24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Η τριμελής London Team πίσω από το big deal Σέλτικ/ΑΕΚ και ποιους κέρδισε ο Μπάρκας

Η τριμελής London Team πίσω από το big deal Σέλτικ/ΑΕΚ και ποιους κέρδισε ο Μπάρκας

Το 24ο Ευαγγέλιο έχει αποκλειστικό ρεπορτάζ και φωτό από τα τρία πρόσωπα (Χάμοντ, Γιώργο Μπάρκα, Ζουμπούλη) που στο Λονδίνο σκέφτηκαν, έστησαν και ολοκλήρωσαν την κορυφαία πώληση στην ιστορία της ΑΕΚ και πώς πείστηκε ο Μελισσανίδης.

Το deal της μεταγραφής του Βασίλη Μπάρκα στην Σέλτικ έχει ήδη καταγραφεί ως η ακριβότερη πώληση στην ιστορία της ΑΕΚ (κοντά στα 5 εκατ. το φιξ ποσό, 10% ποσοστό μεταπώλησης και 600.000 μπόνους στόχων).

Για την ενημερωμένη βέβαια της πιάτσας agents όμως, είναι και μια υπόθεση με μεγάλο παρασκήνιο, από εκείνες τις ιστορίες που λες και είναι βγαλμένες από κάποια ταινία ή από βιβλίο που έγινε μπεστ σέλερ. Αν και όταν γραφτεί όλο αυτό το παρασκήνιο, θα μας θυμηθείτε, αφού θα προσφέρει πολύ δυνατές συγκινήσεις.

Για την ιστορία και επειδή έχουν γραφτεί πολλές ανακρίβειες για πρόσωπα, γεγονότα, τάιμινγκ και όχι μόνο, το 24ο Ευαγγέλιο θα αποκαλύψει πως τρεις ήταν οι βασικοί συντελεστές, οι καταλύτες αυτού του περιπετειώδους Big Deal. Η επονομαζόμενη και London Team, αφού η συνάντησή τους στο ουδέτερο Λονδίνο ουσιαστικά επανεκκίνησε την υπόθεση, μετά το όχι του Δημητρη Μελισσανίδη στην πρώτη πρόταση/προσφορά της Σέλτικ.

Η τριμελής London Team πίσω από το big deal Σέλτικ/ΑΕΚ και ποιους κέρδισε ο Μπάρκας

Και εδώ να... διορθώσουμε όλους εκείνους που έγραψαν πως ήταν 3,5 εκατ. ευρώ. Τόσο ήταν το ποσό, σε άλλο νόμισμα όμως, δηλαδή σε αγγλική λίρα. Συν περίπου 400.000 λίρες μπόνους στόχων και μόλις 5% ποσοστό μεταπώλησης.

TA MEΛΗ ΤΗΣ LONDON TEAM

Νικ Χάμοντ, ο νέος τεχνικός διευθυντής της Σέλτικ, μέχρι την άνοιξη του 2018 στην Γουέστ Μπρομ και προηγουμένως σκάουτ της Αρσεναλ, στην οποία αγωνίστηκε και ως τερματοφύλακας. Κρατήστε αυτή την πολύ σημαντική λεπτομέρεια.

Γιώργος Μπάρκας, ο συνταξιούχος εφοριακός, πατέρας του άσου και για όσους τον έχουν γνωρίσει άνθρωπος με δαιμόνιο μυαλό. Αυτός είχε καθαρίσει, πηγαίνοντας στο κότερο του Μελισσανίδη, για να γίνει η μεταγραφή του γιου του από τον Ατρόμητο στην ΑΕΚ, παρότι στο παιχνίδι ήταν τότε πιο δυνατοί "παίκτες", όπως ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ.

Και ο πατέρας Μπάρκας ήταν αυτός πού τώρα έπεισε τον Δημήτρη Μελισσανίδη (δεν μπορούσε ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ) να αποδεχτεί την βελτιωμένη πρόταση της Σελτικ και να μην σταθεί εμπόδιο στην διεθνή καριέρα του "Μπίλη" (όπως πέυρσι που αρνήθηκε την προσφορά της Μονπελιέ). Προφανώς και έχει τον τρόπο του.

Νικ Χάμοντ και Γιώργος Μπάρκας, λοιπόν, μαζί με τον Έλληνα ατζέντη, Δημήτρη Ζουμπούλη, ήταν η τριάδα πού έδωσε ραντεβού στο Χίλτον του Λονδίνου και εκεί για δυο ημέρες σκέφθηκαν, συμφώνησαν, "έστησαν" και ολοκλήρωσαν το Big Deal για λογαριασμό του Βασίλη Μπάρκα. Σε μια υπόθεση πού δεν είχε την παραμικρή αναμειξη κάποιος... -ιτς. Δηλαδή ούτε ο Ιλια Ιβιτς, ούτε ο Κρέσιτς, ονόματα που γράφτηκαν...

H SHORT LIST ΤΩΝ 4 ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΡΚΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Και για να κλείσουμε (προς το παρόν), βάζοντας το κερασάκι στην ιστορία αυτή: από την στιγμή που ο δανεικός Φόστερ δεν ήθελε να συνεχίσει στην Σέλτικ, ο Νικ Χαμοντ έφτιαξε μία short list με 4 υποψήφιους τερματοφύλακες. Στην κορυφή της ήταν ο Βασίλης Μπάρκας, προσωπικό γούστο του Νικ Χαμοντ και ο μοναδικός κατώ από 30 χρονών.

Οι υπόλοιποι ήταν ο 33χρονος, πρώην διεθνής Άγγλος, Τζόε Χαρτ, ελεύθερος από την Μπέρνλι. Ο 35χρονος πρώην διεθνής Σκωτσέζος, Μάρσαλ της Γουίγκαν και ο επίσης βετεράνος Σούμπασιτς. Ο διεθνής Κροάτης που έμεινε ελεύθερος από την Μονακό και φέρεται να τον έχει σταντ μπάι ο Ολυμπιακός, αν φύγει ο Σα...

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ