24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Ολυμπιακός: Η επόμενη ημέρα του Λάζαρου

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το 24ο Ευαγγέλιο εξηγεί γιατί δεν βιάζεται να "τελειώσει" τον Χριστοδουλόπουλο από τον Ολυμπιακό, την προτεραιότητα που βάζει πλέον ο 33χρονος εξτρέμ κι αποκαλύπτει τι τρέχει με Ομόνοια, Απόλλων Λεμεσού και δύο ξένες ομάδες.

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος αναμφισβήτητα ήταν ο παίκτης με την πιο καταλυτική συμβολή την σεζόν που η ΑΕΚ μετά απο πάρα πολλά χρόνια επέστρεψε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Έφυγε με περιπετειώδη τρόπο από την Ένωση για να πάει στην ομάδα που υποστήριζε/αγαπούσε από παιδί, τον Ολυμπιακό και με σχεδόν διπλασιασμό των αποδοχών του (συγκριτικά με εκείνες στην Ένωση).

Ήταν μια μεταγραφή που είχε 100% -τότε- την σφραγίδα του Βαγγέλη Μαρινάκη και μια απώλεια που "πλήγωσε" τον Δημήτρη Μελισσανίδη αλλά και τον γιο του, Γιώργο (με τον τελευταίο ο Λάζαρος είχε πολύ καλή σχέση). Τον... κυνήγησε στα δικαστήρια έκανε και την... viral ατάκα (που εμπεριείχε και δόση κακίας): "ο Λάζαρος αναστήθηκε μια φορά"!

Στον Ολυμπιακό του Μαρτίνς, ο Χριστοδουλόπουλος ξεκίνησε φουριόζος, έδειξε πως μπορούσε να κάνει τη διαφορά αλλά στάθηκε άτυχος αφού στις 17 Φεβρουαρίου του 2019 υπέστη ρήξη χιαστού στο αριστερό του γόνατο. Ξύπνησε εκείνο το βράδυ ο εφιάλτης μετά από 2.775 ημέρες, αφού την ίδια ζημιά είχε ξαναπάθει στα 26 του χρόνια, ως παίκτης του Παναθηναϊκού, σε φιλικό προετοιμασίας κόντρα στην Σίβασπορ.

Για κάποιους, τουλάχιστον, "πλήρωσε" με αυτή τη μετακίνησή του τη συσσωρευμένη αρνητική ενέργεια που "μαζεύτηκε" πάνω του από τα όσα άκουσε (μαζί με τις"ευχές") από μεγάλη μερίδα φίλων της ΑΕΚ. Για όσους δεν το έχουν συσχετίσει, η ρήξη χιαστού του Λάζαρου προήλθε από στραβοπάτημα σε ντέρμπι με την ΑΕΚ (4-1) στο "Καραισκάκης".

Ο Χριστοδουλόπουλος είχε υπογράψει για 2+1 χρόνια στους "ερυθρόλευκους", με αυτόματη ανανέωση του συμβολαίου του εφόσον έπιανε σε συμμετοχές το 60% των αναμετρήσεων της δεύτερης σεζόν. Κάτι που δεν κατάφερε αφού οι τραυματισμοί δεν τον άφησαν μετρώντας συνολικά 7 παιχνίδια (5 σε πρωτάθλημα, 2 στο Κύπελλο), ένα γκολ και μια ασίστ.

Ο Λάζαρος, στα 33 του χρόνια, πιστεύει πως έχει ακόμη... δρόμο μπροστά του και ότι μπορεί να... αναστηθεί ξανά αγωνιστικά. Από εδώ και πέρα θέλει να απολαύσει το ποδόσφαιρο και όχι να βρει ένα σούπερ συμβόλαιο. Ο ίδιος πιστεύει πως μπορεί να επανέλθει στο επίπεδο που ήταν πριν τον δεύτερο χιαστό, ξέρει πολύ καλά το σώμα του και κυρίως δεν κρύβει τις φιλοδοξίες του, δεν συμβιβάζεται με την προοπτική ενός "τιμητικού φινάλε".

Η... ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ

Όλα αυτά απαραίτητα πριν περάσουμε στο ρεπορτάζ για την... επόμενη ημέρα του Λάζαρου. Είναι αλήθεια πως κάποιοι βιάζονται να... προεξοφλήσουν πως αυτή δεν θα τον βρει στον Ολυμπιακό και το τέλος του στους νέους πρωταθλητές θα τον βρει με δυσανάλογο (α)θόρυβο από εκείνο που είχε προκαλέσει η άφιξή του...

Ας πάρουμε, λοιπόν, τα πράγματα με τη σειρά:

1ον) Ο Λάζαρος δεν θεωρώ πως είναι οριστικά τελειωμένος από τον Ολυμπιακό. Δεν λέω βέβαια πως οι πιθανότητες είναι υπέρ του, ούτε κάνω πρόβλεψη για... ποσοστά του να φύγει/μείνει. Είναι όμως, μια ιδιαίτερη περίπτωση, σε ένα ακόμη πιο ιδιαίτερο πλέον τάιμινγκ (λόγω κορονοϊού). Για παράδειγμα, το ενδεχόμενο να ανανεώσει για ακόμη ένα χρόνο, με το 50% του σημερινού του συμβολαίου (σε αποδοχές) δεν θα το χαρακτήριζα... τρελή ανατροπή.

2ον) Tο πώς θα ολοκληρωθεί, όταν ολοκληρωθεί η τρέχουσα σεζόν ή το πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις (οικονομικές, ρόστερ κ.α.) θα ξεκινήσει η νέα, αποτελούν μεγάλα ερωτηματικά που μπορούν να επηρεάσουν καταστάσεις, πρόσωπα και να οδηγήσουν σε ανατροπές. Οπότε δεν θα βιαστώ να διαγράψω τον Λάζαρο, παρότι οι "ερυθρόλευκοι" έχουν βγει στην αγορά ή και είναι κοντά στο να κλείσουν τουλάχιστον δυο εξτρέμ. Ας περιμένουμε, λοιπόν, τις εξελίξεις...

3ον) Όσον αφορά στις δυο ομάδες από την Κύπρο που θέλουν τον Λάζαρο, όντως η μία είναι ο Απόλλων Λεμεσού. Ο ΑΠΟΕΛ, όμως, δεν παίζει και δεν θα μπορούσε να παίξει λόγω... Ουζουνίδη (και όχι μόνο). Παίζει, όμως, η Ομόνοια. Το "τριφύλλι" και ο Απόλλων Λεμεσού ( η ομάδα του Γιαννιώτα) είναι δηλαδή οι δυο κυπριακές που έχουν ενημερώσει σχετικά την πλευρά του Λάζαρου για το ενδιαφέρον τους. Προσοχή σε μια σημαντική λεπτομέρεια: ο Χριστοδουλόπουλος δεν προτάθηκε στην Κύπρο, αυτοί πήγαν στον παίκτη...

4ον) O Λάζαρος φυσικά θέλει να ανανεώσει και να συνεχίσει στον Ολυμπιακό. Ακόμη και με μονοετές συμβόλαιο, για να αποδείξει πως έχει ξεπεράσει τους τραυματισμούς του και μπορεί να βοηθήσει καταλυτικά τον Ολυμπιακό. Ούτε νομίζω πως το πρόβλημα θα είναι ο Μαρτίνς...

5ον) Αν βέβαια ο Ολυμπιακός δεν το θελήσει, ο Λάζαρος θα φύγει στο εξωτερικό (δεν θα πήγαινε στον Άρη και όχι λόγω του παρελθόντος του στον ΠΑΟΚ), επιλέγοντας ομάδα όχι με βάση το οικονομικό αλλά με το να ευχαριστηθεί το ποδόσφαιρο. Ήδη υπάρχουν δυο καλές ομάδες από πρωταθλήματα της Κεντρικής Ευρώπης (πρωταθλήματα όχι πρώτης ταχύτητας αλλά όπως το ελβετικό και το αυστριακό) που έχουν εκδηλώσει επίσημα το ενδιαφέρον τους για αυτόν.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τέσσερα... καυτά παρασκήνια από την Πορτογαλία
Κέρδος 35.000.000 ευρώ ο Ολυμπιακός χάρη στον Μαρτίνς!
TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ