24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Μιχαηλίδης: Ο μικρός Χούμελς του ΠΑΟΚ!

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-20 / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΦΙΕΣΤΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-20 / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΦΙΕΣΤΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Οι επτά ομάδες που "σκάναραν" τον αριστεροπόδαρο Γιάννη Μιχαηλίδη του ΠΑΟΚ στην Αγγλία, το γερμανικό scout report με αναφορά στον Χούμελς, η εμπλοκή της Τότεναμ και η προοπτική του στην Τούμπα.

Η Εθνική Νέων μπορεί να κέρδισε την μεγάλη Αγγλία αλλά τελικά έχασε/αποκλείστηκε από την Τσεχία στο τελευταίο ματς, παρότι ακόμη και με ισοπαλία θα πήγαινε αυτή στην τελική φάση του Euro U19, που θα γίνει το καλοκαίρι...

Σύμφωνα με τις διεθνείς πιάτσες, ατζέντηδων και σκάουτς, που έκαναν παρέλαση από τα γήπεδα στα οποία έγιναν οι αγώνες του ομίλου μας η Τσεχία που πήρε τελικά το εισιτήριο, ήταν η χειρότερη των τεσσάρων. Στην πρεμιέρα άλλωστε έφαγε 4άρα από την Αγγλία, την οποία η Ελλάδα κέρδισε. Παρεμπιπτόντως από τα γκράντε φαβορί εκτός από τα “τρία λιοντάρια” κι από άλλον όμιλο, έμεινε εκτός και η Γερμανία!

Η γαλανόλευκη είναι αλήθεια πως είχε μεγάλη ανάγκη (για διαφορετικούς λόγους) αυτή την πρόκριση/παρουσία στα τελικά με τις οκτώ καλύτερες ομάδες Νέων στην Ευρώπη. Για αυτό άλλωστε ο αποκλεισμός - αυτοκτονικός, σύμφωνα με πολλούς, έτσι όπως ήλθε – προκάλεσε μεγάλη απογοήτευση και προβληματισμό. Γιατί κατά γενική ομολογία βάσει ατομικού ταλέντου θα έπρεπε να ήμασταν τώρα στο Euro U19.

Όσοι ρώτησαν τους ειδικούς της πιάτσας, που παρακολούθησαν τόσο το ματς με την Αγγλία, όσο και εκείνο με την Τσεχία, άκουσαν πάνω κάτω την ίδια απάντηση: η εθνική Ελλάδας δεν ήταν σωστά προετοιμασμένη πνευματικά για το τελευταίο παιχνίδι – κλειδί, με τους περισσότερους παίκτες να έχουν... μείνει στον θρίαμβο με την Αγγλία. Συν κάποιες αμφιλεγόμενες τεχνικές επιλογές του κόουτς Γιάννη Γκούμας. Μια από αυτές και ο Γιάννης Μιχαηλίδης!

Η ΧΗΜΕΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ - ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Το αριστεροπόδαρο αμυντικό του ΠΑΟΚ ο Γκούμας κόντρα στην Δανία τον είχε στα σέντερ μπακ (δίδυμο με τον συμπαίκτη του στον δικέφαλο Διαμάντη, εξίσου σπουδαίο ταλέντο, με σπουδαία χημεία οι δυο τους), με την Αγγλία αριστερό στόπερ και αριστερό μπακ αλλά στον τελικό με τους Τσέχους τον άφησε αιφνιδιαστικά στον πάγκο! Το Διαμάντης – Αντζουλάς δεν τράβηξε, ο στόπερ της Φιορεντίνα δεν βρέθηκε σε καθόλου καλή ημέρα και ο Γκούμας τον απέσυρε “επιστρατεύοντας” ξανά τον Μιχαηλίδη... Το 24ο Ευαγγέλιο έμαθε πως τον Γιάννη Μιχαηλίδη στο τουρνουά της Αγγλίας τον “σκάναραν”επισταμένα συνολικά σκάουτς επτά (7) ομάδων, τριών γερμανικών και τεσσάρων βρετανικών. Συγκεκριμένα μιλάμε για τις Χέρτα, Κολωνία, Νυρεμβέργη, Τότεναμ, Σέλτικ, Νιουκάστλ και Ρέντινγκ!!

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΧΟΥΜΕΛΣ ΚΑΙ Η ΤΟΤΕΝΑΜ

Σύμφωνα με τα διεθνή ...στάνταρ σκάουτινγκ το γεγονός πως ο γεννημένος τον Φεβρουάριο του 2000 στα Γιαννιτσά αμυντικός είναι αριστεροπόδαρος φτάνει για να γίνει περιζήτητος. Από εκεί και πέρα το γερμανικό σκάουτινγκ ριπόρτ, με βάση την αναμέτρηση Ελλάδα – Αγγλία, είναι που παραπέμπει σε ένα στόπερ τύπου... μικρού Χούμελς. Ο παραλληλισμός με τον διεθνή Γερμανό στόπερ της Μπάγερν δεν είναι δικός μας, αλλά δικός τους. Για την ακρίβεια τον θύμισε ο Μιχαηλίδης σε δυο από τους τρεις σκάουτς γερμανικών ομάδων που τον είδαν. Λόγω σωματοδομής και ταχύτητας σε σχέση με αυτή αλλά και με το στυλ του/ τρόπο που μοιράζει το παιχνίδι από πίσω.

“ΨΩΜΟΤΥΡΙ” ΤΟΥ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΠΑΛΙΕΣ

Κόντρα στην Αγγλία ο Μιχαηλίδης κατέγραψε δυο διαγώνιες 60άρες μπαλιές, στην μια μάλιστα έβγαλε τετ α α τετ τον συμπαίκτη του επιθετικό. Στην Τούμπα κόντρα στην Τότεναμ, για τα πλέι οφ του Youth League, η στατιστική της αναμέτρησης κατέγραψε 6 μεγάλες (30άρες και πάνω) μεταβιβάσεις, κάτι που εντυπωσίασε το τμήμα σκάουτινγκ των”σπιρουνιών”. Για αυτό άλλωστε η Τότεναμ θέλησε να τον “τσεκάρει” στο Elite Round...

ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΑΛΕΖΑ

Στο δια ταύτα: ο Μιχαηλίδης στα 19 του χρόνια έχει ήδη φτιάξει καλό όνομα στην ευρωπαϊκή αγορά και δη σε πρωταθλήματα με...λεφτά, όπως το γερμανικό και το αγγλικό. Συγχρόνως όμως, τον υπολογίζουν και στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ, ακόμη και για να πάρει την νέα σεζόν στην ιεραρχία των στόπερ την θέση του Μαλεζά. Κάτι ασφαλώς που θα εξαρτηθεί κι από τις επιδόσεις του στην καλοκαιρινή προετοιμασία του ΠΑΟΚ, στην οποία έχει ήδη ενημερωθεί πως θα πάρει μέρος...

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ