24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Ο Λιβάγια ξεκινάει από το 1,7 εκατ. €

SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το 24ο Ευαγγέλιο μεταφέρει τι φέρεται να απάντησε ο ατζέντης του Μάρκο Λιβάγια στις επαναλαμβανόμενες προσκλήσεις της ΑΕΚ να έρθει στην Αθήνα και να ξεκινήσουν τις συζητήσεις για πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του.

Η ποδοσφαιρική σεζόν ολοκληρώνεται και στην Ελλάδα, με μοναδική εκκρεμότητα βέβαια τον τελικό του Κυπέλλου (αν, πότε και που θα γίνει), για να περάσουμε 100% στην καλοκαιρινή μεταγραφική πραγματικότητα.

Μέσα, λοιπόν, σε αυτό το πλαίσιο στους μεγάλους πρωταγωνιστές αναμένεται να είναι και ο Μάρκο Λιβάγια. Ο Κροάτης επιθετικός της ΑΕΚ που βάση της ψηφοφορίας της "NOVA" αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος (στην κανονική του διάρκεια), συνέχισε και στα playoffs με... κεκτημένη ταχύτητα, πραγματοποιόντας την πλέον παραγωγική σεζόν της καριέρας του: 41 ματς/15 γκολ/12 ασίστ.

"Σκοράρει πολύ και παίζει έξω αριστερά, όπως του έχει ζητήσει ο κόουτς Καρέρα. Έτσι, δείχνει πόσο ευέλικτος είναι. Η ΑΕΚ φέτος τερμάτισε στην τρίτη θέση και είναι στον τελικό του Κυπέλλου. Κάτι πολύ θετικό για τον Μάρκο...", ήταν οι δηλώσεις στο "TMW Radio", του Βιτζέντζο Καβαλιέρε. Πρόκειται για τον ατζέντη του ΛΙβάγια και μέλους του μεγάλου ιταλικού μανατζερικού Γραφείου των αδερφών Παστορέλο.

Ασφαλώς και η συγκεκριμένη επικοινωνιακή κίνηση του Ιταλού ατζέντη, στο εν λόγω τάιμινγκ, μόνο τυχαία δεν έγινε. Τουλάχιστον για όσους από την μανατζερική πιάτσα γνωρίζουν πρόσωπα, πράγματα, καταστάσεις και μπορούν να ερμηνεύουν λόγια και συμπεριφορές. Πάμε και στο δια ταύτα:

Το συμβόλαιο του Λιβάγια με την ΑΕΚ ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2021. Μετά τον Ολιβέιρα έχει το δεύτερο πιο ακριβό συμβόλαιο στο τωρινό ρόστερ. Κι αν οι “κιτρινόμαυροι” δεν καταφέρουν προσεχώς είτε να έρθουν σε συμφωνία μαζί του για μια πρόωρη ανανέωση με σημαντική αύξηση αποδοχών ή να τον πουλήσουν, τότε από τον Γενάρη θα αποκτήσει το δικαίωμα να ντιλάρει με την ομάδα της αρεσκείας του και η Ένωση να τον χάσει τσάμπα.

Η αγορά του Μάρκο Λιβάγια από την Λας Πάλμας είχε κοστίσει στον Δημήτρη Μελισσανίδη 1,8 εκατ. Ευρώ. Η τωρινή χρηματιστηριακή αξία του Κροάτη ανέρχεται στα 3,2 εκατομμύρια ενώ η πιο υψηλή πρόταση που είχε φτάσει το προηγούμενο διάστημα από το εξωτερικό για τον Λιβάγια ήταν 4,5 εκατομμύρια(Σπάλ;).

Σύμφωνα με όσα η ίδια, η πλευρά Λιβάγια, έχει εκμυστηρευθεί, το deal εκείνο δεν ολοκληρώθηκε γιατί από το συγκεκριμένο ποσό οι εμπλεκόμενοι ατζέντηδες ζήτησαν προμήθεια 400.000 ευρώ, την οποία ο Μελισσανίδης (αναμενόμενα, με βάση τη φιλοσοφία του) αρνήθηκε. Κάτι που δεν άρεσε καθόλου στην μανατζερική πλευρά του Κροάτη άσου. Και το σημαντικότερο δεν το ξεχνάνε...

Ήδη το μήνυμα – κρύο ντους το έχει στείλει η πλευρά Λιβάγια στην ΑΕΚ, στις επαναλαμβανόμενες οχλήσεις προς τον Μάρκο και τον ατζέντη του, για να έρθει καλοκαιριάτικα ο Καβαλιέρε στην Αθήνα ώστε να συζητήσουν και να κλείσουν το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του. Συγκεκριμένα, αν οι “κιτρινόμαυροι” δεν είναι διατεθειμένοι να τους προσφέρουν συμβόλαιο με αποδοχές 1,7 εκατ. ευρώ ετησίως (!) δεν υπάρχει λόγος να μπει στο αεροπλάνο!

Τώρα αν όντως τόσο υψηλά αξιολογούν το κασέ του ή πιστεύουν πως αυτά τα χρήματα μπορούν να τα βρουν στην αγορά ως ελεύθεροι ή αν αποτελεί διαπραγματευτική τακτική τους προκειμένου στο τέλος να πάρουν τουλάχιστον κάτι παραπάνω από τα χρήματα που εισπράττει ήδη ο συμπαίκτης του Νέλσον Ολιβέιρα, θα φανεί προσεχώς. Κοντός ψαλμός αλληλούια.

ΥΓ. Για τις προθέσεις, απαιτήσεις του Λιβάγια αλλά και τις αντιδράσεις του ατζέντη του στις πρώτες “κιτρινόμαυρες” κλήσεις έχουν ακούσει και συμπαίκτες του Κροάτη στην ΑΕΚ. Και όχι ένας.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ