24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Τη σκόνη του Λουτσέσκου ο Φερέιρα

Al Hilal's head coach Razvan Lucescu during the Club World Cup soccer match between Al Hilal FC and ES Tunis at Jassim Bin Hamad Stadium in Doha, Qatar, Saturday, Dec. 14, 2019. (AP Photo/Hassan Ammar)
Al Hilal's head coach Razvan Lucescu during the Club World Cup soccer match between Al Hilal FC and ES Tunis at Jassim Bin Hamad Stadium in Doha, Qatar, Saturday, Dec. 14, 2019. (AP Photo/Hassan Ammar) AP

Το 24ο Ευαγγέλιο γράφει γιατί ο ΠΑΟΚ έκανε βήματα πίσω με την αποχώρηση του Ραζβάν Λουτσέσκου ενώ ο Ρουμάνος εκτοξεύθηκε στο παγκόσμιο ranking των προπονητών αφήνοντας179 θέσεις πιο κάτω και με 5.522 βαθμούς λιγότερους τον Άμπελ Φερέιρα!

Ο ΠΑΟΚ του νταμπλ, ο ΠΑΟΚ των ρεκόρ, ο κορυφαίος ΠΑΟΚ της ιστορίας του, αποδεικνύεται την τρέχουσα σεζόν πως είχε την σφραγίδα με το ονοματεπώνυμο... Ραζβάν Λουτσέσκου!

Κακά τα ψέμματα, για τον ΠΑΟΚ που περιγράψαμε ο Ρουμάνος ήταν πολλά περισσότερα από ένας προπονητής. Ήταν η καρδιά το μυαλό του και η ποδοσφαιρική... προπαγάνδα του. Ο δίκαιος διαχειριστής ενός δεμένου γκρούπ που μπορούσε να εμπνεύσει και έκανε πολλούς παίκτες να αποδίδουν πιο πάνω από τα κυβικά που είχαν όταν τους ανέλαβε. Με αποτέλεσμα η αποχώρησή του ουσιαστικά να σημάνει, όπως φαίνεται τώρα και την αρχή του τέλους του κύκλου αυτής της ομάδας, που ήταν ομάδα του Λουτσέσκου.

Ο Άμπελ Φερέιρα είναι ένας νέος, φιλόδοξος, Πορτογάλος προπονητής με θητεία μόλις 2,5 σεζόν σε πάγκο ομάδας πρώτης κατηγορίας (Μπράγκα) που δεν είχε ξαναβγεί εκτός πορτογαλικών συνόρων, πόσο μάλλον να γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα. Μπορεί να χρυσοπληρώθηκε από τους Σαββίδηδες αλλά μέχρι τώρα δεν κατάφερε να κάνει τον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου δική του ομάδα. Δεν μπόρεσε να “κερδίσει” και να δεθεί με παίκτες όπως ο Βαρέλα, ο Ακπομ, ο Μπίσεσβαρ, ο Πέλκας, ο Μάτος ή και ο Ζαμπά (μέχρι να τραυματιστεί).

Και δεν χρειάζεται να ζεις στην Θεσσαλονίκη ή να παρακολουθείς από κοντά τον οργανισμό ΠΑΟΚ για να αντιληφθείς την μεγάλη αμφισβήτηση που βιώνει από τους οπαδούς του ο Άμπελ Φερέιρα. Όπως και την δική του ανασφάλεια που βρίσκεται πλέον στα κόκκινα.

Ο ΠΑΟΚ μετά την αποχώρηση του Ραζβάν Λουτσέσκου οπισθοχώρησε, δεν τον προσπέρασε απλά ο Ολυμπιακός. Αντιθέτως ο Ρουμάνος τεχνικός εκτοξεύθηκε πηγαίνοντας στην Αλ Χιλάλ, με την οποία κατέκτησε το ασιατικό Τσάμπιονς Λιγκ, την έφτασε στα ημιτελικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων και την έχει πρώτη στην Σαουδική Αραβία...

Φυσιολογικά,λοιπόν, ο Ραζβάν Λουτσέσκου σκαρφαλώνει στο παγκόσμιο ranking με τους προπονητές! Όταν ήρθε στην Ελλάδα ως προπονητής της Ξάνθης βρισκόταν στην 91η θέση, όταν αποχώρησε το περασμένο καλοκαίρι είχε ανεβεί 50ος και πλέον είναι μέσα στην κορυφαία 20άδα!

ΣΤΗΝ 16η ΘΕΣΗ Ο ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ, 62ος Ο ΜΑΡΤΙΝΣ ΚΑΙ Νο 195 Ο ΑΜΠΕΛ!

Συγκεκριμένα, στο Football World Rankings βρίσκουμε τον Λουτσέσκου στην 16η θέση με 8.564 βαθμούς! Για την ιστορία πρώτος είναι ο Γιούργκεν Κλόπ με 15.727 βαθμούς, ακολουθεί ο Γκαγιάρδο της Ρίβερ Πλέιτ με 12.816, ο Ερνέστο Βαλβέρδε με 12.666, ο Σάρι της Γιουβέντους με 12.365 και την πρώτη 5άδα συμπληρώνει ο Πεπ Γκουαρντιόλα με 10.764

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι σε πολύ κοντινή απόσταση, με λιγότερους από 100 βαθμών, από τους τρεις κόουτς που βρίσκονται στις αμέσως υψηλότερες θέσεις. Με 15ο τον Ολλανδό Τεν Χάγκ του Άγιαξ (8.627), τον πρώην κόουτς του Ολυμπιακού και νυν της Σανγκάη, Πορτογάλο Βίτορ Περείρα, στην 14η θέση( με 8.634 βαθμούς) και 13ο τον Βραζιλιάνο Ρικάρντο Φερέτι(8.687). Να συμπληρώσουμε πως στην 12η θέση του Football World Rankings βρίσκουμε τον Ζινεντίν Ζιντάν και στην 11η τον Ντιέγκο Σιμεόνε.

Είναι ενδεικτικό πως ο Λουτσέσκου στο σχετικό προπονητικό ranking είναι πιο ψηλά από προπονητές όπως οι Νάγκελσμαν της Λειψίας(7.735), Γκασπερίνι της Αταλάντα (7.594), Φάβρ της Ντόρτμουντ(7.494), Ανσελότι της Έβερτον(7.298), Αντόνιο Κόντε της Ιντερ(5.761).

Όσον αφορά στον Πέδρο Μαρτίνς, ο προπονητής του Ολυμπιακού είναι 62ος με 5.528 βαθμούς. Περνάει μεταξύ άλλων προπονητές όπως οι Ρότζερς, Τζέραρντ, Λάμπαρντ, Λοπετέγκι αλλά και τον Ποτσετίνο(4.940), Τερίμ (3.849) και Ραφαέλ Μπενίτες(3.558)!

Που είναι ο Αμπελ Φερέιρα; Βρίσκεται στην 195η θέση με μόλις 3.042 βαθμούς!! Δηλαδή 179 θέσεις πιο κάτω και με 5.522 βαθμούς λιγότερους από τον Ραζβάν Λουτσέσκου!!

Υπάρχουν βέβαια και... χειρότερα, όπως οι συμπατριώτες του Αντρέ Βίλας Μπόας, Ζοσέ Μουρίνιο και Μάρκο Σίλβα που είναι εκτός των πρώτων 200. Συγκεκριμένα στην 201η θέση με 2.996 βαθμούς ο κόουτς της Μαρσειγ, στην 238η θέση με 2.578 βαθμούς ο Special One και 243ος ο πρώην κόουτς του Ολυμπιακού και των Χαλ, Έβερτον, με 2.555 βαθμούς.

Τη σκόνη του Λουτσέσκου ο Φερέιρα

Δείτε αναλυτικά την λίστα εδώ.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ