24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε και τον διάδοχο του Φορτούνη

Ο Ολυμπιακός πήρε και τον διάδοχο του Φορτούνη

Το 24ο Ευαγγέλιο γράφει για την 3η μεταγραφή που έκλεισε ο Ολυμπιακός και πέρασε στα ψιλά, τον 17χρονο Θανάση Παπαδάκο απο την Τορίνο. "Δεκάρι" με προδιαγραφές Φορτούνη και ο ρόλος του Έλληνα ατζέντη που μονοπωλεί την ιταλική αγορά.

Ο Ολυμπιακός την τελευταία ημέρα (31/1) της μεταγραφικής περιόδου δεν έκανε δυο αλλά τρείς μεταγραφές!! Γιατί εκτός απο τον Καφού και τον Εμρέ Μορ υπέγραψε για τρία χρόνια και τον Θανάση Παπαδάκο.

Παρότι Ελληνας και πιτσιρικάς, μεταγραφή του εξωτερικού κι αυτός. Από την Τορίνο μάλιστα...Γιατί οι "ερυθρόλευκοι" εκτός απο το παρόν επενδύουν και για το μέλλον στα μεγαλύτερα ταλέντα!! Θυμίζω πως στα τέλη του 2019 ο Ολυμπιακός είχε κάνει ένα ακόμη κόλπο γκρόσο, πείθοντας ένα άλλο top talent του ελληνικού ποδοσφαίρου,τον Καράγκουτη του ΠΑΟΚ, να μετακομίσει στου Ρέντη για την επόμενη 3ετία. Με το κόστος αυτής της μεταγραφής να φτάνει συνολικά τα 200 χιλιάρικα!

Ο Θανάσης Παπαδάκος είναι γεννημένος το 2003 και ξεκινησε την ποδοσφαιρική του καριέρα απο την Ακαδημία της ομάδας Δήμητρας/Απόλλων στα Τρίκαλα. Κάποιος μπορεί να το θεωρήσει και... καλό οιωνό αφού απο την ίδια ομάδα είχε ξεκινήσει και ο σπουδαίος Κώστας Φορτούνης! Παρεμπιπτόντως, την λές και δεύτερη σύμπτωση, αγωνίζονται ουσιαστικά στην ίδια θέση αφoύ πρόκειται για μεσοεπιθετικό ("δεκάρι") με κάποια χαρακτηριστικα (τουλάχιστον σύμφωνα με αυτούς που έχουν δει αγωνιζόμενο τον πιτσιρικά), που παραπέμπουν στον κορυφαίο σύγχρονο Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Σύμφωνα με την διεθνή πιάτσα σκάουτς ο Παπαδάκος ίσως να είναι και το μεγαλύτερο ελληνικό ταλέντο στην ηλικία του. Μας το... στέρησαν νωρίς οι Ιταλοί αφού πρίν απο 2,5 χρόνια τον άρπαξε η Αταλάντα και έτσι δεν είχαν προλάβει να το δουν πολύ στην Ελλάδα εκτός απο μια, δυο φορές στην Εθνική!

Ο Ολυμπιακός πήρε και τον διάδοχο του Φορτούνη

Οι ειδικοί, λοιπόν, λένε πως ο Ολυμπιακός αποκτά έναν 17χρονο ποδοσφαιριστή που έχει τις προδιαγραφές να εξελιχθεί ακόμη και σε διάδοχο του Φορτούνη. Όπως και οτι ο Παπαδάκος πήγε στην ομάδα που ταιριάζει περισσότερο στο στυλ παιχνιδιού του...

Τον Θανάση Παπαδάκο διεκδίκησαν πολλές ομάδες κι από την Ιταλία, αλλά κι απο την Ελλάδα. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ όμως, τον πολιορκούσαν για να κερδίσουν την μάχη οι "ερυθρόλευκοι". Καθοριστικoί παράγοντες αποδείχθηκαν η έναρξη της συνεργασίας του πριν απο λίγες εβδομάδες με το Γραφείο του Αντώνη Αποστολόπουλου (ο ατζέντης και του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου) αλλά και η πολύ ωραία προσέγγιση που έκανε στην οικογενειά του αλλά και στον ταλαντούχο άσο ο διευθυντής της "ερυθρόλευκης" Ακαδημίας, Αντώνης Πίκουλας.

Ουσιαστικά στα χέρια αυτών των δυο υφάνθηκε το deal για 3ετές συμβολαιο, που είναι σημαντικό και για τις δυο πλευρές. Άλλωστε ο agent Αντώνης Αποστολόπουλος έχει πάει και... απαριθμεί ήδη στην Ιταλία τους Κυριακόπουλο (Σασουόλο), Σιατούνη(Σαμπντόρια), Μιχελή ( Μίλαν), Κουτσουπιά (Μπολόνια, τον αγόρασε το καλοκαίρι από την Εντέλα) και Σέχου (Μπολόνια). Κάλλιστα θα μπορούσαν να ήταν και έξι (6) αν ένας άλλος νεαρός και πολυταλαντούχος πελάτης του, ο Ανδρέας Αθανασακόπουλος, δεν προτιμούσε να μείνει και να ανανεώσει με τον Παναθηναϊκό παρότι είχε πρόταση απο ιταλική ομάδα!

Kάτα κάποιο τρόπο μιλάμε για ένα... μονοπώλιο στην συγκεκριμένη, πολύ δυνατή, αγορά απο πλευράς Αποστολόπουλου, κάτι που στην περίπτωση του Παπαδάκου βοήθησε καταλυτικά για το αντίστροφο δρομολόγιο, απο την Ιταλία και την Τορίνο στην Ελλάδα κα τον Ολυμπιακό (ήταν ένα δύσκολο και περίπλοκο deal που κράτησε μέρες).

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ