ΣΤΗΛΕΣ

Σεμέδο: Αντί για Ολυμπιακό, "εκτελεστής" της ΑΕΚ!

Σεμέδο: Αντί για Ολυμπιακό, "εκτελεστής" της ΑΕΚ!
Σεμέδο

Το "24ο Ευαγγέλιο" αποκαλύπτει πως ο Άλφα Σεμέδο αποτέλεσε ποδοσφαιρικό “έρωτα” του Πέδρο Μαρτίνς, που είχε εισηγηθεί από τον Μάϊο την απόκτησή του! Η διαπραγμάτευση με την Μορεϊρένσε, το τηλεφώνημα στον 21χρονο μέσο και η "σφήνα" 2 εκατ. € της Μπενφίκα

Άλφα Σεμέδο... Ένα ονοματεπώνυμο που στην ΑΕΚ πραγματικά θα κάνουν πολύ καιρό να το ξεχάσουν... Μαζί και ο Βασίλης Μπάρκας, ο οποίος μάλλον αιφνιδιάστηκε με το σουτ που επιχείρησε ο μέσος από την Γουινέα Μπισάου...

Τώρα αν όντως ο 21χρονος Αφρικανός είχε στόχο να την στείλει στα "κιτρινόμαυρα" δίχτυα είναι μια... λεπτομέρεια στην οποία δεν θα επεκταθούμε γιατί θα χαλάσει την ιστορία που θα σας αφηγηθούμε σήμερα στο 24ο Ευαγγέλιο! Παρεμπιπτόντως, στα αποδυτήρια της ΑΕΚ οι περισσότεροι τα είχαν με την... τύχη τους, αφού υποστήριζαν πως ο Άλφα Σεμέδο δεν το... ήθελε το να χριστεί σκόρερ. Θεώρησαν πως όταν κλείστηκε και δεν είχε τι να κάνει την μπάλα, απλά... "εκτέλεσε"!

Πόσοι άραγε, όμως,γνωρίζουν ότι ο Άλφα Σέμεδο κάλλιστα αυτό τον Ιούλιο θα μπορούσε να είχε ακολουθήσει το ίδιο δρομολόγιο με εκείνο ενός άλλου αμυντικού/κεντρικού χαφ, του Αντρέ Σιμόες, πριν από τρία χρόνια. Δηλαδή να άφηνε την Μορειρένσε και να ερχόταν στην Ελλάδα!!

Κι αυτό γιατί ο Άλφα Σεμέδο έπαιξε πολύ δυνατά για τον Ολυμπιακό! Συγκεκριμένα, αποτελεί ποδοσφαιρικό "έρωτα" του Πέδρο Μαρτίνς, με τον Πορτογάλο τεχνικό να έχει εισηγηθεί την απόκτησή του από τους "ερυθρόλευκους"! Για την ακρίβεια και σύμφωνα με την πορτογαλική πιάτσα agents, ο μέσος (τότε) της Μορεϊρένσε ήταν στα πρώτα ονόματα της λίστας που παρέδωσε ο Μαρτίνς, όσον αφορά στις υποψηφιότητες για την συγκεκριμένη θέση!

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Μαρτίνς από τον... Μάιο και τον πρώτο μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας του Ολυμπιακού είχε ζητήσει τον... Άλφα Σεμέδο! Τον πίστευε πολύ, τον θεωρούσε σπουδαίο ταλέντο, ότι μπορούσε να σταθεί άμεσα στην ομάδα που θα έχτιζε και κυρίως θα μπορούσε στο μέλλον να φέρει πολλά εκατομμύρια στο ταμείο της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Όλοι αυτοί ήταν σοβαροί λόγοι για να ασχοληθούν με την υπόθεσή του και να την "παλέψουν" μέσα στον Ιούνιο οι "ερυθρόλευκοι" υπεύθυνοι...

Γιατί δεν ήρθε στον Ολυμπιακό ο Άλφα Σεμέδο; Οι λόγοι αρκετοί... Ο ένας ήταν και το οικονομικό, αφού παρότι είχε να επιδείξει μόλις μια σούπερ σεζόν στην Liga Nos (την παρθενική του μάλιστα), που ήταν και η πρώτη του στην Μορειρένσε, οι Πορτογάλοι δεν έπεφταν κάτω από το 1,5 εκατ. €.

Γινόταν διαπραγμάτευση, λοιπόν, αλλά κάποια στιγμή εμφανίστηκε η Μπενφίκα που γνώριζε πολύ καλά τον παίκτη, αφού προερχόταν από τις υποδομές της και μόλις το προηγούμενο καλοκαίρι τον είχε αφήσει ελεύθερο. Τώρα αν οι "αετοί" λειτούργησαν έτσι μαθαίνοντας πως ο Ολυμπιακός μπήκε γερά στο παιχνίδι απόκτησης του ή γιατί εντυπωσιάστηκαν από την εξέλιξή του μέσα σε ένα χρόνο, θα σας... γελάσουμε.

Η ουσία είναι πως τηρώντας την πολιτική της "Big 3" του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, δηλαδή να μην αφήνουν τα ταλέντα του πρωταθλήματος που ξεπετάγονται από τις μικρομεσαίες ομάδες να φεύγουν στο εξωτερικό, η Μπενφίκα έσκασε 2 εκατ. € στην Μορεϊρένσε και στις 3 Ιουλίου έκανε δικό της τον Άλφα Σεμέδο. Με τον παίκτη, επίσης, να προτιμάει τους "Λουζιτανούς" παρότι σύμφωνα με τον πορτογαλικό μανατζερικό μύθο μέχρι και τηλεφωνικά μίλησε μαζί του ο Πέδρο Μαρτίνς, προκειμένου να τον πείσει και να έρθει στον Ολυμπιακό.

Ο Μαρτίνς, ως κλασικός Πορτογάλος προπονητής, είναι λογικό να θέλει το κλασικό του 6άρι να έχει ύψος, να παίζει κοντά στα στόπερ και να έχει καλή πρώτη πάσα και σουτ. Πάρτε παράδειγμα την επιμονή του στον Μπουχαλάκη. Ενδεχομένως αν δεν είχε προκύψει η Μπενφίκα στον Ολυμπιακό του Μαρτίνς να βλέπαμε δίδυμο Άλφα Σεμέδο – Καμαρά (δηλαδή από Γουινέα Μπισάου και Γουινέα!!), αντί για Μπουχαλάκη – Καμαρά...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ