24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Παναθηναϊκός: Οι τρεις δρόμοι του Μακέντα

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Σούπερ αποκαλυπτικό 24ο Ευαγγέλιο φτιάχνει τον πλήρη "φάκελο Μακέντα" για το τι θα ακολουθήσει, με βάση τα θέλω των Ραϊόλα, το ότι ο Ρόκα δεν είναι...Νταμπίζας και τις προτεραιότητες του Παναθηναϊκού.

Ο Φεντερίκο Μακέντα όταν τον Σεπτέμβριο του 2018 δεχόταν, στα 27 του χρόνια, να... δοκιμάσει την περιπέτεια της Ελλάδας, έχοντας μείνει ελεύθερος απο την Νοβάρα της δεύτερης κατηγορίας, για τους Δωνη-Νταμπίζα ασφαλώς αποτελούσε ένα "στοίχημα". Και για τον ίδιο πάντως, τον Ιταλό επιθετικό ήταν μια συνειδητή επιλογή, να πάει σε ένα κατώτερο πρωτάθλημα, με μόλις 250.000 ευρώ το χρόνο, προκειμένου μέσω του Παναθηναϊκού να κάνει ένα restart.

Και η αλήθεια είναι πως ο Μακέντα έχοντας το χρόνο σύμμαχο, με μικρό ανταγωνισμό μέσα στη νέα του ομάδα και με ένα προπονητή που τον βοήθησε καταλυτικά στο να βελτιωθεί ως αθλητής και ως ποδοσφαιριστής και κυρίως να αλλάξει την φιλοσοφία του, κατέγραψε την καλύτερη στατιστική της μέχρι τώρα καριέρας του.

Με το "τριφύλλι" μετράει συνολικά 51 συμμετοχές σε... μιάμιση σεζόν και συμμετοχή σε συνολικά 31 γκολ των "πράσινων"(στα 24 ήταν σκόρερ, στα 7 δημιουργός τους)! Με τον Γιώργο Δώνη, λοιπόν, ο Φεντερίκο Μακέντα όντως αναγεννήθηκε, έγινε ένας ακόμη "πρασινος" που σε αυτές τις δυο σεζόν βελτιώθηκε τα μάλα και εξελίχθηκε. Έχει βέβαια ένα ακόμη χρόνο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, ο Δώνης θέλει να μείνει ο Ιταλός και να επεκτείνει αλλά υπάρχει και ο Τσάβι Ρόκα που ως τεχνικός διευθυντής κάνει το δικό του πλανάρισμα, ενώ παίρνει και τα... μέτρα του.

Έτσι, λοιπόν, ο Καταλανός έχει κλείσει από τον Γενάρη για το καλοκαίρι τον Καρλίτος, επιθετικό παρόμοιου στυλ με τον Μακέντα και μάλιστα με περίπου 500.000 το χρόνο. Δηλαδή σχεδόν τα διπλά από αυτά που θα εισπράττει ο πρώτος σκόρερ και από τους πιο επιδραστικούς παίκτες στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού επί Δώνη. Και άνθρωποι της πιάτσας (πρώην ατζέντης ο Ρόκα, γαρ), που τον έχουν... μελετήσει ή συνεργαστεί μαζί του, θεωρούν πως θα τον βόλευε ο Μακέντα να φέρει το καλοκαίρι μια προσφορά γύρω στο 1 εκατ. ευρώ και να πουληθεί!

O ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΡΑΪΟΛΑ

Από την άλλη πλευρά, ο Μακέντα ανήκει σε ένα από τα κορυφαία μανατζερικά Γραφεία παγκοσμίως, αυτό του Μίνο Ραϊόλα. Βασικά ατζέντης του είναι ο ξάδερφος του Μίνο και Νο2 του Γραφείου, ο Βιτσέντσο Ραϊόλα (όπως συμβαίνει, για παράδειγμα και με τις περιπτώσεις των αδερφών Ντοναρούμα, Ινσίνιε κι άλλων). Μιλάμε για ένα Γραφείο που έχει 76 πελάτες, 75 ποδοσφαιριστές και ένα προπονητή (τον Μάρτιν Γιόλ).

Βέβαια την κεντρική κατεύθυνση δίνει και τον τελικό λόγο στη λήψη της απόφασης για τον οποιονδήποτε την έχει ο πολύς Μίνο Ραϊόλα εκτός από τις υποθέσεις των Ιμπραχίμοβιτς, Πογκμπά, Χάαλαντ, Μπαλοτελι, Βεράτι που χειρίζεται προσωπικά κι αποκλειστικά (έτσι, για την ιστορία... αυτό).

Να επιστρέψουμε στην υπόθεση Μακέντα όμως, με την επισήμανση πως αν πιστέψουμε όσα λένε από... Μοντε Κάρλο μεριά, ουσιαστική συζήτηση για το μέλλον του Ιταλού μεταξύ των Ραϊόλα ή του Έλληνα ατζέντη του (Αντώνης Αποστολόπουλος) και του Παναθηναϊκού (Τσάβι Ρόκα) δεν έχει γίνει ακόμη. Υπήρχε βέβαια προγραμματισμένο ραντεβού για αυτό μέσα στον Μάρτιο αλλά λόγω κορονοϊού ακυρώθηκε.

OI ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

Με τον "πράσινο" τεχνικό διευθυντή από τότε που ξεκίνησε το παγκόσμιο lock down να έχει "παγώσει" το οτιδήποτε περιμένοντας να δει που θα καθίσει η... μπίλια την επόμενη ημέρα, τι μπάτζετ θα έχει τελικά στη διάθεσή του. Κοινώς αφού θα είναι σε θέση ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, να τον ενημερώσει ακριβώς για το πώς θα πορευτούν την νέα σεζόν.

Και εδώ που τα λέμε οι προτεραιότητες του Τσάβι Ρόκα όταν θα υπάρξει... επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου δεν θα είναι ο ... Μακέντα αλλά: α) η τελική πράξη με τον Γιώργο Δώνη (εκκρεμεί ένα ραντεβού του με τον Αλαφούζο όπως και να ξεκαθαρίσουν οι αρμοδιότητες κόουτς και τεχνικού διευθυντή), β) οι 5 ανανεώσεις (Ινσούα, Δωνης, Γιόχανσον, Βαγιαννίδης, Αποστολάκης) που εκκρεμούν άμεσα, γ) αν υπάρχει αλλαγή δεδομένων και ποσών με τους τρεις δανεικούς με οψιόν αγοράς (Νάγκι, Ζαχίντ, Ανουάρ), και δ) προετοιμασία τουλάχιστον μια πώλησης...

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΦΕΝΤΕΡΙΚΟ

Οι Ραϊόλα βέβαια από την πλευρά τους εδώ και περίπου δυο μήνες σχεδιάζουν την επόμενη κίνηση στην καριέρα του Φεντερίκο Μακέντα. Έχοντας να επιλέξουν μεταξύ τριών... δρόμων.

1ος) να πάει σε ένα καλύτερο κεντρικό-ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που θα του ταιριάζει όμως, όπως και το ελληνικό, για να δώσει συνέχεια στην στατιστική του... Παναθηναϊκού. Με ένα συμβόλαιο που θα του αποφέρει 600 με 700.000 ευρώ ετησίως. Με τη Serie A να μην αποτελεί προτεραιότητα (θα εξηγήσουμε παρακάτω γιατί).

2ος) τα... λεφτά, δηλαδή να τον πάνε σε πρωτάθλημα... εξωτικού προορισμού, με άφθονα... πετροδόλαρα. Δηλαδή σε Σαουδική Αραβία, ΗΑΕ ή Κατάρ, με συμβόλαιο που οι ετήσιες αποδοχές του θα ξεπερνάνε ασφαλώς αρκετά το 1 εκατ. ευρώ...

3ος) να μείνει στον Παναθηναϊκό, αλλά υπογράφοντας νέο συμβόλαιο και με πολύ υψηλότερες αποδοχές από το τωρινό 250άρι! Λογικό είναι να θέλει ένα συμβόλαιο τύπου Καρλίτος και Κουρμπέλη, αλλά πολύ δύσκολα θα το πάρει. Οπότε η πώληση μετά θα αποτελεί μονόδρομο και για τις δυο πλευρές...

Ο ΤΣΑΒΙ ΡΟΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ... ΝΤΑΜΠΙΖΑΣ

Δεν θα πρέπει να διαφεύγει κανενός και η εξής λεπτομέρεια: ο Μακέντα έχει πολύ ισχυρές μανατζερικές πλάτες, τόσο στο εξωτερικό όσο και εδώ, για να διαχειριστούν/διαπραγματευτούν την υπόθεσή του. Όπως και ότι σε οκτώ μήνες από σήμερα ο 29χρονος Ιταλός φορ θα είναι ελεύθερος να διαλέξει αυτός την επόμενη ομάδα του, με τον Παναθηναϊκό να μην παίρνει... ευρώ. Δεν θα φτάσουν όμως, εκεί γιατί ο Τσάβι Ρόκα δεν είναι... Νταμπίζας, όπως εκτιμάει-λέει και η ενημερωμένη/έμπειρη πιάτσα agents.

Πάμε να βάλουμε και τον επίλογο του σημερινού 24ου Ευαγγελίου με συγκεκριμένες πινελιές:

ΣΤΟΧΟΣ Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΜΟΝΟ ΑΝ ΤΟΝ "ΚΟΥΜΠΩΣΟΥΝ"

*** Ο Μακέντα πρόσφατα υποστήριξε, έστειλε το μήνυμα, πως είναι έτοιμος πλέον να επιστρέψει σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

*** Οι περισσότεροι προεξόφλησαν πως εννοούσε την Ιταλία. Η δική μας ενημέρωση πάντως λέει πως ο ίδιος ο Μακεντα, ξέρει πως για τη Serie A είναι σχεδόν καμένος!

***Το ενδεχόμενο της επιστροφής του Μακέντα στη Serie A το καλοκαίρι θα παίξει μόνο σαν μανατζερική δουλειά. Δηλαδή ο Ραϊόλα να τον κουμπώσει στην ίδια ομάδα που θα πάει και κάποιον άλλον πελάτη του, πείθοντας την να δώσει και χοντρικά 1 εκατομμύριο (πάνω-κάτω) στον Παναθηναϊκό. Όπως είχε "κουμπώσει" και τον αδερφό του Ντοναρούμα του Αστέρα Tρίπολης στη Μίλαν, όταν ανανέωσε τον Τζιανλουίτζι...

*** Στην Ιταλία πάντως κυκλοφορεί η φήμη πως ο Ραϊόλα το καλοκαίρι ετοιμάζεται να κάνει το deal πώλησης του πελάτη του Μοχάμεντ Φάρες από την ΣΠΑΛ (αριστερός χαφ) και εκεί μπορεί να "κολλήσει" και τον Μακέντα!

*** Ο Φεντερίκο το περασμένο καλοκαίρι είχε ανεπίσημη πρόταση από την Φέγενοορντ και επίσημη πρόταση (στον Παναθηναϊκό) από το Κατάρ. Και τον Γενάρη από τη Λουντογκόρετς, αλλά δεν θα πήγαινε ποτέ στην Βουλγαρία...

*** Στόχος του για αυτό το καλοκαίρι είναι ένα πρωτάθλημα όπως το ολλανδικό (εκτός Άγιαξ, βεβαίως), το οποίο θεωρεί ότι του ταιριάζει και σε μια καλή ομάδα που πρωταγωνιστεί μπορεί να βάλει 12 με 15 γκολ!

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μακέντα: "Σε καλό δρόμο για να επιστρέψω σε καλύτερα πρωταθλήματα"
Ο Έμερσον Παλμιέρι "τρώει" τον Τσιμίκα στην Νάπολι
TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ