24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

24ο Ευαγγέλιο: O Ολυμπιακός έκλεισε τον "νέο Τσιμίκα"

24ο Ευαγγέλιο: O Ολυμπιακός έκλεισε τον "νέο Τσιμίκα"

Το 24ο Ευαγγέλιο έχει το ρεπορτάζ για τον Απόστολο Aποστολόπουλο: πόσο θα κοστίσει, πως οι "ερυθρόλευκοι" χάλασαν την μεταγραφή του στη Βίλεμ, τον πήραν απο τα χέρια του ΠΑΟΚ, ο ρόλος του ατζέντη του, οι ομοιότητες με τον Τσιμίκα, γιατί την υπόθεση χειρίστηκε η πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού και όχι η Ακαδημία και η επιβεβαιωση απο Σέρρες.

Tι σχέση μπορεί να έχει ο Κωνσταντίνος Τσιμίκας με έναν ανήλικο ποδοσφαιριστή, άγνωστο στο ευρύ ποδοσφαιρικό κοινό, που τον λένε Απόστολο Aποστολόπουλο;

O Τσιμίκας αγωνίζεται αριστερός μπακ στον Ολυμπιακό , είναι περιζήτητος απο διάφορες ομάδες, απ' όλα σχεδόν τα κορυφαία ευρωπαικά πρωταθλήματα και πιθανότατα το καλοκαίρι να αποτελέσει μια (ακόμη) υπερήφανη "ερυθρόλευκη" πώληση (πάντα σε τιμή μεγάλης υπεραξίας).

Ο Αποστολόπουλος αγωνίζεται αριστερός μπακ στον Πανσεραϊκό, είναι πάνω - κάτω του ίδιου στυλ με τον Τσιμίκα, παρότι ακόμη δεν έχει κλείσει τα 18 του χρόνια ήταν περιζήτητος απο την ελληνική Big 4, αλλά το καλοκαίρι θα φορέσει τα ερυθρόλευκα αφού Πανσερραϊκός και Ολυμπιακός ήρθαν σε οριστική συμφωνία για την μεταγραφή του, με ποσό που θα κυμανθεί απο 70.000 μέχρι 100.000 ευρώ!

Ο Τσιμίκας ξεκίνησε απο την ομάδα του Πανσεραϊκού, για την ακρίβεια ήταν στην Κ19 και το καλοκαίρι του 2014 αντί 35.000 ευρώ αποκτήθηκε απο την Ακαδημία του Ολυμπιακού, ενώ ένα χρόνο αργότερα (το 2015) ανέβηκε στην πρώτη ομάδα. Ο Τσιμίκας δηλαδή ήρθε απο τις Σέρρες στον Ρέντη σε ηλικία 18 χρονών.

Ο Αποστολόπουλος αποτελεί τον νεαρότερο παίκτη στην ιστορία του Πανσεραϊκού που έχει αγωνιστεί σε ματς πρωταθληματος, λίγο πριν κλείσει τα 17 του χρόνια. Ξεκίνησε κι αυτός απο την Ακαδημία του Πανσερραϊκού, όπως ο Τσιμίκας, συνεχίζοντας και την οικογενειακή παράδοση, αφού ο πατέρας του διετελεσε παίκτης και μετά προπονητής στον Πανσερραϊκό. Μια ακόμη σύμπτωση: ο Αποστολόπουλος, όπως ο Τσιμίκας, στα 18 του χρόνια θα κάνει κι αυτός το δρομολόγιο Σέρρες - Ρέντη!

Ο Τσιμίκας ανήκει στα Γραφείο του ατζέντη Πασχάλη Τουντούρη και για μια σεζόν 2017-18, αγωνίστηκε δανεικός στην Βίλεμ. Για τους περισσότερους, η παρουσία του στην ολλανδική ομάδα τον βόηθησε για να επιστρέψει και να καθιερωθεί στον Ολυμπιακό, με την καταλυτική βοήθεια/συμβολή βέβαίως σε αυτό του Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Αποστολόπουλος ανήκει κι αυτός στο μανατζερικό Γραφείο του Πασχάλη Τουντούρη και τον περασμένο Φεβρουάριο βρέθηκε κυριολεκτικά μια... ανάσα απο το να υπογράψει κι αυτός στην Βίλεμ. Μέχρι και η σχετική ανακοίνωση ειχε βγει απο τον Πανσερραϊκό για την μεταγραφή του στην ολλανδική ομάδα!

ΓΙΑΤΙ ΧΑΛΑΣΕ ΣΤΗΝ ΒΙΛΕΜ

Στο δια ταύτα: το deal με την Βίλεμ χάλασε και ο βασικός λόγος δεν ηταν ο... κορονοϊός όπως δικαιολογήθηκε το ναυάγιο της διεθνούς αυτής μεταγραφής. Ο λόγος ήταν οικονομικός, αλλά και Ολυμπιακός. Το μπάσιμο των "ερυθρόλεκων" και η ασφυκτική πίεση προς την μανατζερική πλευρά του Αποστολόπουλου και του Πανσερραϊκού για να μην καταλήξει στο Βίλεμ αλλά στον Πειραιά. Κι απο οτι φαίνεται,εκ του αποτελέσματος, έπιασε τόπο.

ΔΥΟ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Πρώτη λεπτομέρεια σημαντική, για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις: το 24ο Ευαγγέλιο το μεσημέρι είχε την πληροφορία, απο την ψαγμένη πλευρά της ελληνικής πιάτσας agents, πως η μεταγραφή του νεαρού Αποστολόπουλου στον Ολυμπιακό "τελειώσε". Υπήρξε δηλαδή ντιλάρισμα.

Για να ακολουθήσει νωρις το απόγευμα το ρεπορτάζ του καλού συναδέλφου/ρεπόρτερ Ολυμπιακού Δημήτρη Σαμόλη και η επιβεβαίωση απο Σέρρες μεριά για συμφωνία σε όλα Πανσεραϊκού -Ολυμπιακού για τον Αποστολόπουλο. Με την επισήμανση μάλιστα πως ο 18χρονος (τον Δεκέμβριο) αριστερός μπακ έχει ήδη κατέβει στον Πειραιά!

Δεύτερη λεπτομέρεια εξίσου σημαντική: την μεταγραφή του Αποστολόπουλου δεν την χειρίστηκε η Ακαδημία του Ολυμπιακού, αλλά η πρώτη ομάδα. Και ο παίκτης προορίζεται για τον... Μαρτίνς και όχι για τον Νικοπολίδη. Τουλάχιστον στην προετοιμασία για την νέα σεζόν.

Αντί επιλόγου: ο Ολυμπιακός πριν πουλήσει (αν το κάνει βέβαια) τον Τσιμίκα φρόντισε να κλείσει τον "νέο Τσιμίκα", ουσιαστικά σταματώντας την μεταγραφή του στην Βιλεμ! Και προσοχή: το "νέος Τσιμίκας" έχει ήδη λανσαριστεί στην ποδοσφαιρική πιάτσα (κι αυτή των σκάουτς), δεν τον "βαπτισε" η στήλη έτσι.

Κάτι το γεγονός πως ξεκίνησε κι αυτός απο την ίδια ομάδα (στις Σέρρες), έχουν τον ίδιο ατζέντη (Πασχάλη Τουντούρη) ήταν να πάει κι αυτός στην Βίλεμ, προφανώς κι έπαιξαν τον ρόλο τους για να τον αποκαλούν έτσι.

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Ο Απόστολος Αποστολόπουλος θεωρείται αυθεντικό ταλέντο στην θέση του αριστερού μπακ και μέχρι πριν απο ένα χρόνο ήταν κυριολεκτικά στην αγκαλιά του ΠΑΟΚ (μέσω Πουρλιοτόπουλου). Το ονομά του έκανε γκέλ τόσο στην ΑΕΚ, όσο και στον Παναθηναϊκό, αλλά απο οτι φαίνεται τους "καθάρισαν" όλους οι "ερυθρόλευκοι".

Σύμφωνα με τον μανατζερικό μύθο έπαιξε ρόλο πως είναι "ομόσταβλος" του Τσιμίκα, αλλά και η προοπτική να μοσχοπουληθεί αυτο το καλοκαίρι ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού και ήθελαν στα Γραφεία της πλατείας Αλεξάνδρας ένα αντίστοιχο πρότζεκτ να υπάρχει/δημιουργηθεί.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ