24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Η αλήθεια για Αταλάντα και το (νέο) ταβάνι της τιμής Γιαννούλη

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η αγορά του... Γερμανού Γιαννούλη απο την Αταλάντα, η προοπτική ο Δημήτρης Γιαννούλης να παίξει σαν "αντι-Γκόσενς", η ατυχία του σε σχέση με τον Τσιμίκα και το μπουντεσλιγκάτο ενδιαφέρον.

O Δημήτρης Γιαννούλης, τουλάχιστον με βάση την αντικειμενική πλευρά της πιάτσας των agents, είναι ο παίκτης του ΠΑΟΚ με την μεγαλύτερη προοπτική να φέρει προσφορές το καλοκαίρι, να πιάσει μια καλή/αξιοπρεπή τιμή και να πουληθεί.

Αν βεβαια ο Γιαννούλης είχε δοκιμαστεί και σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ, όπως δηλαδή ο συμπαίκτης του στην Εθνική Ελλάδας, αριστερός μπακ του Ολυμπιακού, Κώστας Τσιμίκας κι αν μάλιστα ο ΠΑΟΚ είχε μάθει να πουλάει με υπεραξίες (όπως οι "ερυθρόλευκοι", που θεωρούνται πλέον στον κόσμο απο τα κορυφαία selling club), τότε πιθανότητα θα μπορούσαν για τον άσο να πάνε στην Τούμπα υψηλότερες προτάσεις προ κορονοϊού αλλά και να συγκρατούσε κάπως την τιμή του στο μετα κορονοϊού μεταγραφικό παζάρι.

Γιατί παρά την καλή σεζόν που έκανε(τουλάχιστον στο πρώτο μισό της) το μπάι αόυτ, το οποίο... έδειχνε επίμονα ο Σαββίδης τον Γενάρη, δηλαδή τα 10 εκατ. ευρώ, λειτούργησε αποτρεπτικά τελικά στο να έρθουν προσφορές. Είτε γενικά, είτε έστω με ποσά που έστω κάπως θα το πλησιάζαν. Παρότι και συνεχές σκάουτινγκ το έκαναν πάρα πολλές ομάδες και στις περισσότερες άρεσε...

Μετά τον (παραπάνω) απαραίτητο πρόλογο να περάσουμε στο... follow up του ιταλικού δημοσιεύματος, το οποίο ... κλασικά έγινε αναπαραγωγή στα ελληνικά ΜΜΕ και θέλει την Αταλάντα να βρίσκεται στα μισά του δρόμου για την αγορά του Δημήτρη Γιαννούλη.

Σύμφωνα με αυτά που κατάφερε να "μαζέψει" του 24ο Ευαγγέλιο κάνοντας πρωτογενές ρεπορτάζ, έχουμε και λέμε:

1. Ο Γιαννούλης όντως είχε κάνει γκελ στην Αταλάντα. Αν και στο τελευταίο ματς που τον "σκάναραν", στο ΠΑΟΚ- Ολυμπιακός, ο Τσιμίκας άρεσε περισσότερο στον σκάουτ των "μπεργκαμάσκι"!

2. Οπότε ο Γιαννούλης υπάρχει, για την ακρίβεια έχει... ξεμείνει, στην μεταγραφική λίστα της Αταλάντα απο την χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

3. Στις 22 Ιανουαρίου η Αταλάντα ξόδεψε 4,5 εκατ. ευρώ, αγοράζοντας απο την Χέρκουλες τον 21χρονο Γερμανό Λέναρντ Τσιμπόρα (με χρηματιστηριακή αξία 3,2 εκατ.). Με την προοπτική να εμφανιστεί στο 100% βασικά την σεζόν 2020-21.

4. Βασικός αριστερός μπακ στην Αταλάντα είναι ο Ρόμπιν Γκόσενς (20 εκατ. χρηματιστηριακή αξία). Κατά σύμπτωση μεταγραφή κι αυτός απο την ολλανδική Χέρκουλες, όπως δηλαδή και ο Τσιμπόρα! Κι ασφαλώς δεν είναι τυχαίο πως επέλεξαν και προετοιμάζουν για διαδοχό του Γκόσενς αριστερό μπακ του ίδιου στυλ κι απο την ίδια ομάδα.

5. Αν πουληθεί το καλοκαίρι ο 26χρονος Γερμανολλανδός Γκόσενς (έχει συμβόλαιο ως το 2022), τότε και μόνο η Αταλάντα θα βγει στην αγορά για αριστερό μπακ. Οπότε σαφώς και θα έχει τύχη ο Γιαννούλης, στα ποσά όμως, που αγόρασε και τον Τσιμπόρα. Δηλαδή 4 με 5 εκατομμύρια.

6. Αταλάντα τώρα δεν υπάρχει για Γιαννούλη. Μπορεί, υπο συγκεκριμένη συνθήκη, να προκύψει εν μέσω καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου(παρεμπιπτόντως και όπως κυκλοφορεί στις πιάτσες, αυτή θα επεκταθεί μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου).

7. Αντιθέτως μάθαμε πως κάτι σοβαρό "κινείται" απο ομάδα της Μπουντεσλίγκα. Βέβαια στον ΠΑΟΚ θα πρέπει να αντιληφθούν πως το καλοκαιρινο ταβάνι, στην τιμή πώλησης του Γιαννούλη, είναι τα 5 εκ. ευρώ. Μέχρι εκεί! Εκτίμηση των ειδικών, οχι δικη μας.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ