24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Επιστρέφει δριμύτερη η Τζένοα για Κούτρη

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / BARCELONA - OLYMPIAKOS / ÌÅÓÉ(Á) ÊÏÕÔÑÇÓ(Ä) / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / BARCELONA - OLYMPIAKOS / ÌÅÓÉ(Á) ÊÏÕÔÑÇÓ(Ä) / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Τζένοα επιστρέφει με βελτιωμένη πρόταση για Κούτρη, ενώ έρχονται και δύο γαλλικές ομάδες. Από το 1 ως το 12 το "24ο Ευαγγέλιο" σας προσφέρει στο πιάτο τα πάντα για την υπόθεση Κούτρη.

Τόσο το background όσο και το follow-up της πρότασης της Τζένοα, το πως -και το πότε- οι "ροσομπλού" θα επανέλθουν με βελτιωμένη προφορά, για το παρασκήνιο της απόρριψης των "ερυθρόλευκων", την ειδοποίηση για τις δυο γαλλικές ομάδες που... έρχονται και ποιόν βολεύει να "συντηρείται" (και) το ενδιαφέρον της Γουεστ Χαμ.

Έχουμε και λέμε:

1. H επίσημη πρόταση, ύψους 5 εκατ. € της Τζένοα στον Ολυμπιακό για τον Κούτρη ήταν... φρεσκότατη. Μόλις χθες (Τετάρτη, 9/1) έφτασε στα Γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας.

2. Στους "ερυθρόλευκους" υπεύθυνους δεν πήρε περισσότερο από δύο ώρες για να απαντήσουν (οριστικά & επίσημα) αρνητικά στους "κομιστές" της, αφού εξαρχής υπήρξε από πλευράς αξιωματούχων του Ολυμπιακού η τοποθέτηση του στυλ "δεν το βλέπουμε να γίνεται με αυτό το ποσό"!

3. Το περίεργο της υπόθεσης είναι πως ο Οργανισμός Ολυμπιακός αυτή την φορά έσπευσε να διαρρεύσει το "όχι" στα 5 εκατ. € της Τζένοα για τον Κούτρη, κάτι που τις περισσότερες φορές απέφευγε στον παρελθόν, σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Πόσω μάλλον όταν, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει η πιάτσα agents, τον Δεκέμβριο απέρριψε άλλη, χαμηλότερη, πρόταση (κοντά στα 3,5 εκατ. €) για τον διεθνή αριστερό μπακ χαφ!

4. Η Τζένοα έχει φτιάξει μια short list με 5 ονόματα αριστερών μπακ, από τους οποίους θα αποκτήσει σίγουρα έναν τον Γενάρη! Στην κορυφή της, όντως βρίσκεται ο Κούτρης, ενώ Νο 2 και βασικός... ανταγωνιστής του "ερυθρόλευκου" αριστερού μπακ χαφ στα μεταγραφικά "θέλω" των "ροσομπλού", είναι ένας Ιταλός αριστερός μπακ, ομάδας της Serie A.

5. Δεν είναι τυχαίο πως η κίνηση/πρόταση για Κούτρη από πλευράς Τζένοα ήταν η πρώτη που έκανε η ιταλική ομάδα για αριστερό μπακ. Με απόφαση των Πριτσιόζι, Περινέτι, Ντονατέλι πήγαν κατευθείαν στην πρώτη και πιο ακριβή λύση, παρότι οι εμπλεκόμενοι ατζέντηδες τούς είχαν ενημερώσει πως δεν θα είχαν τύχη με τα 5 εκατ. στον Ολυμπιακό!

6. Ο νέος κόουτς Πραντέλι ζήτησε την ενίσχυση της ομάδας με αριστερό μπακ, βασικά φουλ μπακ, αφού παίζει σύστημα με 3 στόπερ. Έχει μάλιστα προτείνει τον δικό του υποψήφιο, αλλά ο Κούτρης αποτελεί την προτίμηση της ηγεσίας της Τζενοα, διοικητικής, αλλά και του τμήματος σκάουτινγκ.

7. Σύμφωνα με απόλυτα τσεκαρισμένες πηγές από την ιταλική πιάτσα agents, η Τζένοα μέχρι την ερχόμενη Τρίτη (το αργότερο) θα επανέλθει καταθέτοντας νέα βελτιωμένη προσφορά στον Ολυμπιακό! Πόσο θα την ανεβάσει δεν το γνωρίζουμε. Αυτό που μας μεταφέρθηκε και το έχουν εξηγήσει στους ανθρώπους της Τζένοα, είναι πως για να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ο Ολυμπιακός για Κούτρη θα πρέπει να ακούσει μίνιμουμ για 7 €, αν και θα επιμένει πως θέλει 10!

8. Η Τζένοα που έχει παράδοση στα... ελληνικά ψώνια, είναι αλήθεια πως το τελευταίο τρίμηνο έκανε επισταμένα σκάουτινγκ σε ματς της Super League. Ακούγεται μάλιστα πως μπορεί να έχει κι άλλον Σουπερλιγκάτο αριστερό μπακ στα υπόψιν της, ως εναλλακτική και με άλλα -λιγότερα- χρήματα, εννοείται.

9. Ο Κούτρης έχει "δουλευτεί" καλά από τους ανθρώπους του, σε διάφορες ομάδες του εξωτερικού κι από διαφορετικά πρωταθλήματα. Για παράδειγμα στην Ιταλία η... μισή Serie A τον "σκανάρει", ειδικά μετά την εμφάνισή του στο Μιλάνο, αφού τον θεωρούν ως τον καλύτερο Έλληνα αριστερό μπακ!

10. Αν πιστέψουμε τη διεθνή πιάτσα agents, υπάρχουν δύο ομάδες του Σαμπιονά που έχουν ειδοποιήσει πως μέσα στον Γενάρη θα καταθέσουν επίσημης προτάσεις στον Ολυμπιακό για χάρη του Κούτρη. Η μια είναι δεδομένα η Ρεν, που κοιτούσε και τον πιο "οικονομικό" Γιαννούλη του ΠΑΟΚ.

11. Ο Ολυμπιακός σαφώς και θα προτιμούσε η πώληση Κούτρη να γίνει το καλοκαίρι. Τότε και εφόσον ο Λεονάρντο συνεχίζει να πηγαίνει καλά, μπορεί να πιάσει τα χρήματα που έχει βάλει στόχο για μια ακόμη... υπερήφανη πώληση. Και επίσης, δεν μπορεί να είναι τυχαίο το τάιμινγκ της ανανέωσης Τσιμίκα, η ανακοίνωση της οποίας ήρθε μόλις μια ημέρα μετά την απόρριψη των 5 εκατ. € για τον Κούτρη.

12. Την ίδια ώρα, μέσω του Ουσίγιος, συντηρείται και το ενδιαφέρον της Γουέστ Χαμ για τον Κούτρη. Το να πάει ο άσος του Ολυμπιακού στην Πρέμιερ Λιγκ και δη σε μια ομάδα που έχει στη θέση του Μαζουακού και Κρόσγουελ, δεν είναι και το πιο εύκολο, αλλά βοηθάει στο να κρατάνε ψηλά οι "ερυθρόλευκοι" τις απαιτήσεις τους, ξεκινώντας από τα 10 εκατ. €

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ