24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Εθνική Νέων: Στον προθάλαμο του παγκόσμιου χρηματιστηρίου

Εθνική Νέων: Στον προθάλαμο του παγκόσμιου χρηματιστηρίου

Το 24ο Ευαγγέλιο κάνει φύλλο και φτερό τον διεθνή αντίκτυπο της μεγάλης νίκης της Εθνικής Νέων επί της Αγγλίας. Ποιοι παίκτες έκαναν μάνατζερ και κυνηγούς ταλέντων να τρέχουν σαν... τρελοί για πληροφορίες.

Το 24ο Ευαγγέλιο καταγράφει τον διεθνή αντίκτυπο στις πιάτσες από τη νίκη της Εθνικής Νέων κόντρα στην λαμπερή Αγγλία (μόνο ο σκόρερ της κοστίζει περισσότερο από όλη την 20αδα μας) την χρυσοφόρα προοπτική της πρόκρισης στο Euro για τους παίκτες και τον χαμό που ήδη γίνεται για Μελιόπουλο (Στόουκ, Μπέρμιγχαμ, Λιλ), Λιάβα (Γουλβς, Μπενφίκα και... Bundesliga), Μπότο (Χερενφέιν, Βασιλεία, Μπορντό).

Ο Μελιόπουλος, ο Μπότος, ο Αντζουλάς, ο Λιάβας, ο Διαμάντης, ο Νικοπολίδης και τα άλλα "χρυσά" παιδιά του Γιάννη Γκούμα, ομολογουμένως, κατέγραψαν έναν ιστορικό θρίαμβο (με 2-1) το απόγευμα του Σαββάτου στην ευρύτερη περιοχή του Μπέρμιγχαμ. Προσοχή: Δεν αποτελεί ένα φιλελληνικό, βερμπαλιστικό σχόλιο αλλά μια πραγματικότητα που καταγράφεται ήδη στην διεθνή ποδοσφαιρική πιάτσα. Και εξηγούμεθα:

Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, οι 19χρονοι Έλληνες διεθνείς ταπείνωσαν τα "τρία λιοντάρια" μέσα στο "σπίτι" τους , δηλαδή μια ομάδα που απαρτιζόταν από ποδοσφαιριστές που πριν από δυο χρόνια είχαν αναδειχθεί Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Κ17.

Για να έχετε συγκριτικό μέτρο: Η χρηματιστηριακή αξία μόνο του σκόρερ τους, του Μόργκαν Γκιμπς Γουάιτ της Γουλβς, ανέρχεται στα 5 εκατομμύρια ευρώ! Συνολικά η χρηματιστηριακή αξία της 20άδας της Εθνικής Ελλάδας δεν ξεπερνάει τα 4 εκατομμύρια ευρώ, με πιο "ακριβούς" τους Μελιόπουλο και Εμμανουηλίδη (από 500.000 ευρώ)!

ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΣΚΑΟΥΤΣ ΜΕΧΡΙ... ΜΠΟΥΚ

Επίσης, μιλάμε για όμιλο του Elite Round, που την πρόκριση στην τελική φάση του Euro Κ19 που θα γίνει το καλοκαίρι, με την συμμετοχή των 8 κορυφαίων ομάδων, δίνει αποκλειστικά η πρώτη θέση. Και μετά την επικράτηση της Εθνικής μας (χρειάζεται απλά να νικήσουμε στο τρίτο ματς την Τσεχία, που παρεμπιπτόντως είχε χάσει 4-1 από την Αγγλία στην πρεμιέρα), έχουν... τρελαθεί από ατζέντηδες, σκάουτ, παράγοντες μέχρι και οι μπουκμέικερς! Βλέπετε η Αγγλία είναι μέσα στα δυο φαβορί για την κατάκτηση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

ΣΥΝΘΕΣΗ... PREMIER LEAGUE

Για να εμπεδώσετε καλύτερα τι εστί εθνική Αγγλίας Κ19 θα σας παρουσιάσουμε τη σύνθεση (με τις αλλαγές) της κόντρα στην "γαλανόλευκη" κάπως διαφορετικά. Δηλαδή με τις ομάδες στις οποίες αγωνίζονται: Τέλφορντ - Τσέλσι, Τσέλσι, Μόνακο, Φούλαμ - Τσέλσι (Τσέλσι), Γουλβς, ΜΚ Ντονς (Ρέντινγκ) - Μάντσεστερ Σίτι (Νόργουιτς), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Μάντσεστερ Σίτι), Νότιγχαμ Φόρεστ (Άρσεναλ).

Για να μην μπερδευτείτε ορίστε και η κανονική: Μπούρσικ -Λάμπτεϊ, Γκουέχι, Πάντσο, Σεσενιό- Γκάλαχερ (64' ΜακΊχραν), Γκιμπς-Γουάιτ, Γουόκερ (71' Λόουντερ) - Πόβεντα (65' Άαρονς), Γκόμες (71' Νμέτσα), Άπια (46' Σάκα)! Με τον κίπερ Μπούρσικ να παίζει στην Τέλφορντ αλλά ανήκει στην Στόουκ και ο μέσος Γουόλκερ ναι μεν αγωνίζεται στην Ντονς ως δανεικός, όμως, από την Μίντλεσμπρο!!

Κατά συνέπεια είναι φυσιολογικό από το βράδυ του Σαββάτου οι 19χρονοι της Εθνικής Ελλάδας να αποτελούν αντικείμενο εγκωμίων και συζητήσεων πανευρωπαϊκά. Και κυρίως στις πιάτσες των... ειδικών/επαγγελματιών!

ΕΤΟΙΜΕΣ ΟΙ ΥΠΕΡΑΞΙΕΣ

Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά μας μεταφέρθηκε από γνωστό ατζέντη μεγάλου γραφείου μάνατζερ, είναι η χρυσή ευκαιρία αυτών των παιδιών να προκριθούν από όμιλο σε βάρος της γηπεδούχου, τρανής Αγγλίας και των παραδοσιακά ισχυρών Τσεχίας, Δανίας για να μπουν μετά στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο! Με ό,τι αυτό συνεπάγεται (σε υπεραξία, φήμη, μάρκετ) στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο για τους ίδιους και τις ομάδες που ανήκουν!! Δεν θέλει πολύ...

Το 24ο Ευαγγέλιο θα σας φέρει τέσσερα χαρακτηριστικά παραδείγματα παικτών που αφορούν ισάριθμους πρωταγωνιστές του 2- 1 επί της Αγγλίας:

ΜΕΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Σκόρερ κόντρα στην Δανία, με ασίστ κόντρα στην Αγγλία. Μπεσίκτας και Φενέρ τον θέλουν παρότι αποτελεί κοινό μυστικό πως η Ξάνθη τον έχει δώσει στον ΠΑΟΚ αλλά υπάρχει... παραθυράκι (ρήτρα).

Στο Elite Round περίμενε να τον τσεκάρει η Στόουκ, προκάλεσε το ενδιαφέρον της Γουλβς, την κινητοποίηση της Μπέρμιγχαμ, εντυπωσίασε τον σκάουτ της Λίβερπουλ και έκανε την Λιλ να... ρωτάει δεξιά κι αριστερά!

ΛΙΑΒΑΣ

Παρότι προερχόταν από αποχή λόγω τραυματισμού, ο Γκούμας έκανε την έκπληξη και τον πήρε στην τελική επιλογή για το Elite Round. Άλλωστε μετρούσε την φετινή σεζόν συνολικά 18 συμμετοχές με τον Παναιτωλικό...

Στην πρεμιέρα μπήκε ως αλλαγή, με την Αγγλία σκόραρε! Έχει προταθεί στη Γουλβς με τους "λύκους" να τον "σκανάρουν", αλλά όπως μάθαμε εντυπωσίασε τόσο πολύ σκάουτ ομάδας της Bundesliga, ο οποίος τον παρακολούθησε πρώτη φορά δια ζώσης, που έλεγε πως κάλλιστα μπορεί να πιάσει ακόμη και 2 εκατ. ευρώ, εφόσον έχει ανάλογη συνέχεια!

Τον πολυσύνθετο (δεξιός, αριστερός μπακ και χαφ) Λιάβα κάνει σκάουτινγκ και η Μπενφίκα, ενώ όπως κυκλοφορεί στην ελληνική πιάτσα agents από την εγχώρια αγορά ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο αλλά ο Κωστούλας δεν πέφτει κάτω από το 1 εκατ. Για το εξωτερικό πάντως ξεκινάει από το 1,5 εκατομμύριο. Για την ακρίβεια... ξεκινούσε!

ΜΠΟΤΟΣ

Ο μοναδικός εκπρόσωπος της ΑΕΚ στην Εθνική Νέων και στα δυο ματς του Elite Round δεν σταμάτησε να τρέχει. Κόντρα τους Άγγλους έκανε 13,4 χιλιόμετρα.

Οι ξένοι σκάουτ στάζουν μέλι για τον νεαρό μέσο και ήδη Χερενφέιν, Μπορντό και Βασιλεία τον έβαλαν στην λίστα τους για το καλοκαίρι. Με την ολλανδική ομάδα, όπως ακούγεται, να τον σκέφτεται πολύ σοβαρά ακόμη και για δανεισμό...

ΑΝΤΖΟΥΛΑΣ

Με τέτοια εμφάνιση που έκανε ο Γιώργος Αντζουλάς και εφόσον η Εθνική Νέων προκριθεί στα τελικά είναι βέβαιο πως η Φιορεντίνα θα ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του από τον Αστερα Τρίπολης που ανέρχεται στο 1,5 εκατ. ευρώ. Χωρίς δηλαδή να περιμένει να αγωνιστεί σε ένα ματς της Serie A, όπως προβλέπει η καλοκαιρινή συμφωνία.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ