24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Τι Σιαμπάνης, τι Γιαννιώτης για ΠΑΟΚ - Ολυμπιακό

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι παρόμοιες περιπτώσεις των Μάριου Σιαμπάνη - Ανδρέα Γιαννιώτη, τα ζόρια που τραβάνε οι κοινοί ατζέντηδές τους, το χοντρό παρασκήνιο των υποθέσεων τους και οι ομάδες που σκληραίνουν την στάση τους.

Ο ένας, ο Μάριος Σιαμπάνης, ανανέωσε πριν από 2 χρόνια, μόλις στα 17 του δηλαδή, κάνοντας ένα σούπερ επαγγελματικό συμβόλαιο στον ΠΑΟΚ (για παίκτη της Ακαδημίας), με καθαρές ετήσιες αποδοχές που πλησίαζαν τις 150. 000 €. Εξαργύρωσε έτσι την φήμη περί τοπ ταλέντου, που είχε εξαπλωθεί στην πανευρωπαϊκή πιάτσα των σκάουτερς, σε συνδυασμό με τον... φόβο των ανθρώπων του “δικεφάλου” μήπως τους τον αρπάξει ο Ολυμπιακός λόγω των δυο ατζέντηδών του, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και Ανδρέα Νινιάδη!

Ο άλλος, ο Ανδρέας Γιαννιώτης, μετά από δύο σούπερ σεζόν σε Πανιώνιο κι Ατρόμητο που τον καταξίωσαν στους κορυφαίους Έλληνες με την κλήση του και στην Εθνική Ελλάδας, στα 26 του χρόνια επέστρεψε στον Ολυμπιακό με την προοπτική να είναι ο βασικός γκολκίπερ και να αποτελέσει το επόμενο πρότζεκ των “ερυθρόλευκων” στη θέση Νο 1. Προκειμένου να πειστεί ο Γιαννιώτης, που αρχικά επέμενε στην προοπτική από το Περιστέρι να... πετάξει στο εξωτερικό και να επιστρέψει στου Ρέντη, λέγεται πως καταλυτικό ρόλο έπαιξαν οι δύο ατζέντηδες του, δηλαδή οι Τζόλε – Νινιάδης!!

Στην αυγή του 2019, με τους δύο γκολκίπερ να μπαίνουν στο τελευταίο 6μηνο των συμβολαίων τους, κάτι που τους δίνει την δυνατότητα να διαπραγματευτούν νόμιμα με άλλες ομάδες και ο Σιαμπάνης και ο Γιαννιώτης ουσιαστικά είναι πλέον με το... ένα πόδι στην έξοδο. Με τους δυο ατζέντηδες τους κατά συνέπεια να βρίσκονται σε δύσκολη θέση γιατί και στις δύο περιπτώσεις το θέμα της ανανέωσης/ παραμονής των πελατών τους δεν έχει να κάνει τόσο με το οικονομικό, όσο με την μελλοντική θέση τους σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό αντίστοιχα.

Η ΞΑΝΘΗ, ΤΟ ΓΚΑΡΑΝΤΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ Ο ΝΤΑΜΠΙΖΑΣ

Ο 19χρονος Σιαμπάνης έχοντας μπροστά του Πασχαλάκη, Ρέι και με την φημολογία πως για το καλοκαίρι είναι κλεισμένος από τους “ασπρόμαυρους” και ο Ζίφκοβιτς της Ξάνθης, είναι λογικό να θέλει να πάει σε ομάδα που και χρόνο συμμετοχής θα βρει και θα του εγγυηθούν πως θα αποτελέσει ένα πρότζεκτ που θα δουλευτεί και θα εξελιχθεί.

Η πρόταση του “δικεφάλου” να ανανεώσει ο Σιαμπάνης και να δοθεί δανεικός σε άλλη ομάδα (φέρεται να τους προτάθηκε η Ξάνθη) δεν βρίσκει ανταπόκριση από την στιγμή που οι “ασπρόμαυροι” δεν μπορούν σε αυτή την περίπτωση να του εξασφαλίσουν το γκαραντί αριθμό συμμετοχών που ζητάει. Με την πιάτσα agents να θεωρεί πως ο Σιαμπάνης είναι πολύ κοντά στον Παναθηναϊκό λόγω και των σχέσεων του Νταμπίζα με τον Τζόρτζεβιτς!!

Η ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΚΙΠΕΡ

Όσον αφορά στον Γιαννιώτη από βασικός στον Ολυμπιακό βρέθηκε στην σκιά του Ζοσέ Σά (λέγεται πως ο Πέδρο Μαρτίνς του χρέωσε μερίδιο στις ήττες από ΠΑΟΚ και ΟΦΗ) και πλέον όπως αποκάλυψε χθες (4/1) το Sport24.gr κάνει μόνος του προπόνηση στου Ρέντη! Ο λόγος έχει να κάνει με το οτι ο 26χρονος κίπερ δεν δείχνει ιδιαίτερη προθυμία αλλά και... ζέση να συζητήσει και να συμφωνήσει για την ανανέωση του συμβολαίου του με τους “ερυθρόλευκους”. Τουλάχιστον μέχρι να του ξεκαθαρίσουν τι θα γίνει με τον Σα (δανεικός από την Πόρτο, με τον Ολυμπιακό να σκέφτεται να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του, ύψους 2 εκατ. €) και κατά επέκταση για τον ρόλο που θα έχει στην ομάδα από την νέα σεζόν.

Ο Γιαννιώτης βρίσκεται στην καλύτερη ηλικία του και είναι φυσιολογικό να θέλει να είναι σε μια ομάδα που θα υπολογίζεται ως Νο 1 στην ιεραρχία των πορτιέρε κι άρα θα παίζει. Ξέρει άλλωστε πως έχει... market στο εξωτερικό (υπάρχει ενδιαφέρον από Ντιναμό Κιέβου, Σπόρτινγκ Λισαβόνας αλλά κι από ισπανικές ομάδες). Από την άλλη και ο Ολυμπιακός είναι προφανές πως πρώτα θέλει να ξεκαθαρίσει την υπόθεση Γιαννιώτη και μετά να χειριστεί αυτή του Σα. Από την στιγμή ,λοιπόν,που ο διεθνής Έλληνας κίπερ... κλωτσάει, οι “ερυθρόλευκοι” θα σκληρύνουν την στάση τους και δεν θα πρέπει να αποκλειστεί να κινηθούν ακόμη και για την απόκτηση τερματοφύλακα τον Γενάρη.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ