24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

"Γκολ" του Γκαλίτσιου στην πέμπτη προσπάθεια

"Γκολ" του Γκαλίτσιου στην πέμπτη προσπάθεια

Το 24ο Ευαγγέλιο καταγράφει το περιπετειώδες 8μηνο ταξίδι προς ανεύρεση ομάδας ενός ελεύθερου, πετυχημένου, με προτάσεις αλλά και με δυνατό agent παίκτη, του Γιώργου Γκαλίτσιου, που ξεκίνησε και κατέληξε στο...Λόκερεν.

Τα... μάγια και οι 4 ομάδες στις οποίες η μεταγραφή του χάλασε ακριβώς πριν πέσουν οι υπογραφές! Το... λάθος του με τον Παναθηναϊκό, γιατί τελικά δεν προτίμησε την Κιέβο, η επιμονή του Βέλγου προέδρου, το... μισό μύριο για 1,5 χρόνο και οι πρώτες του ημέρες στην Λόκερεν που τον έκαναν να ξεχάσει τον ΠΑΟΚ. Το δάκρυ και η αγκαλιά του ηλικιωμένου οπαδού της στην ελληνική ταβέρνα της πόλης όταν τον είδε το βράδυ της Τρίτης (9/2), το" δώρο" με το σπίτι στην πανέμορφη Αμβέρσα και ο... Ζορμπάς που επιστρέφει άμεσα στο γήπεδο της Λόκερεν.

Η... Ιθάκη στα βελγικά για τον Γιώργο Γκαλίτσιο λέγεται... Λόκερεν! Μπορεί βέβαια το περασμένο καλοκαίρι να την...αρνήθηκε, προσβλέποντας σε καλύτερο πρωτάθλημα και συμβόλαιο, αυτή όμως όχι μόνο δεν του... θύμωσε, αλλά δεν τον ξέχασε ποτέ. Και ο ίδιος μετά την 8μηνη περιπέτειά του για την ανεύρεση ομάδας, παρότι ελεύθερος και με πολλές ενδιαφερόμενες σε όλο αυτό το διάστημα να του... κτυπούν την πόρτα, με ορισμένα μάλιστα deals να χαλάνε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και να τον απογοητεύουν -σε τέτοιο βαθμό που δικοί του άνθρωποι μην μπορώντας να το πιστέψουν πώς του συνέβαινε ξανά και ξανά, αναρωτιόντουσαν μήπως του είχαν κάνει... μάγια- είδε μετά από τέτοια ταλαιπωρία τη Λόκερεν σαν ποδοσφαιρική... Ιθάκη του και πήρε την απόφαση να γυρίσει σε αυτή.

Για την ακρίβεια, αποφάσισε να ενδώσει στο έντονο τηλεφωνικό πρέσινγκ που δέχτηκε τις δύο τελευταίες εβδομάδες τόσο από τον πρόεδρο της βελγικής ομάδας (έχει μεγάλη αδυναμία στον "Γκάλι"), όσο κι από τον προπονητή της, τον 67χρονο Λέκενς. Μπορεί ο 29χρονος μπακ να είναι από την Δευτέρα (8/2) στο Βέλγιο και σήμερα (10/2) το πρωί να έκανε την πρώτη του προπόνηση με την (πρώην που τυγχάνει και) νέα του ομάδα, αλλά ήδη πρόλαβε να (ξανά)νιώσει σαν βασιλιάς (εκεί).

Την Τρίτη (9/2) το βράδυ πήγε για φαγητό με έναν παλιό του συμπαίκτη στην ελληνική ταβέρνα "Ακρόπολης", που βρίσκεται στο Λόκερεν, και όταν τον είδε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, οπαδοί της ομάδας που έτρωγαν σε άλλο τραπέζι και ενημερώθηκαν πως επέστρεψε ο Γκαλίτσιος, ο άντρας δάκρυσε, τον αγκάλιασε και του έλεγε "ευχαριστώ" στα ελληνικά! Επίσης, η διοίκηση της Λόκερεν, επειδή πλέον είναι πατέρας, φρόντισε ήδη και του βρήκε πολύ ωραίο σπίτι στην πανέμορφη γειτονική πόλη της Αμβέρσας, σαν ένα είδος δώρου, ενώ προγραμμάτισε προς τιμήν του στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι να ακουστεί από τα μεγάφωνα το κλασικό συρτάκι του Ζορμπά και να εμφανιστεί η ελληνική σημαία στο γήπεδο.

Μετά από όλα αυτά και σε σχέση με όσα βλέπει να συμβαίνουν στο ελληνικό πρωτάθλημα, δικαιολογημένα ο Γιώργος Γκαλίτσιος να λέει στους φίλους του πως νιώθει τυχερός που βρίσκεται και θα ξαναπαίξει μπάλα σε αυτές τις συνθήκες στο Βέλγιο και που δεν έγινε τελικά ή μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ. Αλλωστε μπορεί το κασέ του να έπεσε αρκετά από τα λεφτά που ζητούσε το περασμένο καλοκαίρι για να έρθει στον Παναθηναϊκό ή από εκείνα με τα οποία προτεινόταν σε Γερμανία, Αγγλία και Ισπανία, αλλά στον 1,5 χρόνο που θα καθίσει στην Λόκερεν (οι Βέλγοι πάντως τον ήθελαν για 3,5 χρόνια), αν πιάσει και τα υψηλά μπόνους που του έβαλαν, τότε συνολικά μπορεί να "καθαρίσει" κοντά στις 480.000 ευρώ

Τουλάχιστον με την επιστροφή του Γκαλίτσιου στην Λόκερεν λύθηκε ένα από τα... μυστήρια των δύο τελευταίων μεταγραφικών περιόδων, που είχαν να κάνουν με το πώς ένας ελεύθερος - καλός (αν και αδικημένος) μπακ, με σπουδαίες σεζόν στο βελγικό πρωτάθλημα και με πανίσχυρο μάνατζερ (που τυγχάνει και κουμπάρος του), τον Πολ Κουτσολιάκο, δεν μπορούσε να κλείσει σε ομάδα. Και να πει κανείς πως δεν υπήρχαν προτάσεις... Μάλιστα τέσσερις μεταγραφές χάλασαν ακριβώς πριν από τις υπογραφές. Συγκεκριμένα και κατά χρονολογική σειρά, σε Κολωνία, ΑΠΟΕΛ, ΠΑΟΚ και Νυρεμβέργη. Με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτά της κυπριακής ομάδας και του "δικέφαλου", που είχε... φορέσει και τις φανέλες τους. Στον μεν ΑΠΟΕΛ τον έφαγε στο "και πέντε" ο πιο φθηνός Βούλγαρος, Ζίφκο Μιλάνοφ, στον δε ΠΑΟΚ πλήρωσε την παρασκηνιακή κόντρα Αρνεσεν - Βεζυρτζη...

*Ο Γκαλίτσιος θα μπορούσε να είχε επιλέξει την ιταλική Κιέβο από την Λόκερεν, αλλά δεν ήθελε να πάει σε ομάδα για έξι μήνες...

* Όπως στον ΠΑΟΚ, έτσι και τώρα στην Λόκερεν, μέτρησαν και βρήκαν τον Γκαλίτσιο, παρότι έχει να αγωνιστεί 9 μήνες, πως είναι σε πολύ καλό επίπεδο και του λείπει μόνο ο ρυθμός. Οπότε πολύ σύντομα θα τον δούμε σε αγώνα της Λόκερεν...

Ακολουθήστε το "24o Ευαγγέλιο" στο Twitterγια ειδήσεις, νέα από την πιάτσα των agents και όλο το παρασκήνιο από τον μαγικό κόσμο του αθλητισμού.

Ακολουθήστε το " 24 Ευαγγέλιο" στο Facebook.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ