24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

24ο Ευαγγέλιο: Ο Νταμπίζας είχε φύγει εδώ και μια εβδομάδα

24ο Ευαγγέλιο: Ο Νταμπίζας είχε φύγει εδώ και μια εβδομάδα

Το 24ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ γράφει πότε ο Αλαφούζος "απέλυσε" τον Νταμπίζα, γιατί καθυστέρησε η ανακοίνωση, την βολιδοσκόπηση σε Φύσσα, το όνομα του Γιάννη Αγγελόπουλου που ακούστηκε, για τον Δώνη που δεν έπαιξε ρόλο αλλά θα ανακουφιστεί, για τη “διάλυση” της Ακαδημίας και την ανατροπή που έρχεται με Χατζηγιοβάνη, Βαγιαννίδη.

Μπορεί ο Γιώργος Δώνης να είχε παραιτηθεί μετά τη συντριβή στο “Κλεάνθης Βικελίδης” αλλά τελικά αυτός που... πλήρωσε τη νύφη για τον φετινό Παναθηναϊκό ήταν ο Νίκος Νταμπίζας. Για τους περισσότερους βέβαια η είδηση έσκασε σαν βόμβα, αλλά το 24ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ έμαθε και γράφει γιατί δεν ήταν ακριβώς έτσι. Τουλάχιστον για κάποιους που κινούνται εντός των τειχών...

Ο Αλαφούζος, σύμφωνα με την ενημέρωση της στήλης, είχε πάρει την απόφασή του από την προηγούμενη εβδομάδα. Καθυστέρησε όχι γιατί... σκεφτόταν πως ερχόταν το ματς στο Περιστέρι, αλλά επειδή υπήρξαν και φωνές στον οργανισμό που προσπάθησαν να του αλλάξουν άποψη. Υπήρχαν όμως και συνεργάτες του μεγαλομετόχου που στο μεσοδιάστημα έψαχναν τον "αντι-Νταμπίζα"!

Η ουσία είναι πως στο Κορωπί υπήρχαν κάποιοι που από την Δευτέρα ήξεραν και περίμεναν την ανακοίνωση για το “τέλος Νταμπίζα'! Αυτό άργησε μόλις 4 ημέρες να γνωστοποιηθεί...

Το 24ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ από το 1 ως το 10 γράφει όλα τα ντεσού αυτής της υπόθεσης. Για τη βολιδοσκόπηση στον Φύσσα, για το όνομα του Αγγελόπουλου που ακούστηκε, για τον Δώνη που δεν έπαιξε ρόλο στην απόλυση Νταμπίζα αλλά τον "ανακούφισε", για το ρόλο που έπαιξαν και τα διαλυτικά φαινόμενα στην Ακαδημία, για τα "κωλόπαιδα" που δεν τον... γούσταραν όπως και για την "ανατροπή" που έρχεται στις υποθέσεις Χατζηγιοβάνη, Βαγιαννίδη!

  1. "Κυκλοφόρησε" πως η... τηλεφωνικήαπόλυση Νταμπίζα από τον Γιάννη Αλαφούζο (1000% δική του απόφαση) δεν βγήκε το τελευταίο 48ωρο αλλά ουσιαστικά από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Στο διάστημα που μεσολάβησε κάποιοι (μάταια όπως αποδείχθηκε) προσπάθησαν να μεταπείσουν τον ιδιοκτήτη. Επίσης, το ότι ο "Ντάμπι" δεν ήταν... βαθιά νυχτωμένος, για αυτό και παρέτεινε την απουσία του στο εξωτερικό!

  2. Η επόμενη ημέρα δεν εμπεριέχει "έτοιμη λύση" για την αντικατάσταση του Νταμπίζαστο πόστο του τεχνικού διευθυντή. Όχι βέβαια πως δεν έχουν γίνει προσεγγίσεις. Όπως για παράδειγμα στον Τάκη Φύσσα, χωρίς η στήλη να γνωρίζει αν (και υπό ποιες προϋποθέσεις) ο τεχνικός διευθυντής της Εθνικής Ελλάδας άφησε ανοικτό παραθυράκι ή τους το ξέκοψε.

  3. Σύμφωνα, λοιπόν, με τις μανατζερικές πηγές, σαββατοκύριακο ή Δευτέρα έπεσε το σχετικό τηλεφώνημα στον Φύσσα που λόγω... Νταμπίζα το καλοκαίρι αποχώρησε από την Ακαδημία του Παναθηναϊκού αναλαμβάνοντας τεχνικός διευθυντής στην Εθνική Ανδρών. Ο Φύσσας είχε διαδεχθεί τον Νταμπίζα και την πρώτη, φορά που ο Αλαφούζος τον "έστειλε".

  4. Βασικό ζητούμενο είναι ο ρόλος που θα παίξει ο Γιώργος Δώνης στην απόφαση για τον "αντί – Νταμπίζα"! Δηλαδή θα έχει το δικαίωμα της έγκρισης, του "βέτο" ή και της επιλογής;

  5. Ένα όνομα που ακούστηκε χθες δυνατά, ήταν του Γιάννη Αγγελόπουλου. Πετυχημένος τα τελευταία χρόνια στο Περιστέρι, είτε στην επιλογή προπονητή (Κάναντι) είτε παικτών, με έναν Ατρόμητο που εξασφαλίζει την συμμετοχή του στην Ευρώπη, δια χειριζόμενος μπάτζετ αντίστοιχα με του μνημονιακού Παναθηναϊκού. Δεν ξέρω αν μετρήσει αλλά ο Αγγελόπουλος έχει συνεργαστεί με τον Δώνη στο παρελθόν...

  6. Ο Δώνης πριν ακόμη αναλάβει την τεχνική ηγεσία του "τριφυλλιού" είχε την απευθείας επαφή με τον Γιάννη Αλαφούζο, που την διατήρησε! Αυτή η "δύναμή" της πρόσβασης του στα ... υψηλά κλιμάκια της ΠΑΕ πάντως δεν έπαιξε ρόλο για το απροσδόκητο (για τους εκτός των τειχών) τέλος του Νταμπίζα. Όσο κι αν ενδεχομένως ο κόουτς "ανακουφίστηκε" αφού το επίπεδο συνεργασίας τους πλέον έβγαζε... προβληματισμό.

  7. Ο Αλαφούζος μετά τις δυο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος φέρεται να άρχισε να ασχολείται ξανά με τον Παναθηναϊκό, με την έννοια πως ζήτησε να ενημερώνεται για την ομάδα. Ακόμη και για θέματα της Ακαδημίας που ο Νταμπίζας την είχε αφήσει ακέφαλη (λέγεται πως μετά την 5άρα της Κ17 από τον Ολυμπιακό κάποιος "κτύπησε" το καμπανάκι στον μεγαλομέτοχο). Ουσιαστικά για τον ιδιοκτήτη έπαψε να ισχύει το “εν λευκώ”, με το οποίο είχε παραχωρήσει τον ΠΑΟ στον Νταμπίζα

  8. Το ότι ο Αλαφούζος δεν περίμενε καν το αποτέλεσμα της κρίσιμης για τον ΠΑΟ αναμέτρησης στο Περιστέρι, λέει πολλά για το τάιμινγκ της απόφασής του. Γνώριζε πως εντός των αποδυτηρίων πλέον η πλειοψηφία των παικτών είτε δεν έβλεπαν με καλό μάτι τον πρώην πια τεχνικό διευθυντή, είτε δεν έπαιρναν στα σοβαρά τα λεγόμενα του ενώ υπήρχαν και τα παράπονα για την συμπεριφορά και κυρίως τα ξεσπάσματά του (να τους αποκαλεί "κωλόπαιδα" ή να κτυπάει τοίχους).

  9. Υπήρχαν τα ανοικτά μέτωπα των ανανεώσεων με τους Χατζηγιοβάνη, Αθανασακόπουλο, Σερπέζη, Βαγιαννίδη. Ειδικότερα αυτή του Τάσου κάλλιστα μπορεί να "ξεμπλοκάρει" αφού ο Νταμπίζας δεν... συζητούσε να μπει μπάι άουτ 1,5 εκατ. € στο νέο συμβόλαιο, όπως δηλαδή ζητούσε οagentΠασχάλης Τουντούρης. Τώρα όμως, που ο τεχνικός διευθυντής αποτελεί παρελθόνκαι στο οικονομικό οι δυο πλευρές ήταν κοντά, "μυρίζει" ανατροπή!

  10. Όσον αφορά στους τρεις σούπερ ταλαντούχους της Κ19 , των οποίων τα συμβόλαια τους τελειώνουν το καλοκαίρι του 2020, ισχύουν τα εξής δεδομένα: για τους Αθανασακόπουλο – Σερπέζη, που έχουν τον ίδιο ατζέντη, το πρόβλημα δεν ήταν οικονομικό (τα είχαν βρει) αλλά στο οτι ο Νταμπίζας επικαλούμενος τις ... περιβόητες νόρμες του δεν συζητούσε το 2ετες συμβόλαιο. Για εκείνο του Βαγιαννίδη, ο Νταμπίζας παρότι γνώριζε το σοβαρό ενδιαφέρον Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ και τον κίνδυνο να τον χάσει, δεν έκανε κάποια βελτιωμένη πρόταση στην οικογένειά του. Κάτι που δεν άρεσε στον Αλαφούζο, όταν ενημερώθηκε σχετικά...

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ