24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Η τριπλή βιτρίνα του Άρη και ο Ιντέγε

SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Το 24ο Ευαγγέλιο γράφει για τον επόμενο Άρη που δεν θα έχει σχέση με τον φετινό, για τιςπροτάσεις που... έρχονται για "Φέτφα" από ΗΑΕ και Τουρκία, για τον Ολυμπιακό που έχει τον πρώτο λόγο για τους Σάσα/Ροζ και γιατί ο οικονομικός εξορθολογισμός διώχνει τον Ιντέγε, τον οποίο θέλει η Μαλάτια.

O Άρης, όπως φαίνεται, θα αποτελέσει την ομάδα μακράν της δεύτερης, που θα είναι μάλλον ο Παναθηναϊκός, η οποία την σεζόν 2020-21 θα έχει αναγκαστικά τις μεγαλύτερες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ του και εννοούμε βασικών παικτών.

Μάλιστα κατά σύμπτωση και στον Άρη, όπως και στον Παναθηναϊκό, υπάρχει ανοικτό και το θέμα του προπονητή. Γιατί παρά τα ρεπορτάζ που θέλουν τον Μίχαελ Ένινγκ να συνεχίζει, το θέμα του βρίσκεται ακόμη στον αέρα (εφόσον δεν τελειώσει η σεζόν, δεν θα πρέπει να τον θεωρούμε δεδομένο) όπως και ο Γιώργος Δώνης, παρότι έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο, κανείς δεν παίρνει όρκο με τον (απρόβλεπτο) Αλαφούζο τι θα γίνει.

Στον Άρη, λοιπόν, υπάρχουν πάρα πολλά ανοικτά -και σοβαρά- μέτωπα ενόψει της νέας σεζόν. Με τους Φετφατζίδη - Σάσα - Ροζ να έχουν τοποθετηθεί στην βιτρίνα και να περιμένουν προτάσεις για πώληση με στόχο να πιάσουν συνολικά ενα ποσόμεταξύ 2,5 και 3 εκατ. ευρώ.

ΠΡΩΤΟ, ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟ ΚΥΜΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΩΝ

Για τον "Φέτφα" υπάρχει μόνο το εξωτερικό, για τον Βραζιλιάνο αμυντικό μέσο ο... Ολυμπιακός (και όχι με το ποσό του μπάι αουτ βεβαίως, βεβαίως) αφού ο Σάσα αρέσει στον Μαρτίνς που ανανεώνει, ενώ για τον Γάλλο αμυντικό (στόπερ και δεξί μπακ) υπάρχουν ομάδες όπως ο Ερυθρός Αστέρας αλλά κι από την Πολωνία, Τουρκία. Αυτοί που ξέρουν πάντως υποστηρίζουν πως αν οι "ερυθρόλευκοι' όντως θέλουν και τον Ροζ θα τον πάρουν...

Πάμε στο δεύτερο... κύμα αποχωρήσεων από το "Βικελίδης" με τους Ιντέγιε - Ματίγια - Γκάμα - Κόρχουτ - Κουέστα πολύ δύσκολα ως απίθανο να ανανεώσουν. Η κάθε περίπτωση δεν είναι ασφαλώς η ίδια, αλλά αν ο Καρυπίδης καταφέρει να κρατήσει έναν ή δυο θα είναι επιτυχία. Και ασφαλώς καίγεται για τους τρεις πρώτους από τους πέντε...

Υπάρχει και το τρίτο... κύμα, με τους Βέλεθ - Σούντγκρεν - Ντιγκινί - Μαρτίνες να χαιρετάνε δεδομένα. Οπότε μιλάμε για μια 12άδα σχεδόν βασικών παικτών, από τους οποίους -τουλάχιστον 9 με 10- δεν θα βρίσκονται στον... επόμενο Άρη.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΚΑΙ Ο ΙΝΤΕΓΕ

Για τους Σάσα και Ροζ αναφερθήκαμε παραπάνω, έστω και συνοπτικά. Το μεγάλο στοίχημα όμως, είναι η πώληση του Φετφατζίδη που έκανε μια σπουδαία σεζόν. Ο Παναθηναϊκός δεν παίζει, γιατί πολύ απλά δεν πρόκειται να μείνει ποτέ ελεύθερος (προϋπόθεση για να ασχοληθούν οι "πράσινοι") από τον Άρη του Καρυπίδη.

Ο "Φέτφα" σίγουρα θα πουληθεί αυτό το καλοκαίρι είτε στη ΗΑΕ (από όπου έχουν ενημερωθεί να περιμένουν πρόταση περίπου στο 1,5 εκατ. ευρώ), είτε στην Τουρκία. Στην γειτονική χώρα άλλος Έλληνας ατζέντης δουλεύει την υπόθεση Φετφατζίδη και μάλιστα σε δυο ομάδες (η μία είναι η Τραμπζονσπόρ).

Για τη νέα σεζόν δεν θα ισχύσουν τα περιοριστικά μετρα του FFP (θα χαλαρώσει η UEFA λόγω κορονοϊού), οπότε οι τουρκικές ομάδες θα έχουν την ευχέρεια να πληρώνουν για αγορές. Γιατί μέχρι τώρα βασικά τα έσκαγαν σε συμβόλαια ελεύθερων ή δανεικών. Ακόμη και έτσι όμως, θα αποτελέσει έκπληξη αν έρθει από Τουρκία για τον "Φέτφα" πρόταση στον Άρη κοντά στο εκατομμύριο.

Όσον αφορά στην περίπτωση του Μπράουν Ιντέγε, που μένει ελεύθερος, πολύ δύσκολα ο Καρυπίδης θα μπορέσει να του προσφέρει το φετινό συμβόλαιο (550.000 ευρώ καθαρές αποδοχές). Με 200 χιλιάρικα λιγότερα (φιξ αποδοχές, χωρίς μπόνους), ο Νιγηριανός δεν νομίζουμε πως θα συνεχίσει στο "Βικελίδης". Άλλωστε μάθαμε πως η Μαλάτιασπορ έχει επανέλθει πολύ δυνατά για τον Ιντεγε, ενώ το συγκεκριμένο κανάλι είναι ανοικτό από τον χειμώνα.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ιντέγε: "Αγάπησα τον Άρη, δεν ξέρω αν θα μείνω"
Άρης: Σε επαφή με ομάδα των ΗΑΕ για Φετφατζίδη
Άρης: Ολοταχώς για ευρωπαϊκή άδεια
TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ