24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Ο Καρντόσο, ο Σεμπά, ο Σίλβα και το... black money

Ο Καρντόσο, ο Σεμπά, ο Σίλβα και το... black money

Ο "φάκελος "Οσκαρ Καρντόσο" στο 24ο Ευαγγέλιο: γιατί ο Παραγουανός σταρ δεν ήρθε τον Αύγουστοστον Ολυμπιακό, τι τον συνδέει με τον Σεμπά, πως ο τουρκικός... παράδεισος μετατράπηκε σε "κόλαση", η fake διαρροή της Τράμπζονσπορ για "χρόνιο πρόβλημα ενοχλήσεων", η... αγγλο-μεξικάνικη προοπτική τουκαι η υψηλή χρηματιστηριακή τουαξία.

Ο Όσκαρ Καρντόσο δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί ελληνική ομάδα (ΑΕΚ). Τόσο τον περασμένο Αύγουστο ως παίκτης της Τράμπζονσπορ, όσο και το καλοκαίρι του 2014 όταν άνηκε ακόμη στην Μπενφίκα, προτάθηκε στον Ολυμπιακό, φτάνοντας μάλιστα σε προχωρημένες συζητήσεις!

Άλλωστε το μανατζερικό Γραφείο στο οποίο ανήκει ο 32χρονος Παραγουανός στράικερ έχει αναπτύξει την τελευταία 3ετια καλή συνεργασία με την “ερυθρόλευκη” ΠΑΕ, με αποκορύφωμα την μεταγραφή του Σεμπά (εκείνοι που γνωρίζουν λένε πως αν ήθελεμπορούσε να την είχαν “φρενάρει” γιατί ένα 24ωρο πριν γίνει, όταν δηλαδή μαθεύτηκε, τους πλησίασε η Μπενφίκα)!

Για την ακρίβεια λίγο πριν από το Δεκαπενταύγουστο οι “ερυθρόλευκοι”, διαπραγματευόμενοι -μετά από εισήγηση του Μάρκο Σίλβα- την απόκτηση του Βραζιλιάνου ακραίου της Εστορίλ και ψάχνοντας συγχρόνως για επιπλέον στράικερ με διαφορετικά χαρακτηριστικά από του Φινμπόγκασον, δέχθηκαν την πρόταση του “EUROPE SPORTS GROUP” για τον -επίσης πελάτη τους- Όσκαρ Καρντόσο. Ο τελευταίος παρότι προερχόταν από σούπερ σεζόν στην Τουρκία (συνολικά 20 γκολ - 7 ασίστ σε 42 ματς), ”ψαχνόταν” να φύγει επειδή η Τράμπζονσπορ του χρωστούσε ήδη πολλά χρήματα.

Ουσιαστικά ο Παραγουανός “κίλερ” είχε πέσει...θύμα του τουρκικού (ποδοσφαιρικού) παραδείσου, που μπορεί και προσελκύει μεγάλους σταρ λόγω της χαμηλής φορολόγησης και του... μαύρου χρήματος. Ο Καρντόσο που για να εγκαταλείψει την Μπενφίκα (τον πούλησε 4,9εκ.ευρώ) έκανε ένα χρυσό deal με την Τράμπζονσπορ, με ετήσιες αποδοχές που πλησίαζαν με τα μπόνους τα 2,5 εκ. Ευρώ!! Μόνο που ένα μέρος αυτών των χρημάτων δεν περιλαμβανόταν στο συμβόλαιο του, με αποτέλεσμα στην πορεία ο τουρκικός σύλλογος να το... εκμεταλλευτεί και να μην είναι συνεπής απέναντι στον άσο. Και με εξαίρεση τις Φενέρ, Γαλατά, στις περισσότερες τουρκικές ομάδες δεν σε παίρνει για πολλές ...αγριάδες σε θέματα πληρωμών και όχι μόνο. Ειδικότερα στην Τράμπζονσπορ που ο πρόεδρός της, Ιμπραχίμ Χασιοσμάνογλου, έφτασε στο σημείο να δώσει εντολή μετά την αναμέτρηση της ομάδας του με την Γκαζιάντεπσπορ να κλειδώσουν στα αποδυτήρια τους διαιτητές γιατί τον είχαν αδικήσει (χρειάστηκε μάλιστα τηλεφωνική παρέμβαση του Ερντογάν για να... ελευθερωθούν)!

Ο Καρντόσο, λοιπόν, παρότι ξεκίνησε κανονικά τη φετινή σεζόν με την Τράμπζονσπορ ήταν για να... φεύγει από τον Αύγουστο. Μάλιστα η διοίκηση για να μην υπάρξουν αντιδράσεις από τους οπαδούς, διέρρευσε τότε στα ΜΜΕ πως ο Παραγουανός αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα στην μέση του (που δεν απέχει πολύ βέβαια απο την... τσέπη του). Στον Ολυμπιακό το Γραφείο που τον εκπροσωπεί είχε πει πως με 500.000 ευρώ ενοίκιο και συμβόλαιο με καθαρές αποδοχές 900.000 ευρώ, η Τράμπζονσπορ τον “δάνειζε” για' ένα χρόνο. Εκεί, περίπου λίγο μετά τα μέσα Αυγούστου, ήταν που ο Μάρκο Σίλβα ρισκάροντας έριξε αλλεπάλληλες “χυλόπιτες” σε προτεινόμενους στον Ολυμπιακό σέντερ φόρ. Δηλαδή στον Καρντόσο, τον Ιμπίσεβιτς, τον Φαν Βόλφσβινκελ ακόμη και τον Ζόνας, κάνοντας focus στον Ιντέγιε...

Για την ιστορία το μανατζερικό Γραφείο που είχε προτείνει τον Όσκαρ Καρντόσο στους “ερυθρόλευκους” είναι αυτό που τους πρότεινε πριν καιρό και τον διεθνή μεσοεπιθετικό Στεφάν Σεσενιόν, ο οποίος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από την Γουέστ Μπρόμγουιτς Αλμπιον. Όσον αφορά στον επόμενο προορισμό του “τακουάρα” Καρντόσο εφόσον δεν συνεχίσει στην Τράμπζονσπορ (οι μανατζερικές πληροφορίες κάνουν λόγο για αναγκαστικό συμβιβασμό ενώ ακόμη δεν έχει εξοφληθεί η Μπενφίκα), εκτός από την ΑΕΚ υπάρχει η προοπτική του Μεξικού με δυο ενδιαφερόμενες (η Τιχουάνα είναι η μία) και της Πρέμιερ Λιγκ. Προς το παρόν τουλάχιστον και σύμφωνα με όσα διαρρέουν... Η χρηματιστηριακή αξία πάντως του Παραγουανού "γίγαντα" παραμένει αρκετά υψηλή, κοντά στα 6,5 εκ. ευρώ!

Ακολουθήστε το "24o Ευαγγέλιο" στο Twitterγια ειδήσεις, νέα από την πιάτσα των agents και όλο το παρασκήνιο από τον μαγικό κόσμο του αθλητισμού.

Ακολουθήστε το " 24 Ευαγγέλιο" στο Facebook.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ