24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

24ο Ευαγγέλιο: Τα δυο "ραντεβού" του Κάναντι στην Αθήνα

ÊÕÐÅËËÏ / ÇÑÁÊËÇÓ - ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ (KOSTAS VILLA / MOTION TEAM)
ÊÕÐÅËËÏ / ÇÑÁÊËÇÓ - ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ (KOSTAS VILLA / MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Το 24ο Ευαγγέλιο αποκαλύπτει το ταξίδι 24ωρης διάρκειας που έκανε ο Νταμίρ Κάναντι πριν 2 εβδομάδες, γνωρίζοντας πως βρισκόταν στην πόρτα εξόδου της Νυρεμβέργης και τι σχέση μπορεί να έχει με πιθανή επιστροφή του σε ελληνικό πάγκο.

Το μεγάλο καλοκαιρινό βήμα του Νταμίρ Κάναντι, από τον Ατρόμητο και την Super League 1 στην Νυρεμβέργη και την Bundesliga 2, δεν κράτησε πολύ. Η μέτρια ως κακή πορεία της ομάδας που υποβιβάστηκε από την πρώτη κατηγορία στο τέλος της προηγούμενης σεζόν και η ασφυκτική πίεση των οπαδών της που δεν ήθελαν τον Αυστριακό κόουτς, έφεραν το διαζύγιο αυτή την εβδομάδα.

Στην πραγματικότητα ούτε τον ίδιο, τον Κάναντι, πρέπει να ξάφνιασε αφού το τελευταίο 20ημερο ήταν με το ενάμιση πόδι στην έξοδο. Η Νυρεμβέργη έχοντας ξεχάσει την... νίκη, με μόλις 14 βαθμούς σε 12 αγωνιστικές και μια... καταστροφική άμυνα, ουσιαστικά περίμενε την σφραγίδα που μπήκε μετά την ήττα με 3άρα από την Μπόχουμ.

Ο Κάναντι μαζί με την διοίκηση της Νυρεμβέργης μετά το εν λόγω ματς συζήτησαν την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί και έδειχνε μη αναστρέψιμη, αποφασίζοντας από κοινού να τερματιστεί η συνεργασίας τους. Η πίεση και η κριτική άλλωστε από τους φανατικούς οπαδούς προς το πρόσωπό του ήταν πολύ μεγάλες για να την αντέξει ο Αυστριακός αλλά και η (πρώην πλέον) ομάδα του.

Τι πλήρωσε ο Νταμίρ Κάναντι; Όταν αναλάμβανε είχε συμφωνήσει με τη διοίκηση σε ένα πρότζεκτ διετίας που προέβλεπε άνοδο και επιστροφή της Νυρεμβέργης στην Bundesliga την επόμενη σεζόν. Για την τρέχουσα ο βασικός στόχος ήταν να μετατρέψει σε καλό σύνολο μια καινούργια ομάδα. Ουσιαστικά η φετινή ήταν μια μεταβατική περίοδος, κάτι όμως, που η διοίκηση δεν το επικοινώνησε στους οπαδούς της Νυρεμβέργης, οι οποίοι από ένα σημείο και μετά αντιδρούσαν γιατί έβλεπε να απομακρύνεται η άνοδος.

Η επόμενη ημέρα στην καριέρα του Νταμίρ Κάναντι αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό. Για το αν θα... ξεκουραστεί ή θα περιμένει πρόταση από κάποια ομάδα. Πάντως ο Αυστριακός κόουτς πριν από περίπου δυο εβδομάδες, όταν ήταν σε αμφισβήτηση στην Νυρεμβέργη και αντιλαμβανόταν πως ερχόταν το... διαζύγιο, είχε κάνει ταξίδι αστραπή στην Αθήνα.

Το 24ο Ευαγγέλιο, λοιπόν, πληροφορήθηκε πως σε αυτή την επίσκεψή του στην αγαπημένη του πόλη, που δεν κράτησε καν 32 ώρες, ο Νταμίρ Κάναντι, είχε δυο "καλά"... ποδοσφαιρικά ραντεβού! Το προσεχές μέλλον ενδεχομένως θα δείξει αν κάποιο από αυτά... έπιασε τόπο και ξαναδούμε τον Αυστριακό τεχνικό σε "σουπερλιγκάτο" πάγκο.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ