24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Τα ισπανικά γούστα του Ρόκα

SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ËÁÌÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ËÁÌÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Με το παγκόσμιο lockdown να έχει επηρεάσει και τον προγραμματισμό του Παναθηναϊκού, το 24ο Ευαγγέλιο μεταφέρει τι εννοούν στην Ιβηρική για το "αυτό ξέρει, αυτό θα κάνει" του Τσάβι Ρόκα αλλά και τι λένε για τους δυο συμπατριώτες του: Ματίγια και Βαρέλα

Το lockdown που έχει μπει στα ευρωπαικά πρωταθλήματα λόγω κορονοϊού είναι λογικό στην συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων να έχει παγώσει τον σχεδιασμό / προγραμματισμό για την ερχόμενη περίοδο.

Πόσο μάλλον ενώπιον του κινδύνου αυτά να μην ολοκληρωθούν, δηλαδή η σεζόν να τελειώσει πρόωρα και βίαια, κάτι που θα απειλήσει με... κράχ Λίγκες και ομάδες.

Ήδη στην Serie A βασικά και δευτερευόντως στην Βundesliga πολλά κλάμπ προετοιμάζονται για το σενάριο ούτε τον Μάϊο να ξαναρχίσουν τα πρωταθλήματα, με πλάνο που προβλέπει "κουρέματα" συμβολαίων και προμηθειών ακόμη και ύψους 50% ή και λύσεις συμβολαίων.

Γιατί θα πρόκειται για ένα ντόμινο... παράπλευρων απωλειών, με δραματική μείωση εσόδων όχι μόνο απο τα εισιτηρια αλλά κυρίως απο τα τηλεοπτικά και χορηγικά συμβόλαια.

Μιλάμε, χωρίς υπερβολή, για τρομερή αναστάτωση που έχει προκαλέσει σε παράγοντες, στελέχη, ατζέντηδες και ποδοσφαιριστές όλη αυτή η κατάσταση. Με έντονο προβληματισμό για την επόμενη ημέρα, με το πότε και το πως θα επιστρέψουν στην κανονικότητα, να αποτελούν ακόμη μεγάλα ερωτηματικά χωρίς προφανές απαντήσεις.

Όλο αυτό το "παγκόσμιο πλαίσιο" που παραπέμπει σε... πόλεμο, δεν θα μπορούσε να αφήσει αλώβητο και το ποδοσφαιρο (βραχυπρόθεσμα η πανδημία πλήτει ανεπανόρθωτα επιχειρήσεις που βασίζονται στην μαζική συγκέντρωση ανθρώπων, άρα κι αθλητικές εκδηλώσεις αλλά και αθλητικές ομάδες σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας τους). Ούτε φυσικά ο... Παναθηναϊκός θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Με εκκρεμή θέματα όπως της συνάντησης των Αλαφούζου - Δώνη για το μέλλον της συνεργασίας τους, των 5 ανοικτών ανανεώσεων (Ινσούα, Γιόχανσον, Δώνης, Βαγιαννιδης, Αποστολάκης), της επιστροφής στην Λεωφόρο και του τελικού μπάτζετ που πιθανότατα θα αναπροσαρμοστεί αλλά πλέον προς τα κάτω, ο Τσάβι Ρόκα είναι φυσιολογικά να νιώθει με... δεμένα χέρια βρισκόμενος στην πατρίδα του, κοντά στην οικογενειά του.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως ο Καταλανός... κάθεται. Γιατί μπορεί να δουλέψει απο το τηλεφωνό ή το email του ενώ απο το...Φεβρουάριο έχει κάνει κινήσεις(όχι μόνο του Βέλεθ)! Μόνο που κάποιες υποθέσεις δεν μπορούν, για τους παραπάνω λόγους, να περάσουν στις τελευταίες...πίστες, οπότε παραμένουν σε...αναμονή.

Με αφορμή πάντως πρόσφατο δημοσίευμα στην Πορτογαλία,που θέλει τον Τσάβι Ρόκα να βολιδοσκοπεί τον Φρανθίσκο Βαρέλα, 26χρονο Ισπανό αριστερό μπακ της Μπελενένσες που υπο προυποθέσεις μπορεί να μείνει ελεύθερος το καλοκαίρι, το 24ο Ευαγγέλιο σκέφθηκε να κάνει μια μίνι έρευνα στην ιβηρική πιάτσα για τον Καταλανό τεχνικό διευθυντή και τις... συνηθειές του.

Καταρχήν μας επιβεβαίωσαν πως ο Βαρέλα απασχολεί τον Τσαβι Ρόκα, που ψάχνει για "αντι-Ινσούα". Τώρα αν είναι και με ποιά σειρά βρίσκεται στην short list του "πράσινου" τεχνικού διευθυντή θα σας γελάσω... Όσον αφορά στον 26χρονο Ισπανό μας μεταφέρθηκε πως δεν είναι κακός αλλά αδύναμος σε σωματικά προσόντα. Επίσης, καλός χαρακτήρας με καλό αριστερό πόδι, ο Βαρέλα...

Στα... γενικά, η εντύπωση των επαγγελματιών της συγκεκριμένης πιάτσας είναι πως ο Τσάβι Ρόκα θα εμπιστευθεί/ φέρει ξένους και κυρίως Ισπανούς. "Αυτό ξέρει, αυτό θα κάνει..." μας μεταφέρθηκε χαρακτηριστικά. Κάτι σαν το δικό μας... "αυτή η στάνη, αυτό το γάλα βγάζει". Άλλωστε τα ίδιαέκανε και στην ΑΕΚ Λάρνακας.

Και κάτι τελευταίο απο Ισπανία μεριά για τον Τσάβι Ρόκα. Μπορεί να ψάχνει τους επόμενους μπακ του Παναθηναϊκού(δεξί κι αριστερό) αλλά τουλάχιστον για το 6-8άρι φαίνεται πως έχει καταλήξει. Κι ανάμεσα στους βασικούς υποψήφιους (αν αποτελεί και τον εκλεκτό του δεν παίρνω όρκο) είναι ο Χαβιέρ Ματίγια, που μένει ελεύθερος και δεν έχει συμφωνήσει με τον Καρυπίδη.

Ο Ματίγια όχι απλώς προτάθηκε τον προηγούμενο μηνα στον Παναθηναϊκό αλλά ο Τσάβι Ρόκα έχει μιλήσει κιόλας με την πλευρά του 32χρονου μέσου του Άρη...

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ