24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Ο επαναπατρισμός Βρακά που σηκώνει σκόνη

FINAL 4 K17 NEOI / ÐÁÏ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
FINAL 4 K17 NEOI / ÐÁÏ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το 24ο Ευαγγέλιο έχει το παρασκήνιο για τον 19χρονο πρώην super talent του ΠΑΟΚ,Γιώργο Βρακά, που οι Ιταλοί στέλνουν από τους "παρτενοπέι" σε Μπιγκφοράτη ομάδα. Τι παίζει για Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και πώς συνδυάζεται με την θορυβώδη αποχώρηση από την ΕΠΟ τουπανίσχυρου παράγοντα-πατέρα του.

Όπως σοφά είχε επισημάνει στην στήλη, πριν απο περίπου τρία χρόνια, Έλληνας μεγαλοατζέντης, ο οποίος διαχρονικά κάνει deals με το εξωτερικό, το θέμα δεν είναι να πας/πάει ένας πιτσιρικάς σε μια ξένη ομάδα αλλά να μείνει και να κάνει διεθνή καριέρα. Και όχι μετά απο 6 μηνες, ένα ή δυο χρόνια, να επιστρέψει στην πατρίδα ως... Σουπερλιγκάτος.

Τις προηγούμενες ημέρες... πρωταγωνίστησαν στα ελληνικά ΜΜΕ οι πολύ πιθανές μετακινήσεις στην Ιταλία του 18χρονου Γιώργου Βαγιαννίδη (θα κλείσει στην Ίντερ ή σε άλλη ομάδα της Serie A) και του 16χρονου κίπερ Νίκου Μπότη (στην Κ17 της Ιντερ από την Ακαδημία του ΠΑΟΚ). Σήκωσαν αρκετή σκόνη, προκάλεσαν θόρυβο και μια γενικότερη... αναστάτωση (ειδικά του "Βάγια") σε ομάδες, ατζέντηδες, οικογένειες (πατεράδες) κι... αποδυτήρια! Του στυλ "γιατί ο Βαγιαννίδης της μια επαγγελματικής συμμετοχής στον Παναθηναϊκό και όχι εμείς".

Εδώ βέβαια να υπενθυμίσει η στήλη, όσον αφορά τουλάχιστον την Ιταλία, πως εκεί από τους Έλληνας U19 αγωνίζονται οι Κουτσουπιάς (Μπολόνια, μεταγραφή από την Εντέλα), Βρακάς (Νάπολι), Σιατούνης (Σαμπντόρια), Μιχελής (Μίλαν), Σέχου (Μπολόνια, ως δανεικός από τον Παναθηναϊκό αλλά δεν πρόλαβε να... ακουμπήσει αφού πήγε τραυματίας και μετά ήρθε ο...Covid-19).

Βέβαια υπάρχει και το (σχετικό) "αντί-παράδειγμα": τον Φεβρουάριο γύρισε πίσω από την Τορίνο ο 17χρονος Θανάσης Παπαδάκος, ο οποίος ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό! O "νέος Φορτούνης" (λόγω... θέσης αλλά και προέλευσης αφού κι αυτό το παιδί ξεκίνησε από την Δήμητρα Τρικάλων) είχε φύγει πριν από 2,5 χρόνια απευθείας για την Ιταλία και την Αταλάντα αλλά προφανώς δεν... άντεξε την πίεση και τον ανταγωνισμό, παρά το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του.

ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΝΑΠΟΛΙ, ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΕ ΜΠΙΓΚΦΟΡΑΤΗ!

Πάμε τώρα και στα φρέσκα... κουλούρια: σύμφωνα, λοιπόν, με τις ιταλικές πιάτσες (ατζέντηδων/σκάουτς/ΜΜΕ) είναι πολύ πιθανό να επαναπατριστεί ο Γιώργος Βρακάς! Μιλάμε για ένα αυθεντικό ποδοσφαιρικό ταλέντο, από τα πιο πολυδιαφημισμένα και ταλαντούχα της Ακαδημίας του ΠΑΟΚ, που λόγω της... ρήξης του με τον Πάμπλο Γκαρσία το καλοκαίρι του 2018 έφυγε για την Νάπολι (στάλθηκε καλύτερα)!

Ήταν μια μάλλον... επεισοδιακή αποχώρηση τότε, αφού ο πρωταθληματικός κόουτς της Κ19 του ΠΑΟΚ ουσιαστικά είχε θέσει θέμα "ή εγώ ή ο Βρακάς", λόγω της νοοτροπίας/συμπεριφοράς του πιτσιρικά (αστέρι όλων των μικρών εθνικών ομάδων).

Στο ταλέντο του Γιώργου Βρακά όλοι οι ειδικοί υποκλίνονται, αλλά όπως έχουν πει και δυο κορυφαίοι προπονητές σε διαφορετικά αθλήματα, ποδόσφαιρο και μπάσκετ, Πόποβιτς και Μουρίνιο, καριέρα δεν κάνουν τα καλύτερα ταλέντα, αλλά οι καλύτεροι συμπαίκτες!

Σύμφωνα,λοιπόν, με τον μύθο από την πιάτσα των σκάουτς, ο πιτσιρικάς Βρακάς θέλει μια μπάλα μόνος του, ενώ είναι και... "λογάς" (κάτι που προφανώς δεν ανέχτηκε ο Πάμπλο Γκαρσία).

Ίσως να φταίει πως είναι και... παραχαϊδεμένος αφού πρόκειται για τον υιό του Δημήτρη Βρακά. Του προέδρου της ΕΠΣ Ιωαννίνων, που φέρεται να ήταν πιο ισχυρός κι από τον πρόεδρο Γραμμένο στην διοίκηση της ΕΠΟ, η οποία προέκυψε με σύνθημα την "εξυγίανση του ποδοσφαίρου" και στηριζόταν φανατικά από το μπλοκ του ΠΑΟΚ.

Άλλωστε σύμφωνα με τον αστικό μύθο εκείνο το καλοκαίρι, που ο Πάμπλο Γκαρσία έδιωξε τον Γιώργο Βρακά, είχαν κινητοποιηθεί άπαντες στον οργανισμό του ΠΑΟΚ, με εντολή φυσικά του Ιβάν Σαββίδη, για να βρεθεί καλή ομάδα στον εξωτερικό για τον υιό, προκειμένου έτσι να εξευμενίσουν τον Δημήτρη Βρακά!

Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΒΡΑΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟ & ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

Επειδή όμως, η μπάλα όπως και η ζωή... κύκλους κάνει, ο πανίσχυρος παραγοντικά στην Ομοσπονδία πατέρας Βρακάς, την περασμένη Κυριακή μέσω ανάρτησης του στα social media ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ΕΠΟ, με ένα μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες και πολυποίκιλες ερμηνείες.

Κατέληγε, μάλιστα, ως εξής φωτογραφίζοντας, χωρίς να κατονομάσει, τους Μαρινάκη, Σαββίδη, Μελισσανίδη, Αλαφούζο: "όλοι αυτοί που λένε ότι αγαπάνε το ελληνικό ποδόσφαιρο και θέλουν το καλό του, να αφήσουν τον εγωισμό τους στην άκρη και τις αντιπαραθέσεις και ενωμένοι να το οδηγήσουν σε καλύτερες ημέρες. Θέλει μεγάλη μαγκιά και λεβεντιά να τα σβήσεις όλα και να τα αφήσεις πίσω, να κάτσεις στο ίδιο τραπέζι με αυτόν που νομίζεις ότι σε χωρίζουν πολλά αλλά στην πραγματικότητα σε ενώνουν πολύ περισσότερα. Είστε μεγάλοι επιχειρηματίες, είστε σπουδαίοι παράγοντες και όλοι σας μεγάλοι φιλάνθρωποι. Είστε όμως, πραγματικοί μάγκες; ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΤΟ! Τώρα..."!

Το 24ο Ευαγγέλιο δεν γνωρίζει τι, πόσο και ποιο ακριβώς παρασκήνιο κρύβεται πίσω από τη συγκεκριμένη κίνηση/δήλωση του Δημήτρη Βρακά. Η αλήθεια είναι πως κάποιοι μπορούν να το συνδυάσουν με την πληροφορία που κυκλοφορεί στην Ιταλία και θέλει τον γιο του, Γιώργο Βρακα, να αποχωρεί το καλοκαίρι από τους "παρτενοπέϊ" και να επιστρέφει σε μεγάλη ελληνική ομάδα!

ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ Ο ΠΑΟΚ, ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΑΟ, Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ Η ΑΕΚ

Αν είναι αλήθεια πρέπει να αποκλείσουμε τον ΠΑΟΚ. Ο Παναθηναϊκός του Αλαφούζου αλλά και του Ισπανολάγνου τεχνικού διευθυντή Τσαβι Ρόκα, θα μπορούσε να αποτελέσει προορισμό του υιού Βρακά, αλλά στην θέση του επιθετικού μέσου υπάρχουν ήδη στους "πράσινους" αρκετοί συνομήλικοί του που περιμένουν τη σειρά τους, εξίσου άκρως ταλαντούχοι. Θα φύγουν δηλαδή ο Αθανασακόπουλος ή ο Σερπέζης ως δανεικοί για να αποκτηθεί ο Βρακάς;

Ο Ολυμπιακός, που κυνηγάει χαβιαρωμένους από ταλέντο πιτσιρικάδες του ΠΑΟΚ (πρόσφατα πήρε τον Καράγκουτη), θα ήταν το μεγάλο φαβορί, αλλά υπάρχει το παρελθόν της τεράστιας κόντρας του με τον πατέρα Βρακά (και του ξεφωνηματός του) λόγω... ΕΠΟ. Αν και στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχουμε δει τα πάντα (εύκολα κι αρκετά τα παραδείγματα).

Υπάρχει βέβαια και η ΑΕΚ, με τον Μελισσανίδη να "καίγεται" για τις εκλογές της ΕΠΟ, αλλά είναι και ομάδα που παραδοσιακά ποντάρει στο ελληνικό στοιχείο. Με τον Ιβιτς, αλλά και τον Καρέρα να αποτελούν και γνώστες της ιταλικής ποδοσφαιρικής "γεωγραφίας".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Το κανάλι για Ονιεκούρου, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ
TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ