ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οταν "έκλεψαν" τον Ολυμπιακό στο Ισραήλ

Οταν "έκλεψαν" τον Ολυμπιακό στο Ισραήλ

Την τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε στο Ισραήλ, έπεσε θύμα των καιρικών συνθηκών (μεγάλες ποσοστιαίες τιμές υγρασίας), της κάκιστης εμφάνισής του και μιας στιγμιαίας διαιτητικής "κλοπής". (video)

Επρόκειτο για τον επαναληπτικό με την Μακάμπι Τελ Αβίβ για τον γ' προκριματικό του Europa League 2010-11. Το πρώτο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη είχε λήξει 2-1 υπέρ των ερυθρόλευκων, οι οποίοι αγωνίστηκαν χωρίς τον κόσμο στο πλευρό τους, λόγω τιμωρίας της έδρας.

Στον επαναληπτικό της 5ης Αυγούστου 2010, οι Ισραηλινοί επικράτησαν 1-0 με κεφαλιά του Κολαούτι στο 42ο λεπτό. Νωρίτερα (στο 31ο λεπτό) είχε γίνει η φάση που σημάδεψε το παιχνίδι σε βάρος του κατά τ' άλλα κάκιστου Ολυμπιακού. Ο Ζαϊρί πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή και έπειτα από επέλαση, την έστειλε στα δίχτυα. Ο Ιταλός διαιτητής Μπάντι, γύρισε τη φάση πίσω ισχυριζόμενος ότι ο παίκτης του Ολυμπιακού είχε κάνει φάουλ στην αρχή, κάτι που δεν το δικαιώνει ούτε το replay.

Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός είχε ένα ημίχρονο στη διάθεσή του για να πετύχει ένα γκολ και να προκριθεί, αλλά οι ποδοσφαιριστές του ήταν σε άλλο γήπεδο. Επιπλέον, στο τέλος αποβλήθηκε και ο Ντιόγκο, ο οποίος χτύπησε τον αντίπαλο γκλοκίπερ. Τελικά, ο Ολυμπιακός έμεινε εκτός Ευρώπης από τον μήνα Αύγουστο για πρώτη φορά μετά το 1992 και το ντόμινο των εξελίξεων που ακολούθησε είναι γνωστό σε όλους...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΒ. ΛΙΝΕΝ): ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ, ΜΟΝΤΕΣΤΟ (46' ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ), ΜΕΛΜΠΕΡΓΚ, ΑΒΡ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΟΛΕΜΠΑΣ, ΜΑΡΕΣΚΑ (71' ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ), ΝΤΟΥΝΤΟΥ, ΡΟΜΕΝΤΑΛ, ΟΣΚΑΡ, ΖΑΪΡΙ (58' ΙΜΠΑΓΑΣΑ) ΝΤΙΟΓΟ.



Το πρώτο παιχνίδι

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ