24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Κίνα καλεί Κλάους Αθανασιάδη!

Κίνα καλεί Κλάους Αθανασιάδη!

Το 24ο Ευαγγέλιο αποκαλύπτει τι "έτρεξε" και τι μπορεί να "τρέξει" μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου με τον Αθανασιάδη. Το πρώτο "όχι" από Θεσσαλονίκη, η ρήτρα των 7 εκατ. ευρώ, που δεν είναι απαγορευτική για την ομάδα, που του προσφέρει "χρυσό" συμβόλαιο!

Ο Μάρκους Μπέργκ δεν είναι ο μοναδικός Σουπερλιγκάτος φορ που μπήκε στο στόχαστρο κινέζικης ομάδας. Κι αν για τον Σουηδό η προσφορά της BEIJING GUOAN του Αλμπέρτο Τσακερόνι, στις αρχές του μήνα, δεν έγινε δεκτή από τον Παναθηναϊκό, για τον Κλάους Αθανασιάδη όλα θα παραμένουν ανοικτά μέχρι την 28 Φεβρουαρίου που κλείνει το μεταγραφικό παράθυρο στην Κίνα!! Και εξηγούμαι:

Η υπόθεση Αθανασιάδη «τρέχει» εδώ και περίπου ένα μήνα για την Κίνα. Το όνομα του κάπταιν του ΠΑΟΚ βρίσκεται στην λίστα του τεχνοκράτη αξιωματούχου (έμμισθος και Ευρωπαίος)της Ομοσπονδίας της χώρας που παίζει καταλυτικό ρόλο -σε συνεργασία με τους συλλόγους- για όλες αυτές τις εντυπωσιακές μεταγραφές που γίνονται από τον Ιανουάριο και θα προσδώσουν τρομερή λάμψη στα πρωταθλήματα που θα ξεκινήσει τόσο για την κινέζικη Σούπερ Λιγκ, όσο και της δεύτερης κατηγορίας.

Εν προκειμένω, στην China League One οι ομάδες έχουν ξοδέψει μέχρι τώρα περισσότερα χρήματα απ' ότι στο χειμερινό παζάρι οι ομάδες της γερμανικής Μπουντεσλίγκα, της ισπανικής Πριμέρα Ντιβιζιόν και της γαλλικής Λιγκ 1. Για παράδειγμα η Beijing Renhe πριν από λίγες ημέρες αγόρασε από την Γουέστ Χαμ με 5,2 εκατ. ευρώ τον 30χρονο διεθνή Κροάτη στράικερ Νίκιτσα Γέλαβιτς, ο οποίος θα είναι συμπαίκτης με τους διεθνείς Βόσνιους Μισίμοβιτς και Σαλίχοβιτς. Η Tianjin Quanjian που έχει προπονητή τον Βαντερλέι Λουξεμπούργκο, έσκασε περίπου 6 εκατομμύρια για να πάρει τον 32χρονο μέσο Ζάντσον από την Κορίνθιανς.

Να υπενθυμίσω ότι οι 4 από τις 5 πιο ακριβές μεταγραφές στην περίοδο τουΙανουαρίου έγιναν από κινεζικές ομάδες. Και ότι μόνο τον πρώτο μήνα του 2016, οι ομάδες της κινεζικής Σούπερ Λιγκ, ξόδεψαν συνολικά 203.9 εκατ. ευρώ ενώ συνεχίζουν ακάθεκτες. Στους Τζάκσον Μαρτίνες (Ατλέτικο Μ.-Γκουανγκζού Εβεργκράντε), Αλεξ Τεσέιρα ( Σαχταρ-Σουνινγκ), Λαβέτσι (Παρι Σ.Ζ. – Χεμπέι), Ραμίρες (Τσέλσι-Σουνίνγκ), Ζερβινιό (Ρόμα-Χεμπέι), Φρέντι Γκουαρίν (Ίντερ-Σανγκάη Σενούα), μπορεί να προστεθούν από τους Ρούνεϊ - Τέρι - Γιάγια Τουρέ μέχρι και τον…δικό μας Κλάους Αθανασιάδη. Είτε τώρα, είτε στην καλοκαιρινή περίοδο (χειμερινή βέβαια για τους Κινέζους).

Ο πρόεδρος της χώρας Σι Τσινπίνγκ είναι φανατικός ποδοσφαιρόφιλος με όνειρο οι κινέζικες ομάδες να γίνουν από τις καλύτερες του κόσμου και η εθνική τους ομάδα να παίξει στο Μουντιάλ. Οι ιθύνοντες της χώρας έβαλαν έτσι στην κρατική τους ατζέντα την προσπάθεια για ποδοσφαιρική κυριαρχία και όποιος επενδύει στην μπάλα, γίνεται αυτομάτως φίλος του Προέδρου. Το αποτέλεσμα είναι Κινέζοι επιχειρηματίες- επενδυτές να ρίχνουν δεκάδες εκατομμύρια στην παγκόσμια ποδοσφαιρική αγορά, με στόχο και την… Ευρώπη της κρίσης. Και το πλάνο τους προβλέπει πρωτοκλασάτους – σταρ παίκτες από όσο δυνατόν περισσότερα περισσότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ώστε αυτή η κινέζικη επίθεση να γίνει πιο εκκωφαντική. Στόχος η χώρα να αποκτήσει την πρέπουσα δημοφιλία σε όλο τον κόσμο και να πάψει να είναι απομονωμένη από τη Δύση. Για να αντιληφθεί κανείς για τι «ανάπτυξη» μιλάμε, τα τηλεοπτικά δικαιώματα πουλήθηκαν σε τιμή 110 φορές μεγαλύτερη για τα επόμενα πέντε χρόνια, σε σχέση με τα προηγούμενα!!

Στο θέμα μας ξανά. Δηλαδή πόσο προχωρημένο είναι το ενδιαφέρον από Κίνα για τον Κλάους Αθανασιάδη: αν πιστέψουμε την πιάτσα των ατζέντηδων έχουν γίνει τόσο η σχετική προεργασία, όσο και οι σχετικές βολιδοσκοπήσεις. Ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη, από την στιγμή που δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό οικονομικό πρόβλημα και πολύ δύσκολα πουλάει τους σταρ του (ο Λούκας το περασμένο καλοκαίρι ήταν ιδιάζουσα περίπτωση), δεν θα μπορούσε να ενδώσει… μήνα Φεβρουάριο ακόμη και στην δελεαστική προσφορά των 4-5 εκατομμυρίων (που τους μεταφέρθηκε πως εγγυημένα θα ερχόταν αν συμφωνούσαν στην Τούμπα).

Οι λόγοι; Πρώτον, δεν θα μπορούσε να τον αντικαταστήσει αφού στην Ελλάδα η μεταγραφική περίοδος είχε λήξει. Δεύτερον, θα ξέμεναν στους στράικερ με τον Μπερμπάτοφ (δεν είχετραυματιστεί ακόμη), βάζοντας σε μεγαλύτερο κίνδυνο τους στόχους της ομάδας, δηλαδή την κατάκτηση του Κυπέλλου και την 2 θέση στα πλέι οφ. Τρίτον, ο Κλάους δεν είναι ένας… τυχαίος παίκτης αλλά ταυτισμένος με τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο του και μια ενδεχόμενη πώληση του πιθανότατα θα προκαλούσε αντιδράσεις . Τέταρτον και επικοινωνιακοί λόγοι που έχουν να κάνουν βασικά με την υστεροφημία του ιδιοκτήτη.

Από την άλλη βέβαια και ο Κλάους Αθανασιάδης σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να γίνει Λούκας βάζοντας το μαχαίρι στο λαιμό των διοικούντων για να τον παραχωρήσουν, ενώ έμαθα πως δεν τον συγκινούσε και ιδιαίτερα η προοπτική της Κίνας. Τα πάντως όμως έχουν και την τιμή τους.

Στο δια ταύτα: η μανατζερική πιάτσα (μιλάμε για απόλυτα αξιόπιστες...φωνές) γνωρίζει και υποστηρίζει πως όλα εξαρτώνται από τους Κινέζους και πόσο θα επιμείνουν ΤΩΡΑ για τον Κλάους Αθανασιάδη, παρά το (ουσιαστικά) «όχι» του ΠΑΟΚ. Και μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου δεν… βάζουν στο αρχείο (τουλάχιστονμέχρι το καλοκαίρι) την συγκεκριμένη μεταγραφική υπόθεση αφού δεν έχουν πρόβλημα με τα λεφτά.

Τι εννοούν, λοιπόν, στην πιάτσα; Πολύ απλά δεν αποκλείουν οι Κινέζοινα πληρώσουν τελικά στον ΠΑΟΚ το πολύ υψηλό μπάι άουτ που υπάρχει στο συμβόλαιο του Κλάους κι ανέρχεται στα 7 εκατ. ευρώ και να τον κάνουν δικό τους! Αν συμβεί αυτόδύσκολα μετάλες «όχι» σε ετήσιες καθαρές αποδοχές plus 2εκ. , όπως φέρεται να εκτιμούν το κασέ του Αθανασιάδη οι Κινέζοι…

Ακολουθήστε το "24o Ευαγγέλιο" στο Twitterγια ειδήσεις, νέα από την πιάτσα των agents και όλο το παρασκήνιο από τον μαγικό κόσμο του αθλητισμού.

Ακολουθήστε το " 24 Ευαγγέλιο" στο Facebook.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ