ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Την ιστορία την γράφουν οι παρέες

Την ιστορία την γράφουν οι παρέες

Η "επανένωση" στο ντοκιμαντέρ του Σπανούλη, αλλά και το reunion με Σλούκα. Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία, έχοντας για "όπλο" του την δύναμη της παρέας.

Βλέποντας το καλοφτιαγμένο ντοκιμαντέρ της EuroLeague για τον αρχηγό του Ολυμπιακού , όσοι παρακολουθούν εξ αρχής από κοντά την πορεία αυτής της ομάδας, η οποία χτίστηκε σε εκείνο το δύσκολο καλοκαίρι του 2011, ξεκινώντας με χαμηλές βλέψεις και με μικρές φιλοδοξίες, κατακτώντας ακολούθως με θριαμβευτικό-παραμυθένιο τρόπο την κορυφή της Ευρώπης, σημειώνοντας την μία υπέρβαση μετά την άλλη με περίσσια αυταπάρνηση, αναμφισβήτητα θα συγκινήθηκαν με την στιγμή που ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μπήκε στο παρκέ και έκατσε δίπλα στους Βασίλη Σπανούλη, Γιώργο Πρίντεζη, Κώστα Παπανικολάου και Βαγγέλη Μάντζαρη, κουβεντιάζοντας για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού τροπαίου στην Πόλη το 2012.

Την ιστορία την γράφουν οι παρέες

Παράλληλα, όλα αυτά έρχονται σε αντίθεση με τον μεγάλο αντίπαλο, τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ολοκλήρωσε την σεζόν έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα με μειονέκτημα έδρας απέναντι στον Ολυμπιακό, ενώ νωρίτερα είχε αναδειχθεί και Πρωταθλητής Ευρώπης στο Final Four της Βαρκελώνης, σε ένα τουρνουά που οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να προκριθούν καθώς αποκλείστηκαν από την Σιένα, αν και είχαν το αβαντάζ. Η πλειοψηφία των φιλάθλων ήταν απογοητευμένη και αρκετοί γύρισαν την πλάτη στην ομάδα, είτε επειδή η εικόνα της τους "πλήγωνε", είτε γιατί θεωρούσαν πως δεν υπήρχε ελπίδα ανάκαμψης.

Την ιστορία την γράφουν οι παρέες

"το πιο βαθύ σκοτάδι είναι εκείνο πριν την χαραυγή" και εκεί που όλοι έβλεπαν το "τέλος" υπήρχε και μία "αρχή", το ξεκίνημα μιας από τις πιο όμορφες ιστορίες στα χρονικά του ελληνικού αθλητισμού: εκείνη της (νέας) ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, με το χαμηλό μπάτζετ, με ένα σύνολο χτισμένο γύρω από τον Βασίλη Σπανούλη που απέδειξε περίτρανα τις ηγετικές του ικανότητες, με ένα πλάνο που πόνταρε στους νεαρούς Κώστα Παπανικολάου, Κώστα Σλούκα, Βαγγέλη Μάντζαρη και Δημήτρη Κατσίβελη (οι οποίοι είχαν δεχτεί και αμφισβήτηση), με τον "που πάμε με σέντερ κάτω από δύο μέτρα;"Κάιλ Χάινς και φυσικά με τον αναγεννημένο Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος έκανε το μεγάλο restart της επαγγελματικής του καριέρας (βρίσκοντας την αγωνιστική του ταυτότητα υπό τις οδηγίες του Ντούσαν Ίβκοβιτς), το οποίο παράλληλα ήταν restart και για τον Ολυμπιακό.

Σε εκείνη την σεζόν (2011-2012), ο Ολυμπιακός έβαλε τις βάσεις για την ομάδα που είναι σήμερα, αλλάζοντας ρζικά σε θέματα νοοτροπίας, ψυχολογίας, συμπεριφοράς και φιλοσοφίας. Όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, φτιάχνοντας ένα σύνολο με ξεκάθαρους ρόλους (τίποτα περισσότερο, τίποτε λιγότερο, μόνο αυτά που πρέπει) και αρχές στο παιχνίδι του, που ποντάρει στην ομαδικότητα, στην άμυνα, στο πικ-εν-ρολ, στην ενέργεια και στο γρήγορο τρανζίσιον παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο, αποκτώντας το πνεύμα του νικητή, παλεύοντας το κάθε παιχνίδι μέχρι το τέλος, αλλά και στα καλά αποδυτήρια, τα οποία ξεχειλίζουν από υγεία.

Την ιστορία την γράφουν οι παρέες

Ένα από τα μεγάλα "μυστικά" της επιτυχίας αυτής της ομάδας είναι ο βασικός κορμός της, η ραχοκοκαλιά της, οι παίκτες που παίζουν εδώ και χρόνια μαζί, πρωταγωνιστώντας στις επιτυχίες. Βασίλης Σπανούλης, Γιώργος Πρίντεζης, Βαγγέλης Μάντζαρης, Κώστας Παπανικολάου, με τους Ματ Λοτζέσκι και Ιωάννη Παπαπέτρου (συν τον άτυχο Ντάνιελ Χάκετ) να έχουν "δέσει" σε αυτόν, με τις προσθαφαιρέσεις των τελευταίων ετών να γίνονται αρμονικά και πετυχημένα. Η φωτογραφία που ανέβασε στα social media ο Γιώργος Πρίντεζης, με το "ερυθρόλευκο" reunion, έχοντας στην παρέα και τον Κώστα Σλούκα (που βρίσκεται στην Αθήνα για την αποθεραπεία του) , δείχνει για ακόμη μία φορά τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας που υπάρχουν στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, ακόμη και αν κάποιοι αποχώρησαν λέγοντας "εις το επανιδείν". Αυτό το "δέσιμο" δεν αγοράζεται, αλλά χτίζεται μέσα στα χρόνια και οι "ερυθρόλευκοι" μπορούν να υπερηφανεύονται πως διαθέτουν την (ίσως) πιο "δεμένη" ομάδα στην Ευρώπη, τόσο εντός, όσο και εκτός παρκέ. Ομάδα-οικογένεια!

#dinner#relax#withfriends##reunion#

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Georgios Printezis (@pripripri15) στις

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ