24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Λάρι, Πιτίνο και στο βάθος... Ιτούδης

Λάρι, Πιτίνο και στο βάθος... Ιτούδης

Μπασκετικό 24o Ευαγγέλιο σήμερα, εξηγώντας τι ακριβώς ισχύει με Ρικ Πιτίνο και Εθνική, ποιο άλλο όνομα θα πέσει στο τραπέζι για το Προολυμπιακό, αλλά και πότε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης θα φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Είναι γνωστό πως ο Ρικ Πιτίνο έχει προγραμματίσει να έρθει Ελλάδα στις 7 Νοέμβρη, με τις φήμες να δίνουν και να παίρνουν. Αρχικά ακούστηκε - και διαψεύστηκε - ότι το ταξίδι έχει να κάνει με τον Παναθηναϊκό. Στην συνεχεία έπεσε στο τραπέζι και η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ...

Δηλαδή πως είναι βασικός υποψήφιος για να πάρει τα ηνία της "γαλανόλευκης" στο Προολυμπιακό. Κάτι που προς το παρόν τουλάχιστον δεν έχει βάση, αλλά μην εκπλαγείτε αν τελικά ο Αμερικανός κόουτς δηλώσει στρατιώτης της Εθνικής και θέσει εθελοντικά τον εαυτό του στη διάθεση της Ομοσπονδίας!

"Λεφτά για να πληρώσουμε τον Πιτίνο δεν υπάρχουν", λένε ξεκάθαρα στην ΕΟΚ, από την οποία δεν έχουν καμία απολύτως επαφή με τον τέως κόουτς του Παναθηναϊκού. Στα γραφεία της Λεωφόρου Κηφισίας 37, στο Μαρούσι, όμως, δεν ζουν σε άλλο κόσμο. Ακούν, διαβάζουν, μαθαίνουν... Και δεν κλείνουν τα αυτιά. "Αν θέλει ο ίδιος ο Πιτίνο, ας έρθει να το συζητήσουμε, οι πόρτες μας είναι ανοιχτές", είναι η άποψη των κορυφαίων στελεχών, λαμβάνοντας τα μηνύματα που λαμβάνουν μέσω των ΜΜΕ

Βέβαια λεφτά για τον θρύλο του παγκοσμίου μπάσκετ δεν... περισσεύουν, συνεπώς αν θέλει ο ίδιος πρέπει να το κάνει για τη... δόξα. Όχι για το χρήμα, το οποίο δεν του λείπει. κιόλας. Βλέπει όμως, ο Πιτίνο ότι οι πόρτες σε NCAA και NBA παραμένουν κλειστές, άρα αναζητεί νέα κίνητρα.

Το ενδεχόμενο να βρεθεί ο Πιτίνο με την Εθνική Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι κάτι σημαντικό. Από την άλλη, βέβαια, θα θέλει εγγυήσεις. Όχι οικονομικές, αλλά αγωνιστικές. Αν ξέρει πως θα παίξει σίγουρα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο Προολυμπιακό, αν το ρόστερ είναι δυνατό, η επιθυμία του θα μεγαλώσει. Αλλά ποιος μπορεί να του δώσει αυτές τις εγγυήσεις τη δεδομένη χρονική στιγμή; Αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα. Όπως είναι σημαντικό κι αν θα βρεθούν χρήματα για να διοργανώσει η Ελλάδα το Προολυμπιακό τουρνουά. Χρειάζονται 2 εκατ. ευρώ και προς το παρόν κανείς δεν δείχνει διατεθειμένος να τα δώσει.

Όλα αυτά που αναφέρει το 24ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ είναι υποθετικά και προέρχονται από μηνύματα που στέλνει το ίδιο το περιβάλλον του Πιτίνο και όχι η Ομοσπονδία. Διότι στην ΕΟΚ πορεύονται με τον Θανάση Σκουρτόπουλο για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021 και έχουν στην άκρη του μυαλού τους τον Δημήτρη Ιτούδη για το Προολυμπιακό. Κρατήστε το κι αυτό...

ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Πάμε σε ένα άλλο θέμα. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, ο Κεστούτις Κεμζούρα, δήλωσε πως τα μάτια είναι ανοιχτά για μεταγραφική ενίσχυση. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει σκέψη για τρίτη προσθήκη άμεσα, αλλά αν γίνουν 2-3 νίκες με τον Λιθουανό, μπορεί να γίνει επιπλέον κίνηση. Αν δουν πως δεν τσουλάει η ομάδα παρότι πήρε Ρότσεστι και Ριντ, δεν πρόκειται να γίνει κάτι. Αυτή δεν είναι αίσθηση, αλλά πληροφόρηση από το λιμάνι, που ήδη κοιτούν την επόμενη μέρα.

Για παράδειγμα ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, που... ακούγεται συχνά, βρίσκεται στη Μούρθια και θα μείνει εκεί ως το τέλος της σεζόν. Μετά θα φορέσει τα ερυθρόλευκα του Ολυμπιακού, σε μια περίπτωση που θυμίζει Κόνιαρη. Κι αυτός είχε συμφωνήσει από Νοέμβρη και τελικά ανακοινώθηκε καλοκαίρι. Ε, το ίδιο ισχύει και με Λάρι. Εχει συμφωνήσει από το προηγούμενο καλοκαίρι, αλλά υπογραφές και ανακοινώσεις θα γίνουν τον επόμενο Ιούνιο. Δεν πρόκειται να αποκτηθεί άμεσα. Οι Χαραλαμπόπουλος – πήγε δανεικός στον Ιωνικό Νικαίας - και Λαρεντζάκης θα ενισχύσουν τον ελληνικό κορμό του Ολυμπιακού από το 2020.

ΧΩΡΙΣ... VAR ΣΤΟ ΙΒΑΝΩΦΕΙΟ

Κακός χαμός έγινε το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη στο ματς του Ηρακλή με τον Πανιώνιο. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν άλλη εμφάνιση και το ματς έγινε με τις δύο ομάδες να παίζουν με μπλε, προκαλώντας γέλιο και κλάμα μαζί. Το αμέσως χειρότερο είναι ότι δεν λειτουργούσε τίποτα στο Ιβανώφειο κι έτσι δεν υπήρχε instant replay. Το αντίστοιχο VAR του μπάσκετ δηλαδή...

'Εγινε, λοιπόν, μια φάση καθοριστική στο τέλος, που η μπάλα κτυπάει ταμπλό και οι διαιτητές δεν μετράνε το καλάθι. Βασικά ο ένας, ο Μάνος, το μέτρησε και πήγε ο Ευρωλιγκάτος Παπαπέτρου που δεν είχε δικαιοδοσία και είπε δεν μετράει. Διαμαρτυρήθηκε ο Ηρακλής, αλλά κανείς δεν μπορούσε να ξαναδεί τη φάση με το μονοκάμερο που μετέδιδε το ματς. Κι έτσι αδικήθηκε σαφώς ο Ηρακλής, αλλά δεν δικαιούται και να ομιλεί λόγω της... ανοργανωσιάς.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ