24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Δεν θα υποβιβαστεί κανείς

SUPERLEAGUE / PLAY-OUT / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / PLAY-OUT / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το 24ο Ευαγγέλιο μεταφέρει όλο το παρασκήνιο για αυτό που ψιθυρίζεται για την αναδιάρθρωση, τη διαφορά αν τερματίσει τελευταίος ο Πανιώνιος ή η Ξάνθη, τον... ρόλο της "NOVA" και τον ρόλο που έπαιξε ο Αυγενάκης. Μπόνους μια ατάκα για Τζήλο που θα συζητηθεί.

Η ποδοσφαιρική σεζόν μετράει αντίστροφα για την ολοκληρωση της στην Super League 1 αφού απομένουν λίγες ημέρες και η τελευταία αγωνιστική των playoffs και των playouts. Mε τις μοναδικές εκκρεμότητες να έχουν να κάνουν με τον κάτοχο της δεύτερης θέσης ( ΠΑΟΚ/ ΑΕΚ) και την ομάδα ή τις ομάδες που θα υποβιβαστούν ( Ξάνθη/ Πανιώνιος).

Θεωρητικά όμως, γιατί η πρώτη εκκρεμότητα εξαρτάται ουσιαστικά από το αν θα κάνει ένσταση η ΑΕΚ και η δεύτερη είναι πολύ πιθανό να γραφτεί στο... χιόνι και να μην υποβιβαστεί κανένας!

Το 24ο Ευαγγέλιο αποκαλύπτει σήμερα ότι αυτό που ψιθυρίζεται εδώ και ένα μήνα στην ποδοσφαιρική πιάτσα έχει πλέον μπει στην τελική ευθεία και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του Ιουλίου, με τις κατάλληλες μεθοδεύσεις και τις αντίστοιχες παρασκηνιακές κινήσεις. Δηλαδή για μια και μόνο σεζόν, την επόμενη, να πάμε σε πρωτάθλημα δεκαοχτώ (18) ομάδων στην Super League.

Δηλαδή και με Ξάνθη, Πανιώνιο αλλά και με Γιάννινα, Απόλλωνα, Χανιά και Λεβαδειακό! Κλασική ελληνική πατέντα...

Εξηγούμεθα: Τον Μάιο ο Αυγενάκης με την τροπολογία που κατατέθηκε λόγω... Covid-19, έδωσε την δυνατότητα σε (όλες τις) Ομοσπονδίες/Αρχές/Λίγκες να τροποποιήσουν τις φετινές προκηρύξεις...

Εν προκειμένω, για να συμβεί αυτό στην ποδοσφαιρική Super League μπορεί να περάσει είτε από το συμβούλιο της Λίγκας , αλλά ακόμη κι αν δεν τα βρουν στον (πάλαι ποτέ) Συνεταιρισμό μπορεί την αναδιάρθρωση για ειδικό σκοπό να την αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Είτε στην μια, είτε στην άλλη περίπτωση βέβαια, για να περάσει η σχετική τροποποίηση της προκήρυξης, θα πρέπει να συμφωνήσουν τα 3/4.

Πάμε και στο ψητό: αν μετά την σαββατιάτικη ολοκλήρωση των playouts, ο Ατρόμητος έχει νικήσει τον Πανιώνιο, αφήνοντάς τον στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, είναι 110% σίγουρο πως στο συμβούλιο της Λίγκας, που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, θα βρεθεί - και άνετα- το απαιτούμενο 3/4 του συνόλου του διοικητικού συμβουλίου, για να περάσει την τροποποίηση της προκήρυξης, δηλαδή τον ΜΗ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ κάποιας ομάδας.

Αν τώρα η ΑΕΛ του Αλέξη Κούγια νικήσει την Ξάνθη και την ίδια ώρα ο Πανιώνιος κάνει το θαύμα του και περάσει από το Περιστέρι (αν συμβεί αυτό πάντως θα γίνουν έξαλλοι οι "Φενταγίν", που δεν έχουν ξεχάσει πως έχασαν κατηγορία εξαιτίας του Ιστορικού), που σημαίνει πως στην τελευταία θέση θα τερματίσει η ακριτική ΠΑΕ, ίσως (υπάρχει πιθανότητα, όχι και πάλι ισχυρή πάντως) στο κρίσιμο συμβούλιο/ψηφοφορία της Λίγκας που θα ακολουθήσει η αναζήτηση/εξασφάλιση του "πολυπόθητου" 3/4 να μετατραπεί σε ντέρμπι.

Αλλά ακόμη και να μην περάσει από την Λίγκα ο ΜΗ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΌΣ ομάδας της Super League 1, θα υπάρχει και η δεύτερη ευκαιρία μέσω της Ε.Ε. της Ομοσπονδίας.

Στο δια ταύτα: Μιλώντας με τις διάφορες ψαγμένες/ενημερωμένες πιάτσες σε όλα τα επίπεδα του επαγγελματικού ελληνικού ποδοσφαίρου(Λίγκα, ΕΠΟ, Ομάδες, Αgents), σε ΟΛΕΣ αποτελεί κάτι σαν κοινό μυστικό πως δεν θα υποβιβαστεί κανένας και θα πάνε σε αναδιάρθρωση με δεκαοχτώ (18) ομάδες στο επόμενο πρωτάθλημα της Super League 1.

Το δεύτερο σενάριο είναι με δεκαέξι (16) ομάδες αλλά θα το θεωρήσω... άκρως χλωμό επειδή δεν ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα της Super League 2. Για αυτό άλλωστε δεν θα γίνει ποτέ και το μπάραζ του προτελευταίου με τον δεύτερο, όπως προέβλεπε η προκήρυξη

Σίγουρα σε όλα τα παραπάνω καταλυτικό ρόλο θα παίξουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα, κατά συνέπεια η θέση της "NOVA" που μέχρι πρότινος ήταν αρνητική. Μια "NOVA" βέβαια που άλλαξε χέρια και όπως λένε αυτοί που ξέρουν, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο για ΜΙΑ ΣΕΖΟΝ να δεχτεί πρωτάθλημα 18 ή 16 ομάδων. Ανάλογα με τα ανταλλάγματα πολιτικής που θα της δοθούν (όχι πολιτικά, μην μπερδευτείτε).

ΥΓ1. Ποιός πολύπειρος και γνωστός ποδοσφαιρικός παράγοντας είπε την Δευτέρα για την διαιτησία στο Ξάνθη - Αστέρας Τρίπολης: " Ο Τζήλος δεν γ..... την Ξάνθη, αλλά έσωσε τον Πανιώνιο";

ΥΓ2. Η συνέντευξη Τύπου που θα δώσει την Τρίτη ο Χρήστος Πανόπουλος και που ούτε οι στενοί συνεργάτες του γνωρίζουν τι θα πει, θα έχει να κάνει και με την επικείμενη αναδιάρθρωση;

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ