24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Αλήθειες και fake news για Πρίγιοβιτς

Αλήθειες και fake news για Πρίγιοβιτς

Το 24ο Ευαγγέλιο έχει το follow up μιας μπλεγμένης υπόθεσης, με πολλους πρωταγωνιστες και ένα "κανάλι" που κρατάει δέσμιο στην Τζέντα τον Σερβο πρώην σκόρερ του ΠΑΟΚ.

Η σχεδόν παντελής έλλειψη αγωνιστικής δράσης (με εξαίρεση κάτι... Λευκορωσία, Νικαράγουα), πορσφέρει... ιδέες για κάθε είδους σενάρια στα ΜΜΕ.

Πόσο μάλλον όταν έρχεται και μια καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος που λόγω κορωνοϊού αυτή την θα φορά τραβήξει μέχρι το τέλος του φθινοπώρου.Το αποτέλεσμα είναι να ανακυκλώνονται και ιστορίες απο το παρελθόν (πρόσφατο ή και πιο μακρινό).

Κάπως έτσι (επανα) κυκλοφόρησε και το σενάριο Πρίγιοβιτς - ΠΑΟΚ, αυτή την φορά απο την πατρίδα του. Άλλωστε απο την αρχή του 2020 στο Βελιγράδι και όχι στην Τζέντα "σκοτώνει" τον καιρό του ο "Πρίγιο"!

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα σερβικά ΜΜΕ ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς συζητάει ξανά με τον Σαββίδη, το ενδεχόμενο της επιστροφής του στην Τούμπα!

Απλά υπενθυμίζω πως και τον Γενάρη υπήρξαν δημοσιεύματα για τον δανεισμό του διεθνή Σέρβου στραικερ, που έμπλεκαν ΠΑΟΚ, Μπεσίκτας, Σπόρτινγκ Λισαβόνας αλλά και τον... Ολυμπιακό (μέχρι που αποκτήθηκε, ως δανεικός με οψιόν αγοράς, ο Χασάν)...

Το 24ο Ευαγγέλιο έψαξε και παρουσιάζει δεδομένα αλλά και ερωτηματικά απο την ομολογουμένως αρκετά μπερδεμένη υπόθεση Πρίγιοβιτς. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1. Τελευταία φορά που ο Πρίγιοβιτς αγωνίστηκε στην Αλ Ιτιχαντ ήταν μια 8λεπτη αλλαγή, στο 1-1 με την Αλ Φατάχ. Ήταν 28 Δεκεμβρίου του 2019. Από... πέρσι δηλαδή έχει να παίξει!! Συνολικά την τρέχουσα σεζόν είχε συνολικά 10+2(πρωτάθλημα/κύπελλο) συμμετοχές, μόλις 3 90λεπτα, 1 γκολ και 3 ασίστ...

2. Το πρωτάθλημα στην Σαουδική Αραβία διακόπηκε λόγω lockdown 11 Μαρτίου. Απο τα 9 παιχνίδια του 2020 που έδωσε η ομάδα της Τζέντα, στα 3 πρώτα ο Πρίγιοβιτς ήταν εκτός αποστολής ενώ στα υπόλοιπα 6 είχε τεθεί εκτός ρόστερ!

3. Μέχρι να εφαρμοστεί η παγκόσμια καραντίνα στο ποδόσφαιρο, οι ατζέντηδες με τους οποίους συνεργάζεται ο "Πρίγιο" προσπάθησαν να του πάνε πρόταση απο Κίνα, MLS, Ρωσία, Ουκρανία. Ήταν πρόθυμος ακόμη και για τράιαλ ετοιμότητας να πήγαινε/περνούσε. Δεν του... έκατσε όμως, τίποτα!

4. Στην Σαουδική Αραβία κυκλοφορούσε τον περασμένο Γενάρη πως η Αλ Ιτιχάντ δεν είχε ακόμη εξοφλήσει τον ΠΑΟΚ για τον Πρίγιοβιτς. Τα 10 εκατ. ευρώ του μπάι άουτ έπρεπε να το πληρώσει σε 3 δόσεις μέσα σε διάστημα ενός έτους. Αν ισχύει αυτή η πληροφορία αντιλαμβάνεται κανείς πως ο "δικέφαλος" έχει λόγο...

5. Στο Βελιγράδι λένε πως ο Πρίγιοβιτς έχει αποκαταστήσει τις σχέσεις του και την επικοινωνια του με την οικογένεια Σαββίδη. Όχι πως ήταν μαλωμένοι αλλά μια μικρή ψυχρασία υπήρξε. Κάτι που θεωρητικά μπορεί να κάνει πιο εύκολο το ενδεχόμενο και της ποδοσφαιρικής... επανασυνδεσής τους. Αν βέβαια τεθεί τέτοιο θέμα κάποια στιγμή.

6. Ο Πρίγιοβιτς στον ΠΑΟΚ πήγε με 2,9 εκατ. ευρώ απο την Λέγκια.Το πρώτο του συμβόλαιο ήταν γύρω στα 800 χιλιάρικα και ο Ιβαν Σαββίδης του το αναπροσάρμοσε κοντα στο 1,5 εκατομμύριο!

7. Στην Αλ Ιτιχάντ ο Πρίγιοβιτς πήγε με μυθικό συμβόλαιο 5,3 εκατομμυρίων το χρόνο, ως το καλοκαίρι του 2023! Μάλιστα είχε και μπόνους κάποιων δεκάδων χιλιάδων ευρώ για κάθε γκολ που θα σημείωνε!

8. Ήταν η εποχή που στις "Τίγρεις" της Σαουδικής Αραβίας προπονητής ήταν ο Μπίλιτς, ο οποίος είχε βάλει τον αδερφό του(και μάνατζερ του ουσιαστικά) να κάνει το κουμάντο στα μεταγραφικά.Η Αλ Ιτιχαντ διέθεσε τον περασμένο Γενάρη συνολικά κοντά στα 50 εκατ. ευρώ για τις μεταγραφές των Πρίγιοβιτς, Ροντρίγκες, Σανογκό, Ντα Κόστα, Ρομαρίνιο, Μαρτσελο, απο τους οποίους μόνο οι δυο τελευταίο παραμένουν στο ρόστερ τους.

9. Ο Πρίγιοβιτς βρίσκεται,λοιπόν, στο Βελιγράδι, όπου έφαγε και την βαριά καμπάνα γιατί παραβίασε τα μέτρα για τον κορωνοϊό, περιμένοντας να "λευτερωθεί" απο τους Σαουδάραβες. Οι ατζεντηδές του προσπάθησαν και τον Γενάρη να έρθουν σε ένα συμβιβασμό με την Αλ Ιτιχάντ, είτε φεύγοντας δανεικός για 1,5 χρόνο, είτε βρίσκοντας μια φόρμουλα να διακοπεί το μυθικό του συμβόλαιο. Παίρνοντας φυσικά κι αυτός μια γενναία αποζημίωση. Δεν βρέθηκε άκρη γιατί και το deal είναι πολύ μπερδεμένο ενώ δεν βρέθηκε και η ομάδα εκείνη που θα του τα έσκαγε.

10. Το...κανάλι που πήγε πριν απο 15 μήνες, με ένα "καράβι χρυσό", τον Σέρβο "Μέγα Αλέξανδρο" στην Τζέντα, ουσιαστικά είναι κι αυτό που κρατάει "δέσμιο" τον παίκτη εκεί. Γιατί γύρω απο το συμβολαιό του διακινηθηκαν πάρα πολλά χρήματα, όχι μόνο η αμοιβή του Πρίγιοβιτς, τα περισσότερα απο τα οποία μπήκανν στις ετήσιες αποδοχές του. Μιλάμε για μεγάλες προμήθειες ατζέντηδων και διαμεσολαβητών. Που θα εισέπραταν όσο ο Σέρβος έμενε στην ομάδα της Τζέντα. Άρα είναι λίγο "πλαστό" το συγκεκριμένο κασέ (5,3 εκατ.) του Πρίγιοβιτς!!

11. Οι Σέρβοι έγραψαν πως στο "κόλπο" για Πρίγιοβιτς έχει μπει και ο Ερυθρός Αστέρας. Αν αληθεύει, αυτομάτως αντιλαμβανόμαστε πως στο Βελιγράδι ο "Πριγιο" μπορεί να βρει συμβόλαιο με... ταβανάτες αποδοχές 600 με 700 χιλιάρικα. Γιατί με αυτό τον ποσό, λοιπόν, να μην προτιμήσει τον ΠΑΟΚ, αποδεδειγμένα την ομάδα που τον απογείωσε και "κολλάει" σε όλα μαζί της;

12. Βέβαια για να συμβει αυτό θα πρέπει και ο "δικέφαλος" να πουλήσει έναν απο τους Άκπομ, Σβιντέρφσκι το καλοκαίρι. Και η πλευρά "Πρίγιο" να τα βρει με τους Σαουδάραβες για την αποδεσμευσή του.Άρα υπάρχει πολύ δρόμος ακόμη για...ουσία, αλλά μέχρι τότε μπορούν να γίνονται αναγνωριστικές κινήσεις και να καλιεργείται το... έδαφος! Το καλό ερώτημα βέβαια είναι απο ποιούς...

Photo credits: Eurokinissi

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ