24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

H τιμή του Λιβάγια, η ίντριγκα με Μαυρουδή, η είσπραξη από Βαγιαννίδη

H τιμή του Λιβάγια, η ίντριγκα με Μαυρουδή, η είσπραξη από Βαγιαννίδη
SOTIRIS DIMITROPOULOS

Το 24ο Ευαγγέλιο μεταφέρει: 1ον) απο την ιταλική πιάτσα και στέκια στην Γλυφάδα τι ακούγεται για τον Μάρκο Λιβάγια, 2ον) γιατί παίζει να την "πληρώσει" ο μπαμπάς Μαυρουδής στο Κορωπί, 3ον) το δiαφορετικό ποσό για τα τροφεία του "Βάγια" και η διαδρομή Κουφονήσια - Κολωνία - Μιλάνο.

Tρία ξεχωριστά θέματα -για το πάλαι ποτέ ΠΟΚ- σε ένα μεγάλο, το αποψινό 24ο Ευαγγέλιο. Η "επόμενη ημέρα" του Βαγιαννίδη, η ιντριγκα με τον προπονητή-πατέρα Μαυρουδή και τι παίζει με τον Λιβάγια που έχει συμβόλαιο ως το 2021 αλλά όλα δείχνουν πως στην ερχόμενη μεταγραφική περίοδο ή θα πουληθεί ή θα ανανεώσει/επεκτείνει. Η τιμή που ακούγεται απο το περιβάλλον του Κροάτη και η "σχέση" με Oλιβέιρα. Όλα στο 24ο Ευαγγέλιο του Sport24.gr .

1. Ούτε 410, ούτε 350 χιλιάρικα δεν θα είναι τελικά τα τροφεία που θα πληρώσει η Ιντερ στον Παναθηναϊκό για τον Γιώργο Βαγιαννίδη. Αυτά υπολογίστηκαν και δυστυχώς για τους ανθρώπους του Γιάννη Αλαφούζου είναι αρκετά λιγότερα. Συγκεκριμενα, τα έβγαλαν 275.000 ευρώ!

Όσον αφορά στον 19χρονο δεξιό μπακ χαφ μετράει αντίστροφα για να αποχαιρετήσει μετά απο χρόνια το δεύτερο σπίτι του,τον Παναθηναϊκό, στο τέλος του μήνα. Το πρόγραμμα του στην συνέχεια λέει σύντομες διακοπές στα Κουφονήσια, μετά ταξίδι στην Κολωνία για ειδικό δεκαήμερο πρόγραμμα (ώστε να πάει προετοιμασμένος στην... προετοιμασία της Ιντερ) και κατάληξη στο Μιλάνο. Ήδη πάντως ο "Βάγια" έδωσε την πρώτη του συνέντευξη σε ιταλικό Μέσο ως "νερατζούρι", την οποία θα διαβάσουμε την ερχόμενη εβδομάδα.

2. Για τον Παύλο Μαυρουδή και την προηγούμενη Παρασκευή και την Πέμπτη η στήλη είχε πληρέστατο, αποκλειστικό ρεπορτάζ για την αποχωρησή του απο τον Παναθηναϊκό και την συμφωνία του με τον Ολυμπιακό. Αυτό όμως, που ιντριγκάρει στην υποθεσή του είναι τι θα γίνει με τον πατέρα του, Θωμά Μαυρουδή, που εδώ και χρόνια αποτελεί προπονητή της "πράσινης" Ακαδημίας. Τη σεζόν μάλιστα που ολοκληρώθηκε ο Θωμάς Μαυρουδής ήταν τεχνικός στην πολύ ταλαντούχα Κ15 του Παναθηναϊκού (Διαμαντής, Καλοσκάμης, Λιατίφης, Πιτσώτης είναι τέσσερα ονόματα που ήδη συζητούνται στις πιάτσες, σκάουτ κι ατζέντηδων).

Μετά την εξέλιξη με τον γιό του, που συμφώνησε με τον αιώνιο αντίπαλο χωρίς ποτέ να μπει στην διαδικασία να απαντήσει στην πρόταση του Παναθηναϊκού, δεν είναι μόνο ο Τσάβι Ρόκα που δυσφόρησε/εκνευρίστηκε μαζί του. Οπότε το προπονητικό μέλλον του πατέρα Μαυρουδή στο Κορωπί φαντάζει χλωμό κι ας έχει πολύ καλή σχέση με τον Βαρδινογιάννη.

Εκείνοι που ξέρουν πάντως λένε πως αν "φαγωθεί" απο τον Παναθηναϊκό δεν θα αργήσει να βρεί δουλειά ως προπονητής στην Ακαδημία του Ολυμπιακού. Έτσι κι αλλιώς στο Ρέντη υπάρχουν ήδη οι πρώην "πράσινοι" Ελευθεριάδης (τεχνικός διευθυντής) και Φαμέλης (αρχισκάουτ).

3. Ο Μάρκο Λιβάγια έχει βαλθεί με τα γκολ του στο ξεκίνημα των playoffs να οδηγήσει την ΑΕΚ στην δεύτερη θέση που εξασφαλίζει τουλάχιστον θέα στους ομίλους του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ. Τον Αύγουστο ο Κροάτης κλείνει τα 27 του χρόνια και σε 6,5 μήνες εφόσον μείνει στην Ένωση με το τωρινό συμβόλαιο, θα μπορεί να διαπραγματευτεί ελεύθερα με οποιαδήποτε ομάδα τον επόμενο "σταθμό" του, χωρίς η ΑΕΚ να πάρει ευρώ αφού η συνεργασία τους ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2021.

Η λογική, λοιπόν, αλλά και η αποψη της πιάτσας των agents λένε πως ότι είναι να γίνει θα γίνει στην ερχόμενη καλοκαιρινή/φθινοπωρινή μεταγραφική περίοδο. Δηλαδή είτε να πουληθεί, είτε να ανανεώσει/επεκτείνει το συμβολαιό του με την ΑΕΚ. Ο Λιβάγια μέχρι την έλευση του Ολιβέϊρα στην ομάδα είχε το υψηλότερο συμβόλαιο. Καθάριζε μια 700άρα. Και απο οτι ξέρουμε δεν του αρέσει να είναι δεύτερος!

Κατά συνέπεια ο Μάρκο παίζει για το επόμενο συμβολαιό του κι ας έχει ακόμη ένα χρόνο με τους "κιτρινόμαυρους". Ή, λοιπόν, οι Μελισσανίδης/Ιβιτς θα του τα σκάσουν ή θα πρέπει να τον πουλήσουν, (αρκεί βέβαια να έρθουν προτάσεις). Έτσι θα πάει η δουλειά να το ξέρετε.

Και το τελευταίο: τόσο στην Ιταλία (όπου είναι η έδρα του Γραφείου που τον εκπροσωπεί), όσο και σε στέκια του στην Γλυφάδα, ακούγεται πως ο Λιβάγια πιστεύει πως με 1,5 εκατ. ευρώ συν κάποια μπόνους για την ΑΕΚ, μπορεί να φύγει απο την Ελλάδα.

Δεν είναι και λίγα, αν υπολογίσει κάποιος πως τον αγόρασε πριν απο δύο χρόνια 1,8 εκ. απο την Λας Πάλμας. Βέβαια η τωρινή χρηματιστηριακή του αξία είναι 3,2 εκατομμύρια, ο Μελισσανίδης μάλλον αυτή θέλει αλλά και ο Γενάρης θα είναι κοντά!

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ