24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Τα δυο... μείον στην υπόθεση Λάτσιο - Τσιμίκα

Τα δυο... μείον στην υπόθεση Λάτσιο - Τσιμίκα

Περιζήτητος στην Serie A ο Κώστας Τσιμίκας αλλά το 24ο Ευαγγέλιο παρουσιάζει δυο δεδομένα μη αγωνιστικά, τα οποία εξασθενούν το ιταλικό σενάριο για αγορά του μπακ του Ολυμπιακού απο την Λάτσιο.

Ο Κώστας Τσιμίκας είναι όντως... περιζήτητος στην ευρωπαική ποδοσφαιρική αγορά. Αν κρίνουμε τουλάχιστον με όσα γράφονται στα ΜΜΕ διαφορων χωρών και όχι απαραιτήτως στα εγχώρια. Μεγάλο... πάρτι για την αφεντιά του γίνεται ομολογουμένως στην Ιταλία αφού το 1/3 των ομάδων της Serie Α φέρονται να τον έχουν στην λίστα τους!

Αν και στον Ολυμπιακό σαφέστατα θα προτιμούσαν (για διάφορους λόγους και οικονομικούς/διακανονισμού αλλά και πρεστίζ) να γίνει μια υπερήφανη πώληση σε ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ απο οτι σε ιταλική.Απο την άλλη όμως, σύμφωνα και με τα όσα ακούγονται στην αγορά, το ενδιαφέρον/πουσάρισμα τόσων ιταλικών ομάδων μπορεί να βοηθήσει τελικά για να τον ντιλάρει μια αγγλική! Έτσι κι αλλιώς το καλοκαίρι προβλέπεται καυτό για τον Τσιμίκα.

Απο εκεί και πέρα πόσο αληθινό ή υπερβολικό και πόσο προχωρημένη ή όχι είναι η κάθε περίπτωση δεν το ξέρουμε, αλλά καταγράφουμε τα δημοσιεύματα. Νάπολι, Ίντερ, Ρόμα, Αταλάντα, Τορίνο και... τελευταία η Λάτσιο μπήκε (ή την έβαλαν) στο χορό για τον διεθνή αριστερό μπακ του Ολυμπιακού, ο οποίος ασφαλώς εξαργυρώνει την σούπερ σεζόν που έκανε, την εντυπωσιακή βελτιωσή του και κυρίως το πιο αξιόπιστο κρας τεστ που τον πέρασε η διεθνής πιάτσα σκάουτς απο την συμμετοχή του με τους "ερυθρόλευκους" σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ. Βέβαια σε αυτό τον... βοήθησε αγωνιστικά και η ομάδα του, σε αντίθεση με οτι συμβαίνει με τον ΠΑΟΚ και τον Γιαννούλη.

Για το ιταλικό σενάριο πάντως που θέλει την Λάτσιο έτοιμη να κοντράρει Νάπολι, Ιντερ κτλ. για να κάνει δικό της τον Τσιμίκα, η στήλη θα κρατήσει τις επιφυλάξεις της. Όχι τόσο γιατί δεν μας...προκύπτει, αν και το ψάξαμε, αλλά γιατί υπάρχουν δυο δεδομένα με την συγκεκριμένη ομάδα που μας αναγκάζουν να είμαστε ... δύσπιστοι. Όχι φυσικά πως οι "λατσιάλι" δεν έχουν λεφτά να τα σκάσουν στους "ερυθρόλευκους", αν μιλάμε για ποσά γύρω στο δωδεκάρι(εκατομμύρια).

Το ένα... αλλά έχει να κάνει με τον Κλαούντιο Λοτίτο,τον 62χρονο πρόεδρο των "λατσιάλι".Η πιάτσα που τον γνωρίζει καλά λέει πως είναι ένας πολύ δύσκολος και... πονηρός διαπραγματευτής που στο πίσω μέρος του μυαλού του πάντα θέλει να σε ρίξει. Προφανώς δεν τον λες και... λάρτζ ή καλοπροαίρετο στις διπαραγματεύσεις! Όπως μας μεταφέρθηκε χαρακτηριστικά είναι χειρότερος κι απο τον Ενρίκο Πρετσιόζι της Τζένοα (στον Ολυμπιακό ασφαλώς και θα έχουν κάκιστες αναμνήσεις απο τον τελευταίο, απο την υπόθεση Φετφατζίδη).

Το δεύτερον... αλλά, έχει να κάνει με το οτι ο ηγέτης της Λάτσιο εμπιστεύεται τυφλά την γνώμη του Ιγκλι Τάρε. Και ο Αλβανός αθλητικός διευθυντής του, όπως μας έχει μεταφερθεί δεν πολυ-πιστεύει και δεν θέλει Έλληνες παίκτες στην Λάτσιο!

Κάποιοι μάλιστα (που τον έζησαν και στην Μπρέσια και στην Μπολόνια) λένε πως του είχε μείνει απωθημένο, η τραυματική του εμπειρία απο το ελληνικό ποδοσφαιρο. Τοτε που μια ομάδα του λεκανοπεδίου (ο Εθνικός Πειραιά επί προεδρίας Μάκη Ψωμιάδη) δεν του φέρθηκε καλά, κοινώς τον κορόϊδεψε βάζοντας σε κίνδυνο την καριέρα του, πριν βρει άκρη και γυρίσει τελικά στην Γερμανία.

Διαβάστε εδώ όλα τα κείμενα της στήλης "24ο Ευαγγέλιο"

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ