24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Παναθηναϊκός: το φρένο για το deal και το γκάζι για τη "χρυσή γενιά"

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΩΝΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟΥ ΝΤΑΜΠΙΖΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΩΝΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟΥ ΝΤΑΜΠΙΖΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το 24ο Ευαγγέλιο αποκαλύπτει τους λόγους που έχει καθυστερήσει η μεταβίβαση των μετοχών του Αλαφούζου στον Πιεμπονγκσάντ, τις δεύτερες σκέψεις των δύο ανδρών, αλλά και το project Νταμπίζα με στόχο τις... περήφανες πωλήσεις

Τον περασμένο Μάρτιο ήταν που ο άνθρωπος του Γιάννη Αλαφούζου, Χρήστος Παναγόπουλος, ενημέρωνε... επιφανή στελέχη της ελληνικής πιάτσας agents πως υπάρχει κάποιος... Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ που ενδιαφέρεται για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Από τότε οι εποχές αλλάζουν - ήταν άνοιξη, ήρθε το καλοκαίρι, τώρα έχουμε φθινόπωρο – κι ενώ ακούστηκαν/γράφτηκαν/αποκαλύφτηκαν/επιβεβαιώθηκαν διάφορα γύρω από το επικείμενο deal και τους... πρωταγωνιστές του (προσκηνίου και παρασκηνίου), η ουσία παραμένει ίδια: η επικύρωση της συμφωνίας παίρνει συνεχείς αναβολές, όπως και το να δουν το (πρώτο) χρώμα του χρήματος από την πλευρά των Παιρόζ και Ρέστη (ο Έλληνας εφοπλιστής δεν αμφισβητείται από κανέναν πλέον πως βρίσκεται πίσω από τον Ταϊλανδό μπρόκερ)...

Επισήμως κι από τις δύο πλευρές δεν διαρρέει κάτι ιδιαίτερα... ανησυχητικό. Δηλαδή πως υπάρχει εμπλοκή και τα σχετικά. Από την άλλη, μια υπόθεση που σέρνεται τόσο πολύ, σίγουρα έχει... θέματα ή θεματάκια που δεν είναι μόνο διαδικαστικού χαρακτήρα, όπως προσπαθούν να μας πείσουν. Κοντός ψαλμός αλληλούια, πάντως, αφού η PAN ASIA για να μπει στο μετοχολόγιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα πρέπει να βάλει... κασέρι (ευρώ), καλύπτοντας είτε ολόκληρη (10 εκατ. €), είτε μέρος της Α.Μ.Κ. που θα τρέξει από αύριο (Παρασκευή 21/9).

Τι έχουν φτάσει στα... αυτιά του 24ου Ευαγγελίου για την νέα αναβολή στην επικύρωση του deal; Άλλοι υποστηρίζουν πως τον τελευταίο καιρό υπήρξε διάσταση μεταξύ Αλαφούζου και Ρέστη (για το πραγματικό ύψος της... τρύπας των χρεών και όχι μόνο), ενώ κυκλοφορεί και η εναλλακτική εκδοχή (αυτή πάντως από το περιβάλλον Αλαφούζου) που θέλει τους Παϊρόζ – Ρέστη να διαφωνούν και να τα έχουν "τσουγκρίσει"!

Εδώ να μεταφέρουμε και τι έλεγαν/ήξεραν πρόσφατα σε άλλη ΠΑΕ, επικαλούμενοι πηγές απευθείας από την πλευρά του Ταϊλανδού μπρόκερ. Ο τελευταίος εμφανίζεται να είναι πιο επιφυλακτικός και προβληματισμένος πλέον για το εγχείρημα της εμπλοκής του στον Παναθηναϊκό. Προφανώς το κέρδος του ή έστω η προοπτική του, δεν θα είναι όπως τα περίμενε. Γιατί για τον Πιεμπονγκσάντ στις μπίζνες τα πάντα είναι... νούμερα!

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΩΝ ΝΤΑΜΠΙΖΑ - ΔΩΝΗ

Αυτή βέβαια είναι η μια πλευρά της... Παναθηναϊκής καθημερινότητας. Γιατί υπάρχει και η άλλη, που έχει να κάνει με το αγωνιστικό τμήμα, το οποίο ξεχειλίζει από υγεία και προοπτική. Σε βαθμό που ο Παναθηναϊκός του Νταμπίζα, του Δώνη, των... Μπουζούκηδων, Χατζηγιοβάνηδων και Σία να αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση μέχρι τώρα της φετινής Super League και ενδεχομένως το πιο ελκυστικό ποδοσφαιρικό project για την επόμενη 2ετία -3ετία!

Στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, είναι αλήθεια πως βλέπουμε μια ομάδα που ασχολείται μόνο με το πως θα παίξει ποδόσφαιρο. Μια νέα ομάδα, που κτίστηκε μέσα σε δύο μήνες με υλικά που στην Ελλάδα δεν εμπιστεύονται εύκολα και τα αμφισβητούν εύκολα: τα νέα παιδιά, που προέρχονται ως επί το πλείστον από τις υποδομές.

Ο Γιώργος Δώνης, προπονητής με υψηλή αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση, γνώσεις και νοοτροπία που βασίστηκε όχι στην ελληνική πραγματικότητα, ο οποίος έχει μάθει στην καριέρα του να πιστεύει και να αναδεικνύει πιτσιρικάδες, κατάφερε πολύ γρήγορα να δημιουργήσει ένα σύνολο που απολαμβάνεις να το βλέπεις. Ο δικός του Παναθηναϊκός είναι ένας χαμαιλέοντας, ένα διαφορετικό μείγμα, που κάθε εβδομάδα δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει, με διαφορετικούς πρωταγωνιστές, που χαίρονται αυτό που κάνουν και το κάνουν σωστά. Γιατί έχουν πίστη, έμπνευση, συγκέντρωση...

Το στοίχημα για τον εμπνευστή όλου αυτού του... πρότζεκτ, Νίκο Νταμπίζα, σε συνεργασία με τον Γιώργο Δώνη, που έτσι κι αλλιώς αποτέλεσε συνειδητή επιλογή του, ήταν κόντρα στους μεταγραφικούς περιορισμούς και τα πενιχρά οικονομικά μέσα, να δημιουργήσουν σύντομα έναν ποδοσφαιρικό οργανισμό, μια ομάδα κι ένα σύνολο που αγωνιστικά θα βγάλει από πάνω του την θηλιά των -6 βαθμών και θα πορευτεί με ασφάλεια και αξιοπιστία στην διάρκεια της τρέχουσας σεζόν, με απώτερο στόχο την εξέλιξη της.

Τα πρώτα δείγματα είναι ομολογουμένως εντυπωσιακά. Το... στοίχημα φαίνεται πως θα κερδηθεί, αλλά όλα έγιναν πιο εύκολα από την στιγμή που κουμάντο κάνουν δύο σύγχρονοι άνθρωποι του ποδοσφαίρου, Νταμπίζας – Δώνης, με καλή χημεία μεταξύ τους και κυρίως... αγγλική κουλτούρα, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά οτι ακόμη και τα αυτονόητα, όταν τα εφαρμόζεις αρκούν στην Ελλάδα για να κάνουν τη διαφορά!!

ΝΑ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΙ ΤΟ... VALUE STATUS ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ

Η... επόμενη ημέρα σε αυτόν τον Παναθηναϊκό, σχεδιασμένη δια χειρός του τεχνικού του διευθυντή, έχει να κάνει με το πως θα ανεβάσει το value του ρόστερ του. Ποντάροντας στην εξέλιξη - μέσω της δουλειάς του Δώνη και της πορείας του Παναθηναϊκού - των πολλών νεαρών/ταλαντούχων διεθνών με τις μικρές εθνικές ομάδες που διαθέτει το "τριφύλλι" και στην πρώτη ομάδα και στην "χαβιαρωμένη" Ακαδημία του!

Ο Νίκος Νταμπίζας ξέρει πως να δημιουργήσει... χρηματιστηριακή αξία, όταν διαθέτει και τα κατάλληλα υλικά. Μπουζούκης, Καμπετσής, Βέργος, Εμμανουηλίδης, Χατζηγιοβάνης, Στάϊκος, Χατζηθεοδωρίδης, Μαυρομάτης μέσα στην επόμενη 2ετία (όχι όλοι βέβαια) μπορούν να εκτοξευτούν. Τα συγκεκριμένα ονόματα παικτών, όπως και νεότερων που έρχονται από πίσω (Σέχου, Βαγιανίδης, Μαυρουδής, Αλεξανδρόπουλος, Αθανασακόπουλος, Σερπέζης), ήδη είναι γνωστά στις λίστες πολλών σκάουτ ξένων ομάδων, από διάφορα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κι αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Νταμπίζας.

ΤΑ... ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΟΧΙ, ΦΕΡΝΟΥΝ... ΠΕΡΗΦΑΝΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ

Στο δια ταύτα: ο Νταμπίζας θέλει να διαμορφώσει στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό παζάρι (mercatο) ένα value status για τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, το οποίο θα συνεισφέρει καταλυτικά στο μέλλον ακόμη και στη οικονομική του αυτάρκεια. Με τις λεγόμενες... περήφανες πωλήσεις, όπως έχει καταφέρει, στοχευμένα μέχρι τώρα, μόνο ο Ολυμπιακός από τις Big 4 του ελληνικού πρωταθλήματος.

Μόνο που σε αντίθεση με τους "ερυθρόλευκους" ο Νταμπίζας γνωρίζει πως δεν μπορεί να ξοδέψει πρώτα χρήμα αλλά πρέπει να το κάνει ποντάροντας στον χρόνο και στον...τρόπο.

Γι' αυτό όχι μόνο αρνήθηκε το καλοκαίρι προσφορές 1,5 και 1,7 εκατ. Ευρώ για τον Κουρμπέλη, στέλνοντας παράλληλα το... μήνυμα στις πιάτσες πως με λιγότερα από 3 εκατομμύρια δεν πωλείται. Αρνήθηκε επίσης, προτάσεις είτε για δανεισμούς με υψηλές οψιόν αγοράς όπως για τον Χατζηγιοβάνη, είτε και για σούπερ χρηματα (500.000 και μπόνους άλλα τόσα) για 18χρονο επαγγελματία που δεν έχει ακόμη αγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ