24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Ο Κυριακόπουλος, τα 9,5 εκατ. της Αταλάντα και ο Ολυμπιακός

Ο Κυριακόπουλος, τα 9,5 εκατ. της Αταλάντα και ο Ολυμπιακός
TANO PECORARO/LAPRESSE VIA AP

Το 24ο Ευαγγέλιο, με αφορμή αυτά που είπε ο πρόεδρος του Αστέρα Tρίπολης δίνει ένα χορταστικό παρασκηνιακό follow up, με χρόνους, ποσά, ιστορίες, ατάκες, ομάδες και τι ισχύει τελικά για το σενάριο που θέλει τον Ολυμπιακό να ενδιαφέρεται για τον Γιώργο Κυριακόπουλο.

Είναι αλήθεια πως στην Ελλάδα, εδώ και μήνες, οι Κώστας Τσιμίκας και Δημήτρης Γιαννούλης έχουν την... τιμητική τους, τουλάχιστον όσον αφορά στους "εγχώριους" αριστερούς μπακ, για το μεγάλο γκέλ που έκαναν και κάνουν σε διάφορες ομάδες του εξωτερικού. Για τον πρώτο ο Ολυμπιακός ζητούσε 20 εκατ. ευρώ ενώ για τον δεύτερο ο ΠΑΟΚ το μπαι άουτ που έχει στο συμβολαιό του και είναι 10 εκατ. ευρώ. Όλα αυτά βέβαια προ κορονοϊου, γιατί στην... επόμενη ημέρα, όταν δηλαδή επιστρέψουμε στην (όποια) κανονικότητα, οι τιμές δεδομένα (και) στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο θα πέσουν...

Υπάρχει όμως και τρίτος Έλληνας αριστερός μπακ, συνομήλικός τους, ο οποίος παρότι δεν είναι διεθνής και πολυδιαφημισμένος στα μέρη μας όπως οι παραπάνω, κυριολεκτικά τα... έσπαγε στην Ιταλία προ πανδημίας.

Ο λόγος για τον Γιώργο Κυριακόπουλο, που μέσα σε έξι μήνες, όταν από την Τρίπολη βρέθηκε στην Σασουόλο (μια εμπνευσμένη, πραγματικά, κίνηση-επιλογή του ατζέντη του), κατάφερε όχι μόνο να γίνει συμβατός/καθιερωθεί στον θαυμαστό κόσμο της Serie A και να απογειώσει την χρηματιστηριακή του αξία από τα 6ΟΟ χιλιάρικα στα 3 εκατ. ευρώ, αλλά τον Γενάρη "πήγε" και μια σούπερ προσφορά που απορρίφθηκε/δεν συζητήθηκε καν!

Πριν από λίγες ημέρες ο Μποροβήλος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, είπε πως τον Γενάρη η Σασουόλο απέρριψε πρόταση ξένης ομάδας για τον Κυριακόπουλο ύψους 8 εκατ. ευρώ αλλά και οτι έχει ενημερωθεί ο Αστέρας από την ιταλική ομάδα πως θα ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του (δικαίωμα που έχει μέχρι τέλη Μαϊου)...

Το 24ο Ευαγγέλιο έψαξε την υπόθεση αυτή ενδελεχώς και σας παρουσιάζει σήμερα ένα αποκαλυπτικό follow up της. Πάμε:

1. Το deal για την αγορά του Κυριακόπουλου από την Σασουόλο ουσιαστικά "έκλεισε" τον Φεβρουάριο. Κι η ιταλική ομάδα δεν θα περιμένει μέχρι τον Μάιο για την ενεργοποίηση της οψιόν (διαδικαστικό). Ο Αστέρας Τριπολης που έχει ήδη εισπράξει ενοίκιο για τον δανεισμό του Πατρινού μπακ θα πληρωθεί επιπλέον κοντά στις 800.000 ευρώ ενώ θα κρατήσει και ποσοστό μεταπώλησης 15 %! Που σημαίνει, για παράδειγμα, αν ο Κυριακόπουλος πουληθεί... αύριο με 10 εκατ. ευρώ, θα πάρουν επιπλέον 1,5 εκατ.

2. Τον Γενάρη η ομάδα που έκανε πρόταση στην Σασουόλο για τον Κυριακόπουλο ήταν η Αταλάντα! Ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης είπε ... χοντρικά το ποσό των 8 εκατ. ευρώ. Γιατί η φιξ προσφορά των "μπεργκαμάσκι" για τον Έλληνα αριστερό μπακ ήταν 7,5 εκατ. ευρώ, αλλά μαζί με τα μπόνους στόχων και συμμετοχών (ανά 10 ματς) θα μπορούσε σε εύρος 2ετίας να έφτανε και τα 9,5 εκατ. ευρώ!

3. Η Σασουόλο δεν μπήκε καν σε συζήτηση-διαπραγμάτευση με την Αταλάντα. Ο κόουτς Ρομπέρτο ντε Ζέρμπι άναψε εξ αρχής κόκκινο στην αποχώρηση του Κυριακόπουλου ενώ το μήνυμα του αθλητικού διευθυντή, Τζιοβάνι Ρόσι ήταν... απόλυτο: "Δεν υπάρχει τιμή για τον Έλληνα, γιατί απλώς δεν πωλείται τώρα"!

4. Για τον 24χρονο Πατρινό αριστερό μπακ (πήγε στις 2 Σεπτεμβρίου στην Ιταλία κι αφού προηγουμένως πρόλαβε να παίξει σε 2 ματς της Super League με τον Αστέρα), εκτός από την (4η και τσαμπιονλιγκάτη) Αταλάντα στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο άλλες δυο ομάδες της Serie A (της πρώτης βαθμολογικής 7άδας) βολιδοσκόπησαν την Σασουόλο. Η μία ήταν η Ρόμα...

5. Θέμα επιστροφής του στην Ελλάδα το καλοκαίρι για λογαριασμό του Ολυμπιακού ως "αντι-Τσιμικας" (γράφεται ενίοτε αυτό το σενάριο) δεν υφίσταται. Σε καμία περίπτωση. Αντιλαμβάνεστε τον λόγο από τα παραπάνω. Οι "ερυθρόλευκοι" έχασαν την ευκαιρία τους το περασμένο καλοκαίρι, όταν αρκετοί (Μοντεστό, Μιλτιάδης Μαρινάκης) στον οργανισμό ήταν υπέρ της απόκτησης Κυριακόπουλου, αλλά τελικά δεν έγινε κίνηση...

Photo Credits: Tano Pecoraro/LaPresse via AP

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ