ΣΤΗΛΕΣ

Τι... παίζει για Σιμόες σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό

Τι... παίζει για Σιμόες σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό

Η υπόθεση της ανανέωσής του Αντρέ Σιμόες έγινε σίριαλ και το 24ο Ευαγγέλιο παρουσιάζει γιατί ο Πορτογάλος δεν... τρελαίνει τον Λουτσέσκου και στον Ολυμπιακό περνάει μάλλον... αδιάφορος.

H υπόθεση ανανέωσης του Αντρέ Σιμόες στην ΑΕΚ έχει... σκαλώσει.

Κι αυτό γιατί όπως λένε και στην πιάτσα των agents, η "κιτρινόμαυρη" ηγεσία είτε έχει αποφασίσει πως δεν πρόκειται να ανέβει ευρώ από τα 500 χιλιάρικα (μαζί με τα μπόνους) ετησίως στον παίκτη, είτε έχει αντιληφθεί πως η πλευρά του ποδοσφαιριστή δεν θα ρίξει ποτέ τις απαιτήσεις της (για "καθαρά" το χρόνο) κάτω από τις 600.000 €, άσχετα αν στη παρούσα ο μάνατζέρ του, Κιμ Ριμπέιρο ζητάει ακόμη περισσότερα.

Επισημαίνεται ότι -ανεξάρτητα από την εξέλιξη της υπόθεσης Σιμόες- σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν στην μανατζερική πιάτσα, η Ένωση ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου αναζητεί εξτρέμ και δύο (!) πλέον αμυντικούς / κεντρικούς χαφ.

Τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή αυτό το... σκάλωμα, γράφτηκε και το σενάριο Σιμόες - ΠΑΟΚ. Τα τωρινά δεδομένα, σύμφωνα τουλάχιστον με το ρεπορτάζ του 24ου Ευαγγελίου: Ο Λουτσέσκου δεν... τρελαίνεται παικτικά με τον Σιμόες και θα προτιμήσει -αν κι εφόσον αποκτηθεί- αμυντικός μέσος στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, να έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά του Πορτογάλου και κυρίως υψηλότερο... ταβάνι (ποιοτικά).

Το αν η οικογένεια Σαββίδη θα ήθελε πολύ να ανεβάσει τον Σιμόες στην Θεσσαλονίκη, για να... πονέσει και τον Μελισσανίδη, είναι άλλη συζήτηση. Τις απαιτήσεις, πάντως, του Πορτογάλου και του ατζέντη του για συμβόλαιο κοντά στις 700.000 € και πριμ υπογραφής (ελεύθερος γαρ), δεν θα είναι πρόβλημα να τις καλύψουν. Επαναλαμβάνω όμως: Για τον Ρουμάνο τεχνικό το θέμα Σιμόες θα... μπει σε συνάρτηση με την ανανέωση του Κάνιας, για την οποία προς το παρόν εμφανίζεται θετικός.

Πρέπει να γνωρίζετε επίσης πως ο προπονητής του ΠΑΟΚ δίνει πολύ μεγάλη σημασία σε παίκτες με χαρακτηριστικά ή... εμπειρία / ποιότητα τέτοια που δεν θα χρειαστούν μεγάλο χρόνο προσαρμογής για να ενσωματωθούν στο δικό του γκρουπ και στο στιλ παιχνιδιού που έχει καθιερώσει στον "δικέφαλο". Κι αν δεν κάνουμε λάθος, ο Σιμόες δεν θεωρείται από τον Λουτσέσκου πως έχει το ένα ή το άλλο.

Επίσης, ο Λουτσέσκου, αν έμπαινε θέμα Σιμόες στην ΠΑΟΚτσήδικη μεταγραφική ατζέντα του καλοκαιριού, ενδεχομένως να έβαζε προτεραιότητα την επιστροφή του δανεικού Χαρίση σε σχέση με τον Πορτογάλο. Βέβαια υπάρχει και ο αντίλογος: Οι Σαββίδηδες όταν γουστάρουν έναν παίκτη τον παίρνουν κι ας μην ταιριάζει στο αγωνιστικό πλάνο του προπονητή τους (βλέπε Χατσερίντι).

Πάμε και στο ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός μετά τον Γενάρη να ασχοληθεί με τον Πορτογάλο. Προς το παρόν στο λιμάνι κρατάνε κλειστά τα χαρτιά τους, αλλά διαθέτουν προπονητή, σκάουτ, τεχνικό διευθυντή Ακαδημίας από Πορτογαλία, οι οποίοι φυσιολογικά έχουν... άποψη για το επίπεδο του Σιμόες και κυρίως για το αν χωράει στο "ερυθρόλευκο" ρόστερ και αν μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Αν έχουμε... καταλάβει τα προπονητικά "θέλω" του Μαρτίνς, τα γούστα του για κλασικό 6άρι είναι τελείως διαφορετικού σωματότυπου από του Σιμόες. Σαν 6-8άρι ο Πορτογάλος τεχνικός καλύπτεται πλήρως με τους Καμαρά, Γκιλιέρμε. Στο δια ταύτα και με τα τωρινά δεδομένα, αγωνιστικά ο Σιμόες ... περνάει παγερά αδιάφορος στον Ολυμπιακό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ