμ, Κρύσταλ Πάλας, Σαουθάμπτον κι εσχάτως για Γούλβς, πως ενδιαφέρονται για τον Ζοσέ Σα ενόψει της ερχόμενης μεταγραφικής περιόδου... Η στήλη έψαξε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και μεταφέρει αυτά που αλίευσε απο τις διάφορες πιάτσες:

ΓΙΑ ΜΠΕΤΙΣ: Tο τμήμα σκάουτινγκ της ομάδας έχει πολύ καλή άποψη για τον Σα. Απο την περασμένη σεζόν... Μάλιστα η Μπέτις ήταν σταντ μπαι (κοινώς περίμενε στην γωνία) αν ο Ολυμπιακός δεν κατάφερνε να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του απο την Πόρτο και δεν ερχόταν σε ντιλ με τον Πορτογάλο κίπερ, για να έμπαινε σφήνα.

Αυτά όμως,πριν απο 8-10 μήνες! Το καλοκαίρι όντως η Μπέτις προγραμματίζει να κινηθεί για την αγορά βασικού γκολκίπερ αλλά δεν προκύπτει πως υπάρχει ξανά θέμα Σα για αυτήν. Άλλωστε δεν θα ξόδευε ποτέ 13 εκατομμύρια, ούτε ενδεχομένως τα μισά για τέτοια αγορά.Οπότε...

ΓΙΑ ΚΡIΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα κινηθεί για την απόκτηση βασικού τερματοφύλακα το καλοκαίρι. Διαθέτει δυο 33χρονους, τον Ισπανό (πρώην της Χετάφε) Βιθέντε Γκουάιτα, με 27 συμμετοχές την φετινή σεζόν και 5,5 εκατ. χρηματιστηριακή αξία και τον Γουέιν Χένεσι (απο το2014 στους λονδρέζους), χρηματιστηριακής αξίας 3 εκατ. ευρώ. Και οι δυο έχουν συμβόλαια που λήγουν το 2021.

Θα πρέπει , λοιπόν, να αποχωρήσει ένας απο τους δυο αλλά και πάλι η Κρύσταλ δεν θα έδινε (μάξιμουμ) πάνω απο 5 εκατομμύρια λίρες για τον αντικαταστάτη του.

Συν το πολύ σημαντικό, πως το εν λόγω "μαγαζί" έχει πολύ καλή σχέση - συνεργασία με την Stelar, το κορυφαίο αγγλικό Γραφειο μανατζερ και... αντιπαλο του "χρυσοδάκτυλου" Μεντες, στο πελατολόγειο του οποίου ανήκει ο Σά. Για τους γνώστες είναι πολύ σημαντική λεπτομέρεια η τελευταία.Οπότε...

ΓΙΑ ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: είναι απο τις λίγες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ που δεν εμπιστεύεται εύκολα και συνεργάζεται δύσκολα με Ισπανούς και Πορτογάλους. Παίκτες αλλά κυρίως ατζέντηδες! Έναν Ισπανό έχει φέτος στο ρόστερ της, τον μέσο Οριόλ Ρομέου, κι αυτός πήγε στους "Άγιους" απο την Τσέλσι αλλά μέσω... κεντρικής Ευρώπης.

Το δίδυμο τον κίπερ της είναι ο διεθνής Άγγλους Άγκνους Γκαν, αγορά 12 εκατ. ευρώ το 2018 απο την Σίτι, με χρηματιστηριακή αξία που έχει πέσει στα 8 εκατ. επειδή έχασε την θέση του στην εστία. Μεγάλο ταλέντο που κάπου έχει... χάσει τον δρόμο του. Και ο 31χρονος Άλεξ Μακ Kάρθι (22 συμεμτοχές φέτος), με χρηματιστηριακή αξία 5 εκατ. ευρώ.Υπολογίστε οτι και οι δυο έχουν ισχυρα συμβόλαια, ο Γκαν μέχρι το 2023 και ο Μακ Κάρθι ως το 2022.Οπότε κι εδώ "χλωμό" για τον Σά...

ΓΙΑ ΓΟΥΛΒΣ: ναι, είναι η ομάδα του Μέντες, με τον δικό του προπονητή και τους δικούς τους παίκτες, εκεί που πήγε με ποσό ρεκόρ και τον Ποντένσε. Παρεμπιπτόντως όταν ο Μέντες έφερνε τον Ποντένσε στον Ολυμπιακό με το ίδιο "κόλπο" έστελνε και τον Ρουί Πατρίσιο απο την Σπόρτινγκ Λισαβόνας στους "Λύκους" της Αγγλίας. Ο 32χρονος Πατρίσιο, βασικός και στην Εθνική του Φερνάντο Σάντος, έχει χρηματιστηριακή αξία 20 εκατ. ευρώ και συμβόλαιο στην Γούλβς μέχρι το 2022.

Δύσκολα θα πουληθεί αυτο το καλοκαίρι (αν και με τον "χρυσοδάκτυλο" ατζέντη τα απίθανα μπορούν να γίνουν εφικτά) και μόνο σε αυτή την "υπόθεση εργασίας" θα έπαιζε ηαγορά του Σα. Δηλαδή ως "αντί-Ρούι Πατρίσιο" στην Γούλβς

Η τελευταία πάντως ψάχνει για αναπληρωματικό γκολκίπερ, που θα παίζει σπάνια αφού το συμβόλαιο του 34χρονου Τζον Ρούντι ολοκληρώνεται. Ποιός είναι υποψήφιος για την θέση του; Ο Σα!! Όχι όμως, ο Ζοσέ αλλά ο συνεπωνυμός και ομοσταβλός του (στου Μέντες) Τιάγκο Σα!! Ο 25χρονος Πορτογάλος αναπληρωαμτικός κίπερ της Μπράγκα, με χρηματιστηριακή αξία 3 εκατ. ευρώ.Οπότε μόνο με μια συγκεκριμένη προυπόθεση...

ΓΙΑ ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Βασικός της γκολκίπερ είναι ο Φαμπιάνσκι, που έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο αλλά είναι για σουτ ενώ τον Γενάρη πήραν με 4,5 εκατ και τον Ράντολφ απο την Μίντλεσμπρο, στην θεση του Ρομπέρτο. Το ερχόμενο καλοκαίρι λέγεται πως εφόσον η Γουέστ Χαμ παραμείνει στην Premier League θα κινηθεί για την αγορά τερματοφύλακα και κάπου εκεί... μπαίνει και δένει ο Σα.

Ο Φαμπιάνκσι έχει κλείσει τα 35 του χρόνια, ο Ράντολφ που αποκτήθηκε τα 33 ενώ ο Ρομπέρτο που δόθηκε δανεικός στην Αλαβές δεν πρόκειται να επιστρέψει ποτέ αφού έχει χαρακτηριστεί η χειρότερη μεταγραφή στην ιστορία της Γουέστ Χαμ. Ουσιαστικά τα "σφυριά" έχουν βετεράνους γκολκίπερς για αυτό θα βγούν στην αγορά για βασικό.

Τι λέει ακόμη η πιάτσα; Πως ο αδερφός του κόουτς Μόγιες είναι ατζέντης,με διαχρονικά καλή σχέση με στενό συνεργάτη του Μέντες, του ατζέντη του Σα!!Οπότε, εδώ τουλάχιστον υπάρχει καπνός...

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ