24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Η κουβέντα για Ολυμπιακό και Μανδά του Αντώνη Σαμαρά με τον Μαρτίνς

ΠΕΔΡΟ ΜΑΡΤΙΝΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI)
ΠΕΔΡΟ ΜΑΡΤΙΝΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το 24o Ευαγγέλιο γράφει για το πώς έγινε η συνάντηση Σαμαρά - Μαρτίνς στο Μουσείο Ακρόπολης, πώς του συστήθηκε και τι ρώτησε για Ολυμπιακό ο πρώην πρωθυπουργός, αλλά και τι του απάντησε πως περιμένει ο Πορτογάλος.

Πώς βρέθηκαν, τι σχέση μπορεί να έχουν αλλά και τι κουβέντιαζαν βράδυ Σαββάτου ένας πρώην Πρωθυπουργός της χώρας με έναν κόουτς ομάδας της ελληνικής Big 4, στο Μουσείο Ακρόπολης;

Η σχέση έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό. Δηλωμένος οπαδός του ο πρώτος (Αντώνης Σαμαράς), προπονητής του ο δεύτερος (Πέδρο Μαρτίνς). Ο λόγος όμως, της παρουσίας τους στο Μουσείο (παρεμπιπτόντως την Πέμπτη 20 Ιουνίου κλείνει τα 10 χρονιά λειτουργίας του, με μίνιμουμ 14.500.000 επισκέπτες να έχουν περάσει το κατώφλι του) ήταν διαφορετικός.

Ο Αντώνης Σαμαράς, που έτσι κι αλλιώς είναι τακτικός επισκέπτης του, βρέθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή χθες το απόγευμα, για μια πριβέ ξενάγηση των παιδιών ενός καθηγητή του από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς το επισκεπτόταν μόλις για δεύτερη φορά (η πρώτη γνωριμία έγινε πριν από λίγες ημέρες), τώρα όμως, πιο επίσημα αφού ήταν ο βασικός ομιλητής στο Συμπόσιο Προπονητών που διοργάνωσε ο Βαγγέλης Τσιώλης με τον πατέρα του Σάκη.

Όταν, λοιπόν, ο Σάκης Μανδάς, διευθυντής Ασφαλείας στο Μουσείο Ακρόπολης ενημέρωσε τον πρώην Πρωθυπουργό ο οποίος βρισκόταν στο εστιατόριο/καφέ με θέα τον ιερό βράχο, ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς ήταν εκεί θέλησε να τον γνωρίσει και να τον ρωτήσει για την... ομάδα τους! Όπως και έγινε...

Να ανοίξουμε μια παρένθεση εδώ για μια... λεπτομέρεια που θα σας φανεί χρήσιμη στην συνέχεια. Ο Σάκης Μανδάς εκτός από παλαίμαχος αθλητής του μπάσκετ και του χάντμπολ, πρώην διεθνής διαιτητής χειροσφαίρισης και νυν μέλος της διοίκησης στην ΟΧΕ, είναι και ο πατέρας του...Έλληνα Ντοναρούμα (όπως τον βάπτισαν οι Ιταλοί σε ένα διεθνές τουρνουά με την Εθνική Παίδων) Χρήστου Μανδά. Του σούπερ ταλαντούχου 18χρονου γκολκίπερ του Ατρομήτου, που από πέρσι έχει ενταχθεί στο πελατολόγιο του μεγαλοατζέντη Πολ Κουτσολιάκου, ως next big thing...

Ο Πέδρο Μαρτίνς, λοιπόν, μάλλον δεν περίμενε την ξαφνική αυτή... υψηλή γνωριμία. Με τον Αντώνη Σαμαρά να του συστήνεται βασικά με το " είμαι Ολυμπιακός" και τους υπόλοιπους να εξηγούν στον Πορτογάλο προπονητή την... ιδιότητά του.

Μάλιστα ο πρώην Πρωθυπουργός ενδιαφέρθηκε να μάθει από τον Μαρτίνς πώς βλέπει την ομάδα την ερχόμενη σεζόν, ρώτησε αν ξεκίνησε η προετοιμασία κι αν είναι ευχαριστημένος από το πώς πηγαίνει μέχρι τώρα, με τον Πορτογάλο να τον ενημερώνει πως περιμένει τους διεθνείς και τις... μεταγραφές!

Ο Αντώνης Σαμαράς πάντως δεν έχασε την ευκαιρία να πει στον Πέδρο Μαρτίνς τον καλό του λόγο για τον Μανδά τζούνιορ, όταν ο πατέρας του τελευταίου τους έκανε τις απαραίτητες συστάσεις. " Να ξέρεις πως έχει γιο φοβερό τερματοφύλακα. Τα πιάνει όλα! Θα πληρώσετε πολλά για να τον πάρετε" είπε χαμογελώντας στον κόουτς! Δεν ξέρουμε πάντως αν ο πρώην Πρωθυπουργός τα είπε αυτά γιατί γνώριζε κιόλας το "ερυθρόλευκο" ενδιαφέρον για τον Χρήστο Μανδά από το περασμένο καλοκαίρι...

Όσον αφορά στο Μαρτίνς και αυτό που τον ξετρέλανε; Το Μουσείο Ακρόπολης! Φρόντισε μάλιστα να ξεναγηθεί σχεδόν σε όλους τους χώρους ενώ πήρε γεύση κι από την ανασκαμμένη έκταση με σπίτια, εργαστήρια, λουτρά και τους δρόμους μιας αρχαίας αθηναϊκής γειτονιάς, δηλαδή στο εντυπωσιακό παλίμψηστο, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τη γυάλινη οροφή του ισογείου (ο χώρος θα ανοίξει για το κοινό από 21 Ιουνίου).

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ