24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

24ο Ευαγγέλιο: "Απώλεια" 4,7 εκατ. ευρώ από Ελ Καντουρί

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Ομάρ Ελ Καντουρί θα φέρει 1 εκατομμύριο ευρώ στον ΠΑΟΚ και το 24ο Ευαγγέλιο κάνει τη "σούμα" με το πόσο κόστισε ο Μαροκινός την διετία του στην Τούμπα, με λεπτομέρειες από το παλιό deal Ραϊόλα.

Ήταν 24 Αυγούστου του 2017, όταν ολοκληρωνόταν στον ΠΑΟΚ η αγορά του Ομάρ Ελ Καντουρί. Μια μεταγραφή που είχε περάσει από διάφορα στάδια τότε, αφού την διαπραγματευόταν με τους “ασπρόμαυρους” ακόμη και για λογαριασμό της Εμπολι ο Μίνο Ραϊόλα.

Και όπου μυρίζεται χρήματα ο ιδιόρυθμος μεγαλοατζέντης δεν χαρίζει ούτε... ευρώ από το κέρδος του. Έτσι είχε συμβεί και εκείνο τον Αύγουστο, με την Μαρία Γκοντσάρεβα να αναγκάζεται κάποια στιγμή να τον επισκεφτεί στο Μόντε Κάρλο για να βρεθεί η χρυσή τομή.

Ο 28χρονος Βελγοαναθρεμένος Μαροκινός μεσοεπιθετικός ήρθε ως μεταγραφή που θα κάνει την διαφορά και θα βοηθήσει καταλυτικά τον ΠΑΟΚ να χριστεί Πρωταθλητής αλλά αν δεν βρισκόταν ο πιο ένθερμος υποστηρικτής του στην Τούμπα, δηλαδή ο Ραζβάν Λουτσέσκου, μάλλον θα είχε αποχωρήσει σαν χρυσό βατόμουρο!

Άλλωστε, τόσο το περασμένο καλοκαίρι, όσο και στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο, ο Ελ Καντουρί είχε δείξει ξεκάθαρα τάσεις φυγής από την Θεσσαλονίκη, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους για να επιστρέψει στην Ιταλία.

Μέχρι και τον ατζέντη του άλλαξε ο Ελ Καντουρί, θεωρώντας κάποια στιγμή πως ο Ραϊόλα δεν έδειχνε το απαραίτητο ενδιαφέρον για να τον πάρει από την Ελλάδα και τον “δικέφαλο”. Έτσι πήγε στο Γραφείο BSM, όπου είναι και ο κορυφαίος πελάτης του agent Ντιέγκο Ταβάνο.

O ΠΑΟΚ τελικά έκανε νταμπλ και ο Ελ Καντουρί φεύγει. Όχι για την Ιταλία και την Πάρμα, στην οποία έφτασε κοντά τον περασμένο Γενάρη αλλά για το Βέλγιο και την Σταντάρ Λιέγης. Στην χώρα δηλαδή που γεννήθηκε...

Όταν ο Ελ Καντουρί ήρθε στον ΠΑΟΚ, η χρηματιστηριακή του αξία ήταν 4 εκατ. ευρώ. Ένα χρόνο πριν, καλοκαίρι του 2016, είχε κάνει limit up, φτάνοντας τα 5,2 εκατ. ευρώ. Δυο χρόνια μετά η χρηματιστηριακή του αξία έχει υποχωρήσει στα 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ η τιμή πώλησής του στην Σταντάρ Λιέγης δεν θα ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο ευρώ...

Θεωρητικά ο ΠΑΟΚ δεν έχασε και πολλά, αν συγκρίνει κάποιος την τιμή αγοράς (1,3 εκατ. ευρώ) με την τιμή πώλησης του Ελ Καντουρί. Δεν είναι βέβαια ακριβώς έτσι γιατί το 24ο Ευαγγέλιο έχει όλες τις... λεπτομέρειες από το deal toy 2017. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1. Ο Ραϊόλα είχε συμφωνήσει να πληρώνεται ως προμήθεια από τον ΠΑΟΚ 200.000 ευρώ ετησίως. Πήρε, λοιπόν, συνολικά 400 χιλιάρικα ενώ ο ΠΑΟΚ γλιτώνει άλλα τόσα από την στιγμή που ο Ελ Καντουρί αποχωρεί τώρα...

2. Ο Ελ Καντουρί είχε συμφωνήσει να παίρνει ετησίως καθαρά 1.200.000 ευρώ. Από αυτά οι 200.000 ήταν από εύκολα πριμ που μπήκαν απλά για να τα πιάνει. Μαζί με την εφοφρία αυτή την διετία στην Τούμπα ο Μαροκινός στοίχισε συνολικά/χοντρικά από προσωπικές αποδοχές περίπου 4 εκατ. ευρώ. Βέβαια αν εξαντλούσε το συμβόλαιό του με τον δικέφαλο θα τους κόστιζε κι άλλα τόσα, που τα γλιτώνουν, από την στιγμή που φεύγει...

3. Ο ΠΑΟΚ τον έχει βγάλει στην αγορά με αρχική τιμή πώλησης τα 2 εκατ. ευρώ για να πέσει στην συνέχεια στο 1,5 εκατ. ευρώ. Τελικά και σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν στο Βέλγιο, θα εισπράξει 1 εκατομμύριο ευρώ. Δεν είναι κακό deal, ούτε όμως, μπορεί να χαρακτηριστεί...σούπερ ή σαν μια υπερήφανη πώληση.

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ