24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Παναθηναϊκός: Δώνης, Ισπανοί και Χαρίσης

SUPERLEAGUE / ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ - ÏÖÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ - ÏÖÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Γιατί το θέμα του Χρήστου Δώνη δεν είναι οικονομικό, το "στοίχημα" και ερωτήματα της σχέσης Τσαβι Ρόκα/Γιώργου Δώνη, ο ρόλος Αλαφούζου και ο κοινής αποδοχής Χάρης Χαρίσης.

Ο Τσάβι Ρόκα έχει αποδείξει στην καριέρα του ως τεχνικός διευθυντής πως δουλεύει με το δικό του... στυλ. Δηλαδή εμπιστεύεται συγκεκριμένες αγορές και Γραφεία, δεν έχει πρόβλημα να βρίσκει και να γεμίζει με ελεύθερους/δανεικούς/αγορές πολύ χαμηλού κόστους τις ομαδες του και να κρατάει το απόλυτο κουμάντο και τον τελευταίο λόγο σε θέματα μεταγραφών/ανανεώσεων...

Επίσης, ο Καταλανός επειδή έχει διατελέσει και ενεργός ατζέντης είναι πολύ πιο ελαστικός πρακτικός και με λιγότερες... αγκυλώσεις από τον προκατοχό του, Νίκο Νταμπίζα. Κάτι που θα φανεί ακόμη καλύτερα στις... πωλήσεις που έρχονται και όχι μόνο στην αναζήτηση/ανεύρεση παικτών.

Βέβαια τo ζήτημα/μεγάλο στοίχημα στον Παναθηναϊκό της επόμενης σεζόν είναι να καταφέρει να βρει και την απαραίτητη/κατάλληλη χημεία με τον επιτυχημένο Γιώργο Δώνη. Με τον ιντριγκαδόρικο ... αστερίσκο εδώ να έχει να κάνει με τον ρόλο και τα πραγματικά θέλω του Γιάννη Αλαφούζου.

Προσοχή: ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής μπορεί κατά καιρούς να έχει... παρεξηγηθεί από κάποια ΜΜΕ αλλά η πραγματικότητα είναι πως δεν συνηθίζει να αποτελεί πρόβλημα και να δυσκολεύει την δουλειά του εκάστοτε τεχνικού διευθυντή. Γινόταν αυτό από την εποχή της ΑΕΛ και του Νίκου Λυράκη.

Από εκεί και πέρα όμως, έχει την προσωπικότητα, την αξία, την εμπειρία, αλλά και το ειδικό βάρος (γενικότερα) να μην λειτουργεί ως ένας απλός υφιστάμενος. Προφανώς ο Γιώργος Δώνης (δικαιολογημένα) θέλει να είναι και να νιώθει ισότιμος του κάθε... Τσάβι Ρόκα στον πράσινο Οργανισμό. Ειδικά στον σημερινό Παναθηναϊκό και μετά από τα απτά δείγματα της δουλειάς του την τελευταία 2ετία.

ΤΑ ΔΥΟ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

Θα αναφέρω δυο ενδεικτικά παραδείγματα: Πρώτον, δεν διαφώνησε με την προσθήκη του Φραν Βέλεθ αλλά με τα λεφτά (330.000 ευρώ) και το ταιμινγκ που έκλεισε (με την έννοια πως είχαν προτεραιότητα άλλες θέσεις και... υποθέσεις, όχι του σέντερ μπακ) και ότι έμαθε για τις υπογραφές εκ των υστέρων!

Και δεύτερον, είχε ζητήσει την παραμονή του Αποστολάκη, με μια μικρή βελτιωμένη προσφορά. Δεν θεωρούσε πρόβλημα τα επιπλέον 5 με 10 χιλιάρικα ετησίως, πόσο μάλλον όταν προόριζε τον νεαρό Αποστολάκη για μπακ απ του βασικού δεξιού μπακ που θα ερχόταν στη θέση του Γιόχανσον...

O Γιώργος Δώνης προτιμάει παίκτες που έχει δουλέψει μαζί τους, τους έχει εξελίξει, ξέρουν τι ζητάει και μπορούν να του φανούν χρήσιμοι σε περισσότερες από μια θέσεις μέσα στα ματς (είναι κόουτς που συχνά στη διάρκεια του αγώνα αλλάζει διάταξη, ενώ αρέσκεται σε εσωτερικές αλλαγές). Πόσο μάλλον όταν είχε ξεκαθαρίσει πως σε σχέση με τον άλλον νεαρό και ταλαντούχο δεξιό μπακ, τον Γιώργο Bαγιαννίδη, αυτόν τον προορίζει για την μέση και μπροστά από τον Αποστολάκη.

Ο Τσάβι Ρόκα όμως, δεν άκουσε την εισήγηση του προπονητή και σίγουρα το θέμα δεν ήταν... οικονομικό με την μη ανανέωση του Αποστολάκη. Πάμε και στα φρέσκια κουλουρια τώρα...

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΩΝΗΣ, ΙΒΗΡΕΣ ΜΕΣΟΙ ΚΑΙ... ΧΑΡΙΣΗΣ

Μανού Μορλάνες, Κάνιας, Ματίγια αλλά κι Ανουάρ, είναι κάποιοι από τους (αγαπημένους του) Ισπανούς μέσους που έχουν απασχολήσει τον Τσάβι Ρόκα για τον Παναθηναϊκό της νέας σεζόν. Συγχρόνως όμως και σε παράλληλη σύνδεση/εξάρτηση παραμένει ανοικτό και το θέμα της ανανέωσης του Χρήστου Δώνη. To οποίο, κακά τα ψέματα, με 20-30.000 ευρώ ετησίως παραπάνω, σε σχέση με την προσφορά που του έγινε, θα μπορούσε να κλείσει... χθες!

Κατά συνέπεια το εύλογο ερώτημα που τίθεται είναι από τη μία κατά πόσο ο Τσάβι Ρόκα θεωρεί πως αξίζει αυτά τα λεφτά και μια βελτιωμένη πρόταση ο υιός Δώνης κι από την άλλη αν θέλει να ικανοποιήσει την επιθυμία του προπονητή του. Τι εννοούμε;

Ο Γιώργος Δώνης παίζει με έναν αμυντικό χαφ και με οκτάρι μπροστά του που κινείται στα λεγόμενα μεσοδιαστήματα. Πιστεύει πως έχουν δέσει ιδανικά σε αυτό ο Κουρμπέλης με τον Χρήστο Δώνη και για αυτό του είναι απαραίτητος ο τελευταίος (και όχι επειδή είναι γιος του). Κάτι, για παράδειγμα, που θεωρεί ότι δεν μπορεί να κάνει ο Ανουάρ αφού αν και καλός παίκτης δεν είναι κλασικό 6άρι ή 8άρι και πρέπει να έχει παρτενέρ ως δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Aν, λοιπόν, στο τέλος ο Τσάβι Ρόκα δώσει τα περίπου 230.000 ευρώ καθαρά το χρόνο στον Χρήστο Δώνη και τον ανανεώσει, η λογική λέει πως μετά θα πρέπει να κοιτάξει για αναπληρωματικό box to box μέσο και όχι για βασικό (που θεωρητικά θα είναι ο Χρήστος). Κάτι που μάλλον θα περιπλέξει, αν μη άλλο, την ήδη διαμορφωμένη κατάσταση...

Στο δια ταύτα: εκτίμηση μας είναι πως αν δεν συνεχίσει στον πάγκο του Παναθηναϊκού ο Γιώργος Δώνης πολύ δύσκολα ο Τσάβι Ρόκα θα ανανεώσει τον Χρήστο Δώνη. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Καταλανός τεχνικός διευθυντής έχει στην λίστα των υποψηφίων μέσων για το "τριφύλι" εκτός από Ίβηρες και Έλληνες παίκτες!

"ΟΜΟΣΤΑΒΛΟΣ" ΤΟΥ ΝΑΓΚΙ

Με... κορυφαίο ελληνικό όνομα της σχετικής λίστας τον Χάρη Χαρίση, ο οποίος παρεμπιπτόντως ανήκει στο ίδιο μανατζερικό Γραφειο (την γερμανική Rogon) με τον δανεικό Νάγκι. Για τον 25χρονο Γιαννιώτη μέσο ο Ρόκα έχει ήδη μαζέψει πληροφορίες (αγωνιστικής υφής αλλά και... ιδιοκτησιακής) ενώ φέρεται να εξετάζει την περίπτωσή του. Μάλιστα μάθαμε πως ρώτησε για αυτό μέχρι και στο Βέλγιο, όπου έπαιξε δανεικός σε Σιντ Τρουίντεν και Κόρτραϊκ.

Ο Χαρίσης πήγε ως ελεύθερος, με την συγκατάθεση του ΠΑΟΚ, το περασμένο καλοκαίρι στον Ατρόμητο, έχει συμβόλαιο μέχρι το 2021 αλλά το θεωρούμε δεδομένο πως αν χρειαστεί μπορεί να βρεθεί... παραθυράκι. Ακόμη και στην περίπτωση μάλιστα, που μπορεί ο "δικέφαλος" να έχει λόγο σε μια μελλοντική μετακίνηση του Χαρίση εντός Ελλάδας, οι σχέσεις πλέον Σαββίδη - Αλαφούζου και των δυο συλλόγων είναι πάλι στις καλύτερες τους...

Υ.Γ. Για Χαρίση έχει πολύ καλή άποψη και ο Γιώργος Δώνης. Μάλιστα φέρεται το περασμένο καλοκαίρι να μίλησε μαζί του, πριν ο Κουτσολιάκος τον πάει στον Ατρόμητο με την προοπτική να γίνει... νέος Κουλούρης (έλειπε βέβαια από την "συνταγή" ο Νταμίρ Κάναντι)!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τα δυο... μείον στην υπόθεση Λάτσιο - Τσιμίκα
Πουλάει Ρούμπεν (Ντίας), παίρνει Ρούμπεν (Σεμέδο)
TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ