24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Οι Λουτσέσκου και ο ΠΑΟΚ... κερδίζουν

Οι Λουτσέσκου και ο ΠΑΟΚ... κερδίζουν

Την 25η Αυγούστου ενώ ο ΠΑΟΚ απέκλειε την Μπεσίκτας, ο Ραζβάν Λουτσέσκου κλείδωσε το πρωτάθλημα με την Αλ Χιλάλ και ετοιμάζεται για τρεμπλ που θα τον κάνει Σείχη ενώ ο πατέρας του Λουτσέσκου έπαιρνε το Σούπερ Καπ με την Ντιναμό Κιέβου κόντρα στην μεγάλη αγαπημένη του Σαχτάρ.

Μερικές φορές η μοίρα και στο ποδόσφαιρο φτιάχνει περίεργες ιστορίες. Όπως ακριβώς αυτή που γράφτηκε την βραδιά της 25ης Αυγούστου! Για την οποία ένας τίτλος θα μπορούσε να είναι : οι Λουτσέσκου και ο ΠΑΟΚ να κερδίζουν...

Ο ΠΑΟΚ, στον δικό του πρώιμο "τελικό" (για πολλούς λόγους) της νέας σεζόν, κόντρα στην Μπεσίκτας, πήρε την πρόκριση και μάλιστα με... στυλ τέτοιο που δικαιώθηκαν άπαντες, διοίκηση, παίκτες, Ρέμπε και ο Αμπελ Φερέϊρα.

Μάλιστα για τον ακριβοπληρωμένο Πορτογάλο κόουτς, που πήρε μια δεύτερη ευκαιρία αυτό το καλοκαίρι (κάτι που κυρίως το οφείλει στον Γερμανό αθλητικό διευθυντή),ουσιαστικά ήταν η πρώτη του σοβαρή επιτυχία μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του νταμπλούχου ΠΑΟΚ, στην θέση του Ραζβάν Λουτσέσκου.

ΣΕΪΧΗΣ Ο ΡΑΖΒΑΝ!

Κοιτάτε τώρα σύμπτωση: την ίδια ώρα που η πρώην του ομάδα αγωνιζόταν στην Τούμπα, ο Λουτσέσκου τζούνιορ οδηγούσε την νέα του ομάδα, Αλ Χιλάλ, σε νίκη με 2-0 επί της Αλ Φαϊσαλί και μόλις ένα 3ποντο από την κατάκτηση και του πρωταθλήματος στην Σαουδική Αραβία!

Με 6 βαθμούς διαφορά από την δεύτερη Άλ Νασρ του Ρούι Βιτόρια και με 3 αγωνιστικές να απομένουν μέχρι την λήξη του πρωταθλήματος, στον Ραζβάν φτάνει απλά μια νίκη για να είναι και τυπικά πρωταθλητής. Λογικά θα την πετύχει το Σάββατο, που φιλοξενεί την (εκ των ουραγών) Αλ Χαμζ.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ουσιαστικά το βράδυ της Τρίτης έγινε στα καπάκια, μετά το 2019 στην Ελλάδα,πρωταθλητής και στην Σαουδική Αραβία για το 2020! Κι αν στην Τούμπα πανηγύρισε νταμπλ στην Αλ Χιλάλ ετοιμάζεται για τρέμπλ αφού έχει ήδη κατακτήσει το ασιατικό Τσάμπιονς Λιγκ ενώ βρίσκεται και στα ημιτελικά του Κυπέλλου Σαουδικής Αραβίας. Μεγαλεία για τον Ρουμάνο που ετοιμάζεται για να του... απονεμηθεί και ο τίτλος του Σεϊχη!

ΣΗΜΑΔΙΑΚΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Μόνο που το βράδυ της 25ης Αυγούστου ήταν σημαδιακό/θριαμβευτικό και για τον έτερο Λουτσέσκου, τον πρεσβύτερο! Για όσους δεν το έχουν πάρει χαμπάρι, ο Μιρτσέα Λουτσέσκου στα 75 του χρόνια, αρνήθηκε τις τουρκικές λίρες για να αναλάβει τεχνικός διευθυντής σε Φενέρ ή Μπεσίκτας, επιλέγοντας να ξαναφορέσει την φόρμα του προπονητή για λογαριασμό όμως, της Ντιναμό Κιέβου.

Η κίνηση αυτή είχε προκαλέσει πολύ μεγάλες αντιδράσεις στους κύκλους των οπαδών της Ντιναμό Κιέβου αφού ο Μιρτσέα Λουτσέσκου για μια 12ετία ήταν προπονητής της αιωνίας αντιπάλου της Σαχτάρ, με την οποία πήρε τα πρωτεία από την Ντιναμό.

Ο γέρο - Λουτσέσκου το είδε σαν τεράστια πρόκληση και κίνητρο προπονητικής ζωής, να αναλάβει την Ντιναμό Κιέβου και μαζί της να γκρεμίσει από την κορυφή την πρώην αγαπημένη του Σαχτάρ. Και το βράδυ της Τρίτης του δόθηκε η πρώτη ευκαιρία, στο Σούπερ Καπ. Αναμετρήθηκε με την Σαχτάρ και την κατατρόπωσε (3-1), παίρνοντας και τον πρώτο τίτλο στην Ουκρανία.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ