24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Ο Λουτσέσκου πέρασε τον Σιμεόνε και κυνηγάει τον Πεπ

Ο Λουτσέσκου πέρασε τον Σιμεόνε και κυνηγάει τον Πεπ

Μετά το ασιατικό Champions League ο Ραζβάν Λουτσέσκου οδηγεί την Αλ Χιλάλ και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ εκτοξεύθηκε στην 10η θέση του παγκόσμιου ranking και βλέπει 5άδα.

Την ώρα που στον ΠΑΟΚ ο Άμπελ Φερέιρα φαίνεται πως πήρε παράταση παραμονής στον πάγκο του μέχρι το τέλος της σεζόν, αλλά για τη νέα το πιθανότερο είναι να αλλάξει παλι όλο το "μοντέλο" (εστω κι αν αυτό κοστίσει οικονομικά αφου ο Πορτογάλος κόουτς έχει και μια βαρβάτη αποζημίωση), ο προκατοχός του, Ραζβάν Λουτσέσκου συνεχίζει το... χαβά του και στην Αλ Χιλάλ του Ριάντ.

Στον Δικέφαλο βέβαια του πήρε περισσότερο χρόνο (τη δεύτερη σεζόν του) για να τον οδηγήσει ξανά, μετά από 34 χρόνια, στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και μάλιστα αήττητος, όπως και στο πρώτο νταμπλ της ιστορίας του.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ

Αντιθέτως στον κορυφαίο σύλλογο της Σαουδικής Αραβίας, στον οποίο ο Λουτσέσκου πήγε τον περασμένο Ιούλιο με ένα μυθικό συμβόλαιο, κι αφού προηγουμένως ουσιαστικά αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την Τούμπα λόγω διαφωνιών του με τον Γιώργο Σαββίδη (κακά τα ψέματα, για την ομάδα του ΠΑΟΚ ο Ρουμάνος ήταν κάτι περισσότερο από προπονητής), πάει για 100% επιτυχία των στόχων του από την πρώτη του κιόλας σεζόν!

Ο Λουτσέσκου πέρασε τον Σιμεόνε και κυνηγάει τον Πεπ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου αφού αρχικά οδήγησε την Αλ Χιλάλ στην κατάκτηση του ασιατικού Champions League (το τρίτο στην ιστορία της) και μετά μέχρι τον ημιτελικό στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων(έχασε με ανατροπή 3-1 απο την Φλαμένγκο), τώρα την... τρέχει χωρίς φρένα και προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κι αυτό αφού έχει πάρει μια διαφορά 8 βαθμών από την δεύτερη Αλ Νασρ του Πορτογάλου κόουτς Ρούι Βιτόρια (πρώην της Μπενφίκα) και 13 βαθμών από την τρίτη Αλ Αχλί του Βλάνταν Μιλόγεβιτς!

BACK TO BACK ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Ο Ρουμάνος τεχνικός κατάφερε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, δηλαδή μετά τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2020, να πάρει το βραβείο του καλύτερου προπονητή του μήνα. Μαζί με το κύπελλο (φωτό) υπάρχει και ένα οικονομικό έπαθλο, ύψους 15.000 δολαρίων, το οποίο και τις δυο φορές ο Ρουμάνος τεχνικός το μοίρασε στο τιμ του...

Ο Λουτσέσκου πέρασε τον Σιμεόνε και κυνηγάει τον Πεπ

Επίσης, συνεχίστηκε η ανοδική πορεία του στο παγκόσμιο ranking με τους προπονητές αφού από την 16η θέση έχει πλέον εκτοξευτεί στην 10η θεση, με 8.880 βαθμούς. Άφησε πίσω του ως 11ο τον Τσόλο Σιμεόνε ενώ βρίσκεται σε απόσταση βολής από την 9η θέση και τον Τούχελ της Παρί (9.131 βαθμούς). Στόχος του Λουτσέσκου η πρώτη 6άδα, γιατί όχι και η 5άδα. Στην 6η θέση βρίσκεται ο Ζεσούς της Φλαμένγκο (10.681) και στην 5η ο Πέπ Γκουαρδιόλα (11.429 βαθμούς). Θυμίζουμε πως η δύση του 2019 είχε βρει τον Λουτσέσκου στην 50η θέση!

Και επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο ο Λουτσέσκου και στην Αλ Χιλάλ χρησιμοποιεί την συνταγή που εφάρμοσε με επιτυχία στον ΠΑΟΚ. Δηλαδή πάνω από όλα μπαίνει το γκρουπ, που έχει δημιουργήσει με την δικαιοσύνη και την σωστή διαχείριση που τον διακρίνει στις σχέσεις του με τους παίκτες. Για παράδειγμα αποδείχθηκε και στην περίπτωση του Γκομίς, όταν δημιουργήθηκε θέμα με την διοίκηση, σχετικά με συγκεκριμένο όρο στο συμβόλαιό του, με τον Ρουμάνο τεχνικό να στηρίζει τον Γάλλο σκόρερ και τελικά να περνάει το δικό του...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Το ελληνικό κόλπο γκρόσο της ΛΑΣΚ
TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ