24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

24ο Ευαγγέλιο: Ο Μήτρογλου δεν πάει ως βασικός στη Γαλατά!

UEFA NATIONS LEAGUE / ΕΛΛΑΔΑ - ΟΥΓΓΑΡΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
UEFA NATIONS LEAGUE / ΕΛΛΑΔΑ - ΟΥΓΓΑΡΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η μεταγραφή του “καυτού” Ντιάν που είναι επιλογή Τερίμ και το scouting report για τον Κώστα Μήτρογλου που "νίκησε" τον Ντι Σάντο στην μάχη του emergency plan. Το 24ο Ευαγγέλιο έχει το ρεπορτάζ για τον Έλληνα φορ και τη Γαλατάσαράι.

Ο δανεισμός για 1,5 χρόνο του Κώστα Μήτρογλου από την Μαρσέιγ στην Γαλατάσαράι θεωρείται κλεισμένος και ήδη ο διεθνής σέντερ φορ βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για τις υπογραφές.

Σύμφωνα με τους Τούρκους η "Τσιμπόμ" θα αναλάβει να καλύψει εξ ολοκλήρου το πολύ υψηλό συμβόλαιο του στην γαλλική ομάδα (με καθαρές ετήσιες αποδοχές πάνω από 3 εκατ.€), ενώ για να του ανοίξουν την... όρεξη έβαλαν στο deal και επιπρόσθετα μπόνους.

Δεν θα ασχοληθούμε όμως, με τις οικονομικές λεπτομέρειες αυτής της μετακίνησης, αλλά με το πώς... φτάσαμε σε αυτό. Το 24ο Ευαγγέλιο ενεργοποίησε τις άκρες του στην τουρκική πιάτσα agents και έχει ζουμερό ρεπορτάζ.

  1. Το περασμένο Αύγουστο, συγκεκριμένα την προτελευταία του ημέρα, η Γαλατά είχε κάνει... ντου στον Μήτρογλου. Με τον “Μητρογκόλ" να απαντάει πως δεν τον ενδιαφέρει η προοπτική της Τουρκίας και πως θα έμενε στην Μαρσέιγ. Μόλις 5 μήνες αργότερα από εκείνη την... ξεγυριστή χυλόπιτα, ο Μήτρογλου φοράει πλέον την φανέλα της Γαλατά. Δεν είχε και πολλές εναλλακτικές, ενώ αν έμενε στην Μασσαλία ,μετά την άφιξη και του σταρ Μπαλοτέλι θα μειωνόταν κι άλλο ο ήδη περιορισμένος χρόνος συμμετοχής του.

  2. Η Γαλατά από τον Δεκέμβριο είχε βγει στις... αγορές για την απόκτηση βασικού στράικερ. Ο Τερίμ πλακώθηκε με τον Ντερντιγιόκ και τον έθεσε εκτός ομάδας ενώ χρησιμοποιούσε καταχρηστικά στην κορυφή της επίθεσης περιφερειακούς όπως ο Ονιεκούρου και ο Σινάν. Δεν είναι τυχαίο πως αρκετοί μεταγραφικοί στόχοι της είχαν παίξει και στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού...

  3. Μετά τα μέσα Γενάρη, όταν ναυάγησαν όλες οι υποθέσεις στράικερ που έπαιζαν δυνατά για την Γαλατά (με τελευταία τον Βραζιλιάνο Άλαν από την... Κίνα) έμειναν οι εξής 3: ο Ντιάν για τον οποίο η Κασίσμπασα ζητούσε ακατέβατα περίπου 14 εκατ. € και οι Κώστας Μήτρογλου – Φράνκο Ντι Σάντο (Αργεντινός της Σάλκε), ως δανεικοί. Ο Εμπαγιέ Ντιάν ήταν κοινής αποδοχής στην τουρκική ομάδα, η “καψούρα” του κόουτς Φατίχ Τερίμ και η Νο 1 λύση.

  4. Στο δίλημμα "Μήτρογλου ή Ντι Σάντο" ζητήθηκε η γνώμη και του τμήματος σκάουτινγκ της Γαλατά συνολικά. Και η τελική επιλογή ήταν ο Έλληνας φορ. Προφανώς μέτρησε υπέρ του δικού μας ότι υπάρχει φάκελος του στη Γαλατά από το 2012!

  5. Ο Ντιάν λόγω... υψηλού κόστους αγοράς του και σκληρών διαπραγματεύσεων, δεν ήταν... σίγουρος. Έ τσι παράλληλα δούλεψαν και προχώρησαν τον δανεισμό του Μήτρογλου ως emergency plan. Όταν, δε, στην Κασίμπασα διαπίστωσαν πως ο Έλληνας στράικερ έπαιζε πολύ δυνατά και ήταν κοντά στην Γαλατά έγιναν πιο διαλλακτικοί και έφτασαν σε ντιλάρισμα αξίας 10 εκατ. €.

  6. Στη Γαλατά, έχοντας ήδη την κατ΄αρχήν συμφωνία με Μαρσέιγ για τον δανεισμό του Μήτρογλου, αποφάσισαν τελικά να αποκτηθούν δύο και όχι ένας. Άλλωστε μέχρι προχθές στο ρόστερ της υπήρχαν... μηδέν στράικερ.

  7. Ο Ντιάν (20 γκολ φέτος σε 17 συμμετοχές του στο τουρκικό πρωτάθλημα!) αποτελεί 110 % μεταγραφή Τερίμ. Κατά συνέπεια ο Μήτρογλου πάει στην Γαλατά ως αναπληρωματικός του “καυτού” Σενεγαλέζου.

  8. Το τουρκικό scouting report προς τον Τερίμ για τον Μήτρογλου φέρεται να ανέφερε μεταξύ άλλων πως αυτή την στιγμή δεν βγάζει αξιοπρεπές 90λεπτο, αλλά μπορεί να δώσει λύσεις, αφού δεν υπάρχει στην ομάδα επιθετικός με το τελείωμα και την κεφαλιά του "Μητρογκόλ". Στην Γαλατά εκτιμούν πως αν ο Μήτρογλου δουλέψει ορεξάτος με τον Ιταλό fitness coach της ομάδας Αλμπέρτο Μπαρτάλι και έρθει σε καλή κατάσταση... “μπορεί να πετύχει 7 με 8 γκολ ως το τέλος της σεζόν”.

  9. Γενικότερα η εισήγηση προς τον Τερίμ για τον Μήτρογλου είναι πως του ταιριάζει γάντι το πρωτάθλημα ενώ το γεγονός πως δεν θα είναι ο πρώτος σέντερ φορ της ομάδας, με όλη την πίεση και τα... φώτα να πέφτουν στον ακριβοπληρωμένο Ντιάν, θα τον βοηθήσει να προσαρμοστεί πιο γρήγορα.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ