24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Το καρέ των "μπέμπηδων" του ΠΑΟΚ που αρέσει στη Ντόρτμουντ

UEFA YOUTH LEAGUE / ΠΑΟΚ - ΤΟΤΕΝΑΜ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
UEFA YOUTH LEAGUE / ΠΑΟΚ - ΤΟΤΕΝΑΜ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) EUROKINISSI

Ποιός είναι ο πρωτοκλασάτος σκάουτ της Μπορούσια που βρέθηκε στη Τούμπα, ποιοί είναι οι τέσσερις 19χρονοι του "Δικεφάλου" που σημείωσε στο...iphone του και γιατί η συγκεκριμένη αποστολή θεωρήθηκε ξεχωριστή.

Στη Τούμπα την Τρίτη και στο ΠΑΟΚ - Τότεναμ για το UEFA Youth League, έγινε πραγματική... παρέλαση ατζέντηδων και σκάουτς, απο Ελλάδα κι εξωτερικό. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα υπήρξαν και... σετάκια, όπως άλλωστε συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, δηλαδή Έλληνας μάνατζερ συνόδευε σκάουτ ξένης ομάδας που ενδιαφέρεται για τον πελάτη/ες του.

Από τις παρουσίες πάντως που δεν μπορούσαν να περάσουν... απαρατήρητες αλλά σχολιάστηκαν ιδιαίτερα, ήταν αυτή της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Και ο λόγος βασικά είχε να κάνει με τον σκάουτ που επέλεξε να στείλει στη Θεσσαλονίκη η πρωτοπόρος της Μπουντεσλίγκα, ενδεικτικό της σημασίας που έδινε στο συγκεκριμένο "σκανάρισμα". Το οποίο να διευκρινήσουμε πως αφορούσε όχι μόνο 19χρονους ταλαντούχους του "Δικεφάλου" αλλά και των "σπηρουνιών"!!

Ο λόγος για τον Σεμπάστιαν Φρανκ, απο τους κορυφαίους του πολυμελούς τμήματος σκάουτινγκ της Ντόρτμουντ, που αποτέλεσε ουσιαστικά... μεταγραφή της τον περασμένο Ιούλιο από την Λίβερπουλ του Κλοπ στην οποία είχε βρεθεί μετά από μια πετυχημένηδιετία στη Λέστερ. Ο 40χρονος Φρανκ ως επαγγελματίας “πιστώνεται” την ανακάλυψη του 19χρονου Τζέιντον Σάντσο (τώρα η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στα 70 εκατ. €, στην Ντόρτμουντ κόστισε 7,8 όταν τον πήρε από την Μάντσεστερ Σίτι).

Να θυμίσω πως η Ντόρτμουντ λόγω...Παπασταθόπουλου διαχρονικά παρακολουθεί τους νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές. Αυτό που κάνει τώρα με την πρωταθλήτρια και πολύ ταλαντούχα ομάδα Κ19 του ΠΑΟΚ παλαιότερα το έκανε συχνά σε ματς της Ακαδημίας του Ολυμπιακού. Και κάπως έτσι είδε, σκάναρε και... "έκλεψε" τον Καμπετσή πριν γίνει επαγγελματίας από τους “ερυθρόλευκους” ενώ ήθελε και τον Μαυροπάνο αλλά την πρόλαβε η 'Αρσεναλ!

Επαναλαμβάνω: ο Φρανκ βρέθηκε στη Τούμπα και στην συγκεκριμένη αναμέτρηση για να "τσεκάρει" στοχευμένους νεαρούς ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ αλλά και της Τότεναμ.Για την λονδρέζικη ομάδα δεν ενδιαφερθήκαμε να μάθουμε για ποιούς ήρθε ή ποιοί του... γυάλισαν. Από τον ΠΑΟΚ όμως, έχουμε τα 4 ονόματα που σημείωσε στο... iphone του ο πρωτοκλασάτος Γερμανός σκάουτ της Μπορούσια. Ο λόγος για τους Χατζηστραβό, Μιχαηλίδη, Δούμτση, Γαϊτανίδη...

Ο γεννημένος το 1999 Ζήσης Χατζηστραβός θεωρείται ο... νέος Πέλκας. Ο μικρόσωμος επιθετικός μέσος και αρχηγός της Κ19 του ΠΑΟΚ, διαθέτει κοφτερό μυαλό, με πολλές εναλλακτικές και το απρόβλεπτο στις ενέργειές του. Δεν είναι τυχαίο πως (έστω και στην υπερβολή) πλασάρεται σαν ποδοσφαιρική ιδιοφυΐα. Στην διεθνή πιάτσα σκάουτς έχει ήδη φτιάξει πολύ καλό όνομα, γι' αυτό συχνά ταξιδεύουν στην Ελλάδα απεσταλμένοι από ομάδες των τοπ 5 ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων για να τον κάνουν σκάουτινγκ. Σύμφωνα, δε, με τον μανατζερικό μύθο πριν από λίγο καιρό άλλη "Μπιγκφοράτη" ομάδα βολιδοσκόπησε την περίπτωσή του και πότε τελειώνει το συμβόλαιό του...

Ο Μιχαηλίδης είναι αριστεροπόδαρος στόπερ που ξεκίνησε ως μεσοεπιθετικός και... οπισθοχώρησε. Και για αυτόν ήδη γίνεται... ντόρος στην ευρωπαϊκή πιάτσα σκάουτς και τον σκανάρουν βασικά ομάδες από την Μπουντεσλίγκα και την Πρέμιερ Λιγκ. Ακούγεται πως τη νέα σεζόν θα πλαισιώνει τους στόπερ της πρώτης ομάδας, υπό την καθοδήγηση του Λουτσέσκου.Όσον αφορά στους άλλους δύο 19χρονους του ΠΑΟΚ που άρεσαν στον Σεμπάστιαν Φρανκ της Ντόρτμουντ, ο Γιώργος Δούμτσης είναι σέντερ φορ ενώ ο Αντώνης Γαϊτανίδης αριστερός εξτρέμ και πρώτος σκόρερ του “δικεφάλου”.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ