24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Eκτόξευση 2000% το κασέ του Γιάννου

Eκτόξευση 2000% το κασέ του Γιάννου
Γιάννου

Το "24ο Ευαγγέλιο" αποκαλύπτει το ακριβές πραγματικό ποσό στη συμφωνία της Guangzhou R&F με τον Απόστολο Γιάννου και φέρνει στην επιφάνεια άγνωστες ως σήμερα πτυχές της συμφωνίας των Κινέζων με τον Αστέρα Τρίπολης.

Το κινέζικο “παραμύθι” του Απόστολου Γιάννου και του Αστέρα Τρίπολης είχε δράκους, αλλά... χρυσοφόρους. Αυτούς της Guangzhou R&F, η οποία για να αποκτήσει τον 27χρονο φορ έδωσε τρελά λεφτά όχι μόνο στους Μπακο-καϋμενάκηδες αλλά και στον ίδιο. Για να μπορούμε να κάνουμε τις συγκρίσεις, ο πρώην επιθετικός της Καλαμαριάς, της Καβάλας, του ΠΑΟΚ, του Πανιώνιου και του Πλατανιά απογείωσε το κασέ του στα επίπεδα των αμοιβών των πλέον ακριβοπληρωμένων Ελλήνων παικτών. Δηλαδή του Κώστα Μήτρογλου (Μπενφίκα), του Σωκράτη Παπασταθόπουλου (Ντόρτμουντ) και του Κώστα Μανωλά (Ρόμα). Και εξηγούμεθα...

Η τελική συμφωνία του Γιάννου με τους Κινέζους που επιτεύχθηκε στην Guangzhou σήμερα το πρωί (11 ώρα Ελλάδας) και μεταφράστηκε στα τελικά συμβόλαια, προβλέπει ετήσιες καθαρές (“net”) αποδοχές ύψους 1,6 εκατ. Ευρώ! Συνολικά, δηλαδή, αν ο Γιάννου εξαντλήσει το τριετούς διάρκειας συμβόλαιό του θα έχει βάλει το 2019 4,8 εκατ. Ευρώ! Δεν τα λες και λίγα. Ειδικά για Ελληνα παίκτη, που δεν παίζει στην εθνική ομάδα (τουλάχιστον ως τώρα), δεν έχει παίξει σε ΚΑΜΙΑ “μεγάλη” ελληνική ομάδα, ούτε καν σε σημαντικά ματς ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

Για έναν παίκτη, ο οποίος στη Νέα Σμύρνη μόλις πέρυσι αμειβόταν με 80.000 ευρώ ετησίως, στην Τρίπολη είχε συμφωνήσει για 180.000 ευρώ και τώρα θα παίρνει 1,6 εκατ. Ευρώ: αύξηση της τάξης 2000% σε 12 μήνες! Ούτε Πρότο + Λόττο + Τζόκερ μαζί!

Σημαντικό ρόλο για αυτό το deal έπαιξε ο εικονιζόμενος αριστερά του Γιάννου. O fifa agent, Βασίλης Παναγιωτάκης. Μάνατζερ (μεταξύ άλλων) του Ορέστη Καρνέζη και του Κώστα Γιαννούλη, ο οποίος ήταν εκείνος που είχε προτείνει στους Βόκολο – Φύσσα τον Αντρέα Στραματσόνι. Ποιος είναι ο κυριούλης δεξιά του Γιάννου; Ο general manager της Guangzhou R&F, Bin Zhang.

Ο Παναγιωτάκης εργαζόταν στην υπόθεση “Γιάννου” εδώ και έναν μήνα με απόλυτη μυστικότητα. Ο Αστέρας Τρίπολης ασφαλώς γνώριζε το θέμα, αλλά όχι από τη “γέννησή” του για το ποια κινέζικη ομάδα ενδιαφερόταν για τον Γιάννου. Γι' αυτό το λόγο, άλλωστε, υπήρξε και το... “μπλέξιμο” (και των media) με την Shanghai shenxin που εμφανιζόταν ως η ομάδα που είχε κλείσει τον Ελληνα φορ, μέχρι που το Sport 24.gr αποκάλυψε την... πραγματική κινέζικη ομάδα.

“Κλειδί” για το deal ήταν η γνωριμία του Βασίλη Παναγιωτάκη με τον προπονητή της Guangzhou R&F, Nτράγκαν Στόικοβιτς. Ο Ελληνας ατζέντης που έχει σπουδάσει στην πρώην ενωμένη Γιουγκοσλαβία, έχει φοβερά “κονέ” στις αγορές Σερβίας – Κροατίας – Σλοβενίας – Βοσνίας, τα οποία κατά καιρούς αξιοποιούνται: παράδειγμα η μεταγραφή του Ντάνιελ Πράνιτς στον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το "24o Ευαγγέλιο" στο Twitterγια ειδήσεις, νέα από την πιάτσα των agents και όλο το παρασκήνιο από τον μαγικό κόσμο του αθλητισμού.

Ακολουθήστε το " 24 Ευαγγέλιο" στο Facebook.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ