24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Και ο Γκιλιέρμε στη βιτρίνα

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το 24ο Ευαγγέλιο αποκαλύπτει πως η εμπλοκή στις συζητήσεις για την ανανέωση του Γκιλιέρμε και η στρατηγική απόφαση του Ολυμπιακού να μην εξελιχθεί σε υπόθεση νέου Ομάρ, μπορεί να φέρει την καλοκαιρινή πώληση του. Οι προτάσεις που δεν τον ικανοποιούν μέχρι τώρα, η Ισπανία, η Ιταλία και ο... Λουτσέσκου.

Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο, Σισέ, Μπα, Καμαρά ακόμη και ο Ελ Αραμπί. Αυτοί είναι οι παίκτες του Ολυμπιακού, άλλος περισσότερο κι άλλος λιγότερο, που είχαν απασχολήσει μέχρι τώρα τα ΜΜΕ, εγχώρια και διεθνή, ως μεταγραφικοί στόχοι ξένων ομάδων. Συν τον Ομάρ, που τελειώνει το συμβολαιό του και δεν τα έχει βρει με τους "ερυθρόλευκους" για την ανανεωσή του. Λίγο, πολύ γνωστές ιστορίες όλων των παραπάνω, όχι όμως, και του Γκιλιέρμε! Τουλάχιστον για την στήλη. Και εξηγούμαι πάραυτα.

Για το 24ο Ευαγγέλιο, λοιπόν, αποτέλεσε έκπληξη πρώτου μεγέθους όταν ψάχνοντας στην ιβηρική πιάτσα agents για ένα άλλο θέμα, απο δυο μάλιστα διαφορετικές πηγές, μας τονίστηκε πως το γραφείο που εκπροσωπεί τον Γκιλιέρμε έχει βγει στη γύρα προκειμένου να πάει προτάσεις στον Ολυμπιακό για την πώληση του πελάτη του! Και το σημαντικότερο, αν πιστέψουμε βέβαια τις εν λόγω πλευρές, αυτή η αναζήτηση/ εξέλιξη είναι σε γνώση των "ερυθρόλευκων"!

Θυμίζω πως το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου "εγκέφαλου" της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού τελειώνει το καλοκαίρι του 2021. Κάτι που σημαίνει πως στην επόμενη μεταγραφική περίοδο, την χειμερινή, ο Γκιλιέρμε θα έχει μπει στο τελευταίο 6μηνο του συμβολαίου του, άρα θα είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί και να υπογράψει σε ομάδα της αρεσκειάς του, χωρίς ο Ολυμπιακός να πάρει ευρώπουλο.

Θυμίζω, επίσης, πως η διαπραγμάτευση για την πρόωρη ανανέωση/ επέκταση του συμβολαίου του, με αντίστοιχη αναπροσαρμογή αποδοχών, είχε ξεκινήσει απο τον περασμένο Δεκέμβριο και μέχρι την εμφάνιση του Covid-19 όλα έδειχναν πως οι δυο πλευρες ήταν μια ανάσα απο την συμφωνία και τις υπογραφές.Το lock down πάγωσε για τα καλά την υπόθεση και τον Ιούνιο άρχισαν οι πρώτες διαρροές και τα σχετικά δημοσιεύματα περί εμπλοκής. Προφανώς για οικονομικούς λόγους.

H ANANΕΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ

Τι έμαθε, λοιπόν, σήμερα η στήλη; Πως όντως το θέμα της ανανέωσης του Γκιλιέρμε έχει μπει στην κατάψυξη. Μάλιστα φέρεται να έχει σταλεί το μήνυμα στην μανατζερική πλευρά του Βραζιλιάνου πως αν δεν συμφωνεί με την προσφορά που τους έχει γίνει, τότε να πάνε πρόταση και να φύγει!

Προφανώς και στα γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας, στον Πειραιά, ακολουθούν αυτή την σκληρή τακτική γιατί δεν θέλουν να την πάθουν όπως με τον Ομάρ, που δεν τα βρίσκουν στην ανανέωση και κινδυνεύουν να τον χάσουν χωρίς χρήματα. Στρατηγικά δεν θέλουν να αφήσουν την υπόθεση ανανέωσης του Γκιλιέρμε να συρθεί και μετά τον Σεπτέμβριο. Οπότε ή ανανεώνει ή πωλείται στο τρέχουν καλοκαιρινό/φθινοπωρινό μεταγραφικό παζάρι.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝ

Πάμε τώρα και στο τι λέει η πιάτσα για τις κινήσεις των ατζέντηδων του Γκιλιέρμε: προτάσεις ήδη έχουν στα χέρια τους αλλά είτε απο πρωταθλήματα που δεν ικανοποιούν τον 29χρονο μέσο, είτε με συμβόλαιο που δεν θα τον έβαζε σε πειρασμό να εγκαταλείψει τον Ολυμπιακό, όπου είναι μια χαρά. Το παζάρι όμως, τώρα ουσιαστικά ξεκίνησε και έχει αρκετό δρόμο μπροστά του, οπότε οι ατζέντηδες του Γκιλιέρμε περιμένουν.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε, η προοπτική της επιστροφής του στην Βραζιλία, απο όπου έχει προσφορές, δεν φαίνεται να τον συγκινεί ιδιαίτερα. Περιμένει όμως, απο Ισπανία και Ιταλία προτάσεις ενώ αν μπεί στην λογική να πάει σε ένα χρυσό συμβόλαιο (πιθανότατα θα είναι και το τελευταίο μεγάλο στην καριέρα του), τότε θα κάτσει να συζητήσει και τις οχλήσεις απο Αραβία μεριά. Τόσο απο την Σαουδική Αραβία, όσο κι απο την Η.Α.Ε.

ΜΕΓΑΣ ΦΑΝ ΤΟΥ Ο ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Απλά για να συνεισφέρω στην οικονομία της ιστορίας θα μεταφέρω πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι μέγας θαυμαστής του Γκιλιέρμε και πολύ θα τον ήθελε στην Αλ Χιλάλ (που παρεμπιπτόντως τον Αύγουστο θα κινηθεί για παίκτη στην θέση του).

Στο δια ταύτα: η πλευρά Γκιλιέρμε συζητάει (προφανώς και με την άδεια του Ολυμπιακού) την προοπτική να φέρει πρόταση και να φύγει ο άσος, απο την στιγμή που η συζήτηση/ διαπραγμάτευση για την ανανέωση της συνεργασίας τους κόλλησε/σταμάτησε.

Η χρηματιστηριακή αξία του Γκιλιέρμε είναι αυτή την εποχή 3,2 εκατ. ευρώ ενώ ο Ολυμπιακός για να τον αποκτήσει πριν απο 2 χρόνια έσκασε στην Κορούνια 2,5 εκατ. ευρώ...

ΥΓ. Και συμπαίκτες του Γκιλιέρμε στον Ολυμπιακό, γνωρίζουν πως είναι πιθανό σε αυτή την μεταγραφική περίοδο ο Βραζιλιάνος να αποχωρήσει! Προφανώς και θα τους το έχει μεταφέρει ο ίδιος...

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ