24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Φορτούνης... πέρα από τα όρια

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KLODIAN LATO / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το 24ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ αποκαλύπτει με ονοματεπώνυμα και κόστος, το μυστικό της φετινής μεταμόρφωσης του Κώστα Φορτούνη. Πως γύρισε ο διακόπτης και πότε το είχε ξανακάνει.

Τι σχέση έχει ο Κώστας Φορτούνης με τους Τίλο Κέρερ, Μαξ Μέγιερ, Μάρκους Βόλφ, Δημήτρη Πέλκα, Κώστα Γαλανόπουλο και Ευθύμη Κουλούρη; Η εύκολη απάντηση είναι : “ομόσταβλοι” στην Rogon του Πολ Κουτσολιάκου! Σωστό...

Επίσης, οι τρεις Γερμανοί έχουν ένα κοινό σε αντίθεση με τους τέσσερις Έλληνες. Πήραν μεταγραφές αυτό το καλοκαίρι. Ο 21χρονος στόπερ (Κέρερ) από την Σάλκε στην Παρί αντί 33,3 εκ. €, ο πρώην συμπαίκτης του στην ίδια ομάδα (Μέγιερ) πήγε στην Κρύσταλ Πάλλας και ο 23χρονος εξτρεμ (Βόλφ) με 4,5 εκατ. από την Αιντραχτ Φρανκφούρτης “μετακόμισε” στο Ντόρτμουντ και την Μπορούσια. Σε αντίθεση με τους Φορτούνη, Πέλκα που Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ στο τέλος Αυγούστου έβγαλαν στοπ σε προσφορές για την πώλησή τους, παρότι θα μπορούσαν να εισπράξουν 8 και 6,5 μύρια αντίστοιχα...

Για να το πυκνώσω, τους επτά αυτούς ποδοσφαιριστές της Rogon (και όχι μόνο, για να είμαστε ακριβείς) αυτό το καλοκαίρι τους συνδέει ένα ονοματεπώνυμο: Γιανίκ Ομπενάουερ!! Πρόκειται για Γερμανό αθλητικό επιστήμονα, με ειδίκευση στο fitness (παγκόσμιος πρωταθλητής στο crossfit), που τους ανέλαβε και τους “δούλεψε” με στόχο να τους προετοιμάσει είτε για μια σούπερ σεζόν, είτε για μια καλοκαιρινή σούπερ μεταγραφή.

Για παράδειγμα οι δυο άσοι του ΠΑΟΚ μαζί με τον “κιτρινόμαυρο” αλλά και τον Xαρίση, πριν ξεκινήσουν προετοιμασία με τις ομάδες τους πήγαν στην Γερμανία και πέρασαν εβδομαδιαίο προπονητικό καμπ υπό τις οδηγίες του Γιανίκ Ομπενάουερ. Με το μότο του τελευταίου να είναι το “πέρα από τα όρια”!

EUROPA LEAGUE / ÌÐÅÑÍËÉ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ÌÐÅÑÍËÉ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Κώστας Φορτούνης, από την άλλη, δεν θέλησε να πάει στην Γερμανία αλλά ζήτησε να έρθει ο θαυματουργός Γερμανός γυμναστής στην Ελλάδα προκειμένου να τον οδηγήσει... “πέρα από τα όρια” του!! Όχι μόνο με το ειδικό ασκησιόλογιο και την προετοιμασία του, αλλά κυρίως με το να του αλλάξει το...μυαλό, να του γυρίσει τον... διακόπτη, όσον αφορά στο πως θα δουλεύει τόσο στις προπονήσεις , όσο και στην διάρκεια των αγώνων!

Για να τα καταφέρεις όμως,πρέπει να είσαι και αποφασισμένος/έτοιμος να αλλάξεις. Και στην προκειμένη περίπτωση, του Κώστα Φορτούνη, ο (ίσως) πιο ποιοτικός σύγχρονος Έλληνας δημιουργικός μέσος, θορυβημένος από την σεζόν που είχε τελειώσει, αποφάσισε να κάνει...θυσίες και να βάλει τις βάσεις για την καλύτερη σεζόν της καριέρας του...

Ο Φορτούνης δεν πήγε διακοπές, δεν τσιγγουνεύτηκε τα χρήματα για ένα δεκαήμερο με πέρσοναλ τρέινερ(περίπου 12.000 € του κόστισε η παρουσία του Ομπενάουερ στην Αθήνα) και θυμήθηκε πόσο τον βοήθησε ο συγκεκριμένος πριν μερικά χρόνια, όταν μαζί με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο τους είχε “δουλέψει” στο Μόναχο (για να ακολουθήσει η σεζόν με τον Μάρκο Σίλβα)! Άλλωστε ο Γιαννίκ έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του στο πρόσφατο παρελθόν και με τον Φιρμίνο και με τον Ντράξλερ.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ