24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

24ο Ευαγγέλιο: Εργο (και) Βίντερ στην Εθνική

ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το 24ο Ευαγγέλιο με αφορμή τον πιο"απελευθερωμένο - ολοκληρωμένο" (σε σχέση με την ΑΕΚ) Κώστα Γαλανόπουλο, αναδεικνύει την επιρροή - συμμετοχή που έχει στο πλάνο της "γαλανόλευκης" ο Άαρον Βίντερ.

Ο Φαν Σιπ μπορεί να είναι ο εκλέκτορας/προπονητής της Εθνικής Ελλάδας αλλά ουσιαστικά ο Άαρον Βίντερ στην καθημερινότητα της "γαλανόλευκης" φέρεται και λειτουργεί ως σχεδόν ισότιμος συνεργάτης του. Πρακτικά για τους... γνώστες υπάρχει τεχνικό δίδυμο Φαν Σιπ - Βίντερ στο ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Ο Βίντερ δεν κοουτσάρει στους αγώνες, αλλά στις προπονήσεις είναι αυτός που έχει την ευθύνη και τον πλέον ενεργό ρόλο στα περισσότερα κομμάτια. Κυρίως δε σε εκείνα της τακτικής αλλά και της ανάλυσης. Γενικότερα οι δυο Ολλανδοί προπονητές φαίνεται να έχουν μοιράσει τη δουλειά στην Εθνική Ελλάδας, αφού μεταξύ τους υπάρχει πολύ καλή χημεία.

Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα για το έργο που επιτελεί ο Βίντερ, βασισμένο στο ματς με την Βοσνία, ήταν ο ρόλος και η απόδοση του Κώστα Γαλανόπουλου. Ο νεαρός μέσος εμφάνισε ένα πολύ πιο πλούσιο ρεπερτόριο, συγκριτικά με αυτό που μας έχει συνηθίσει στα παιχνίδια της ΑΕΚ. Και η διαφορά ήταν στις οδηγίες και την προετοιμασία, ψυχολογική και τακτική, που πήρε απο τον πρώην σπουδαίο μέσο των Άγιαξ, Ιντερ, Λάτσιο.

Ο Βίντερ δούλεψε πολύ πάνω στον Γαλανόπουλο, απο τον οποίο ζήτησε να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες δημιουργικά και να μην φοβάται να ρισκάρει. Σε αντίθεση με τον Γαλανόπουλο της ΑΕΚ, που συνήθως είναι πιο περιορισμένος και προσηλωμένος στα ανασταλτικά του καθήκοντα, ο στενός συνεργάτης του Φαν Σιπ είπε στον Γαλανόπουλο να ανεβαίνει συχνά προς την αντίπαλη περιοχή και να μην διστάζει να κάνει πάσες, τελικές και κάθετες.

Κάπως έτσι κόντρα στην Βοσνία είδαμε έναν... απαλλαγμένο απο την πίεση και τους "περιορισμούς", πιο ολοκληρωμένο/συγκεντρωμένο/ήρεμο στο παιχνίδι του "Γαλανό", που έβγαλε δύο τετ-α-τετ συμπαίκτες του και συμπλήρωνε άριστα τον παρτενέρ του (Κουρμπέλη) στην δυάδα των αμυντικών/κεντρικών χαφ. Για το πολύ καλό και ισορροπημένο transition της Εθνικής μας, σε άμυνα/επίθεση, ο ρόλος του Γαλανόπουλου ήταν καταλυτικός. Και τα... ιδιαίτερα που είχαν προηγηθεί σε αυτόν απο τον Βίντερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
"Είσαι για Άγιαξ και καλύτερος του Μπλιντ"
TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ