24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

International... Μπάρκας

UEFA NATIONS LEAGUE / ÏÕÃÃÁÑÉÁ - ÅËËÁÄÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
UEFA NATIONS LEAGUE / ÏÕÃÃÁÑÉÁ - ÅËËÁÄÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Διαβάστε στο "24ο Ευαγγέλιο" για την παρουσία σκάουτερς -με τα μάτια στραμμένα στον Μπάρκα- στο παιχνίδι της Εθνικής στη Βουδαπέστη. Πώς μπορούν Μπάγερν, Μπενφίκα και Άγιαξ να αποδειχθούν οι καλύτεροι κράχτες για έναν φιλόδοξο, ώριμο και... έτοιμο τερματοφύλακα.

To ματς στην Βουδαπέστη, Ουγγαρία – Ελλάδα, μπορεί να έγινε κεκλεισμένων των θυρών αλλά αυτή η τιμωρία δεν... ίσχυε για επίσημους σκάουτερς ομάδων. Και όπως μάθαμε κατευθείαν από την σχετική πιάτσα, που είναι διαφορετική από εκείνη των agents (να τα διευκρινίζουμε αυτά), υπήρξαν αρκετοί τέτοιοι χθες βράδυ στην "GROUPAMA ARENA". Εννοείται και για Έλληνες διεθνείς, αν και όπως ενημερωθήκαμε, την... τιμητική του είχε ο Βασίλης Μπάρκας!

Ο 24χρονος πορτιέρε ήταν ο υπερασπιστής της εστίας της “γαλανόλευκης” για 2ο σερί αγώνα, “έβγαλε” όσα ... πιάνονταν, με την τριπλή απόκρουσή του στη φάση διαρκείας, που έφερε τελικά το 2-1, να μπαίνει ασφαλώς στα χάι λάιτ της αναμέτρησης. Κοινό μυστικό στους κόλπους της Εθνικής πως ο Μπάρκας έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Σκίμπε, ο οποίος τον θεωρεί Νο1 πλέον στην ιεραρχία των γκολκίπερ, μπροστά από τους Καρνέζη, Γιαννιώτη!!

Πάμε τώρα στο δια ταύτα: όπως... συμφωνούν στις πιάτσες, ατζέντηδων και σκάουτερς, ο Μπάρκας ως γκολκίπερ έχει αποκτήσει... international profile! Δηλαδή αρέσει πολύ στο εξωτερικό, μεταξύ των “ειδικών”, με συνέπεια να έχει φτιάξει καλό όνομα, το οποίο... κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα και έτσι βρίσκεται σε λίστες των τμημάτων σκάουτινγκ πολλών ομάδων, σε Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία και Αγγλία!! Χωρίς την παραμικρή δόση υπερβολής το τελευταίο...

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Τότεναμ, που τον κάνει σταθερά σκάουτινγκ από τώρα για το επόμενο καλοκαίρι! Άνθρωπός της τον “σκάναρε” στο ματς ΑΕΚ – Βίντι κι άλλος, διαφορετικός, απεσταλμένος του Μικ Μπράουν, πάντα για λογαριασμό των Σπερς, χθες με την Εθνική Ελλάδας κόντρα στην Ουγγαρία! Η Τότεναμ έχει αποφασίσει να μην ανανεώσει τον 35χρονο Ολλανδό Μισέλ Φορμ (τελειώνει το συμβόλαιό του τον ερχόμενο Ιούνιο), που είναι δεύτερος πίσω από τον Λορίς και ο Μπάρκας φερεται να είναι μέλος μιας μεταγραφικής short list με άλλους τρεις υποψήφιους. Όλοι κάτω των 27 χρονών...
Η Τότεναμ πάντως δεν είναι η μοναδική ομάδα της Premier που έχει... στραμμένες τις κεραίες της στον Μπάρκα. Δεδομένα υπάρχουν άλλες δύο... Αγγλίδες! Εκεί πάντως που έχει ακόμη μεγαλύτερο... σουξέ είναι στην Ιταλία. Ειδικά για τον Μπάρκα ήταν στα ματς σε Εσθονία & Ουγγαρία σκάουτερ της Σαμπντόρια. Άλλωστε η ομάδα της Γένοβας τον ήξερε από τότε που έπαιζε στον Ατρόμητο, αλλά τους πρόλαβε ο Μελισσανίδης, ο οποίος έσκασε (600 +100) 700.000 € στον Σπανό και τον “άρπαξε” (Ιούνιο του 2016)...
Μάθαμε πως το όνομα του κίπερ της ΑΕΚ είχαν σημειωμένο στις ατζέντες τους σκάουτερς κι από άλλες τρεις ομάδες της Serie A που βρέθηκαν στο γήπεδο της Φερεντσβάρος. Πάντως, ο ένας ήταν της Ρόμα κι ο άλλος της Λάτσιο!! Και δεν είναι μόνο αυτές αφού στο παρελθόν έχει γραφτεί και για Ουντινέζε, Φιορεντίνα...
Ρωτήσαμε στην ιταλική πιάτσα των σκάουτερς για ποιο λόγο τους αρέσει τόσο ο Μπάρκας. Και εκτός από τα κλασικά (σωματοδομή, τεχνική, καλός με τα πόδια) μας επισημάνθηκε πως έχει γρήγορες αντιδράσεις/αντανακλαστικά και... χαμηλά και ψηλά! Συν πως είναι... “ώριμος τρελός” για την θέση!!
Αντίθετα στην Γερμανία, όπου και εκεί υπάρχουν δεδομένα ομάδες που τον έχουν “σκανάρει” και τους αρέσει, τα πράγματα είναι πιο... ιδιαίτερα και περίπλοκα για τον Μπάρκα. Οι Μπουντεσλιγκάτες προτιμούν τερματοφύλακες που μιλούν γερμανικά και προέρχονται από χώρες που είναι πιο κοντά στο στυλ τους...
Ο Βασίλης Μπάρκας αυτή την στιγμή έχει χρηματιστηριακή αξία 1 εκατ. ευρώ. Η σεζόν όμως, αυτή μπορεί να τον βοηθήσει στην... απογείωσή της. Ο συνδυασμός της καθιέρωσής του ως βασικός στην Εθνική Ελλάδας, με την προοπτική της συμμετοχής του στο Champions League, μπορούν να του... αλλάξουν την καριέρα. Αρκεί βέβαια να καταφέρει και ο ίδιος να το... υποστηρίξει.
Κακά τα ψέμματα, ο Μπάρκας έχει μπροστά του μια... πρόκληση και η ΑΕΚ την προοπτική μιας υπερήφανης πώλησης ακόμη και με 8ψηφιο ποσό, που θα είναι η πιο μεγάλη (ρεκόρ) της ιστορίας της, το επόμενο καλοκαίρι. Τα προσόντα, η ηλικία, η δυναμική υπάρχουν από πλευράς του Έλληνα πορτιέρε ενώ και το τάιμινγκ φαντάζει ιδανικό. Champions League με αντιπάλους όπως Μπάγερν, Μπενφίκα, Αγιαξ! Οι καλύτεροι κράχτες για έναν φιλόδοξο, ώριμο και... έτοιμο Μπάρκα.
Αν το Γραφείο που ανήκει, σε συνεργασία με την ΑΕΚ, δουλέψουν σωστά την υπόθεσή και εκμεταλλευτούν την (απαραίτητη) δική του καλή αγωνιστική παρουσία, ο Μπάρκας την επόμενη διετία μπορεί να βρίσκεται στο top 20 των Ευρωπαίων γκολκίπερ. Δεν το λέμε εμείς, είναι εκτίμηση των “ειδικών” της πιάτσας των σκάουτερς.
ΥΓ. Η... εξυπνάδα του Μελισσανίδη στην υπόθεση Μπάρκα δεν ήταν μόνο πως τον ανανέωσε μέχρι το 2022, αλλά με αυτό τον τρόπο κατάφερε να βγάλει νοκ άουτ τον Ατρόμητο, ο οποίος στο πρώτο συμβόλαιο είχε κρατήσει ένα σημαντικό ποσοστό μεταπώλησης.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ