ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μίτσελ: "Θέλω να κάνω καριέρα στον Ολυμπιακό"

Μίτσελ: "Θέλω να κάνω καριέρα στον Ολυμπιακό"
INTIME SPORTS

Ο φετινός Ολυμπιακός δεν είναι του Μίτσελ, αλλά του Πειραιά είπε ο Ισπανός τεχνικός που θέλει να στεριώσει στους πρωταθλητές. Τι είπε ακόμα για τις μεταγραφές και το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ευχαριστημένος από την πορεία του Ολυμπιακού, αλλά και από την ζωή του στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο Μίτσελ σε συνέντευξη που παραχώρησε, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως θέλει να κάνει καριέρα με τους "ερυθρόλευκους" και θα έφευγε μόνο για έναν τεράστιο σύλλογο.

Παράλληλα, ο Ισπανός ήταν ξεκάθαρος πως ο φετινός Ολυμπιακός δεν είναι δικός του, αλλά του Πειραιά του κόσμου του και του προέδρου του με έντονο το ελληνικό στοιχείο, κάτι το οποίο επιθυμεί.

Επίσης, αναφέρθηκε στα παιχνίδια με την Άντερλεχτ, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τα μεταγραφικά και φυσικά το συμβόλαιό του.

Διαβάστε όσα είπε ο Μίτσελ στην εκπομπή Sports Sunday:

Τελικά το 2013 ήταν η καλύτερη χρονιά στην προπονητική σας καριέρα;

" Ήταν μια πολύ καλή χρονιά και από τον Φεβρουάριο που έχω έρθει εδώ τα πράγματα πάνε καλά και είμαι ευχαριστημένος γιατί μαθαίνω".

Σε λίγο καιρό κλείνετε ένα χρόνο στην Ελλάδα, ποιά είναι αυτά που βρήκατε και ποια είναι αυτά που δεν περιμένατε να βρείτε στην Ελλάδα και μέχρι ποιο σημείο πιστεύετε ότι αυτά που σχεδιάζατε έχουν υλοποιηθεί;

" Έχω βρει πραγματικά πολύ καλά πράγματα εδώ. Βρίσκομαι σε έναν σύλλογο ο οποίος έχει μπροστά του πολλές προοπτικές και επίσης είναι ένας σύλλογος που μπορείς να δουλέψεις. Ένα από τα αρνητικά που θα μπορούσα να πω, η ένταση και η δύναμη με την οποία θέλουμε να δουλέψουμε καμία φορά μπερδεύονται με το στρες. Και το στρες είναι αρνητικό.

Θέλω πάντα το κάτι παραπάνω, το οποίο μου φαίνεται λογικό στον αθλητισμό αλλά και στην ζωή γενικότερα. Αλλά δεν μπορούν να γίνουν όλα από την μια μέρα στην άλλη, πιστεύω πως μπερδεύουμε την ανησυχία με την πρόοδο και την νευρικότητα".

Αισθάνεστε την απαιτητικότητα στην Ελλάδα να είναι έντονη;

" Οι απαιτήσεις είναι σωστές και δίκαιες, ο χρόνος στον οποίο τη ζητάμε ίσως είναι υπερβολικά μικρός. Έχω πολλά ελαττώματα όπως όλοι οι άνθρωποι, αλλά αυτό που δεν μπορώ να αντιμετωπίσω είναι το στρες. Με όσες αρετές και αν έχω, έχω φτάσει να παντρευτώ οπότε πρέπει να χειριστώ το στρες".

Φάνηκε ότι δεν μπορείτε να κοντρολάρετε το στρες μετά το παιχνίδι με την Άντερλεχτ στο Βέλγιο...

" Για πρώτη φορά στη ζωή μου, κατάφερα να κοιμηθώ χωρίς να...αγγίζω το κρεβάτι. Είναι κάτι που συζητάω συχνά με τους φίλους μου. θα μπορούσα να ζήσω μακριά από το ποδόσφαιρο; Θα μπορούσα...αλλά δεν είναι η πραγματικότητα, μου αρέσει να περνάω αυτές τις νύχτες.

Είμαι ένας άνθρωπος πολύ παθιασμένος με το ποδόσφαιρο, μου αρέσει να ζω μέσα στο ποδόσφαιρο, να μιλάω για αυτό, χρωστάω πολλά στο ποδόσφαιρο, το ευχαριστώ για πολλά πράγματα στην ζωή μου και αυτές τις βραδιές της επιτυχίας δεν τις βλέπω σαν ανταπόδοση της δουλειάς μου αλλά ως κάτι που με ευχαριστεί και με ικανοποιεί στην ζωή μου".

Κάποιοι λένε ότι έχετε άστρο μετά τη νίκη με 3-0 επί της Άντερλεχτ στις Βρυξέλλες...

" Είναι αλήθεια. Αν υπάρχει αυτό το πράγμα...το έχω, από τότε που ήμουνα παιδάκι. Όμως, αφού δεν ξέρω αν υπάρχει συνεχίζω να το ψάχνω. Πιστεύω ότι ήμασταν πολύ τυχεροί και στο παιχνίδι με την Μπενφίκα γιατί η ομάδα μου έπαιζε πολύ καλά μέχρι που εμφανίστηκε η βροχή. Όμως η αλήθεια είναι πως είμαι ένας άνθρωπος τυχερός".

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Χούμπ Στέφενς, δήλωσε πως με τα αποτελέσματα που έχει κάνει η ομάδα του, σε οποιοδήποτε άλλο πρωτάθλημα της Ευρώπης εκτός της Ελλάδας θα βρισκόταν στην πρώτη θέση. Πως το σχολιάζετε αυτό;

" Σε μια δήλωση προάλλες, όταν με ρωτήσανε για τις υπόλοιπες ομάδες, ότι μας ακολουθούν, τον ΠΑΟΚ, τον Αστέρα, τον Παναθηναϊκό, τον Πας Γιάννινα, τον Ατρόμητο, όλες τις ομάδες που βρίσκονται πίσω στην βαθμολογία από εμάς, ότι αυτές οι ομάδες είναι καλές, βρίσκονται σε καλό δρόμο και δεν είναι ότι εκείνες κάνουν κάτι άσχημα. Δουλεύουν καλά, απλά εμείς το κάνουμε καλύτερα. Δεν είναι κάτι λοιπόν η βαθμολογία που μιλάει άσχημα για αυτούς η ότι μιλάει καλά για εκείνους..απλά μιλάει καλύτερα για εμάς".

Όπως δηλώσατε, για ποιο λόγο δεν θέλετε μεταγραφές τον Ιανουάριο;

" Γιατί έχω 27 παίκτες που είναι πάρα πολλοί για να υπάρχουν σε μια ομάδα και επειδή έτσι όπως είναι η οικονομία, για να ψάξουμε να βρούμε έναν παίκτη μέσα στα πλαίσια που θα ψάχναμε είναι δύσκολο να βρούμε κάτι καλύτερο από αυτούς που ήδη έχουμε.

Θα ήταν άδικο και κάτι που δεν άξιζε στους ποδοσφαιριστές μας, με την προσπάθεια και την δουλειά που κάνουν καθημερινά να πάμε και να τους πούμε ότι χρειαζόμαστε καλύτερους παίκτες από αυτούς σε σχέση με την δουλεία που κάνουνε και σίγουρα και εκείνοι θα θέλανε έναν καλύτερο προπονητή από εμένα".

Δηλαδή και να φύγει κάποιος παίκτης όχι βασικός…. Θα έχετε την ίδια άποψη ;

" Ναι επιμένω. Τα αφεντικά μου γνωρίζουν ποιοι είναι οι βασικοί μας παίκτες, σε ποιους έχουμε στηριχθεί και ελπίζω να μην φύγει κανένας από αυτούς. Αν όμως φύγει κάποιος από τους βασικούς μας παίκτες, θα χρειαστούμε λύσεις.

Βρισκόμαστε όμως στην ίδια γραμμή όμως το καλοκαίρι που έφυγε ο Φέισα και ψάξαμε να βρούμε λύσεις μέσα από την ομάδα και τις βρήκαμε. Τον αντικαταστήσαμε. Όταν έφυγε ο Φέισα είχαμε τον Σάμαρη ώστε να τον αντικαταστήσουμε, είχαμε δουλέψει με τον Σάμαρη κατά την διάρκεια όλης της προετοιμασίας καθώς ήταν μία από τις εναλλακτικές μας λύσεις.

Εμείς αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε, να δουλέψουμε με τις εναλλακτικές που είχαμε. Όταν έφυγε ο Φέισα δεν υπήρχε ο Ν' Ντινγκά ακόμη, ήρθε για να συμπληρώσει την ομάδα. Εμείς όμως είχαμε ήδη δουλέψει με τον Μασάντο και τον Μανιάτη και ξέραμε πως πρέπει να έχουμε εναλλακτικές λύσεις".

Σε ότι αφορά την πληρότητα της ομάδας, αποτυπώνεται στο γήπεδο, η δυναμική του Ολυμπιακού και η διαφορά ποιότητας και κλάσης από τις υπόλοιπες ομάδες στην Ελλάδα. Θέλω να επιμείνω όμως στην Ευρώπη και στον Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή η πληρότητα που παρουσιάζει η ομάδα και η υπεροχή της στην Ελλάδα, είναι αρκετή για να αποκλείσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Αν χρειαζόταν μία ενίσχυση ο Ολυμπιακός σε ποιόν τομέα θα γινόταν ώστε να καταφέρει να προκριθεί στους "8" ;

" Φυσικά και στην Ελλάδα γνωρίζαμε ότι θα ήμασταν οι πρωταγωνιστές και φέτος από την αρχή της χρονιάς. Αυτό όμως που ψάχναμε ήταν μια καλή πορεία στην Ευρώπη και αυτό που έχουμε καταφέρει είναι πραγματικά πολύ μεγάλο, καθώς αντιμετωπίσαμε μία ομάδα σαν την Παρί Σαιντ Ζερμαίν η οποία έχει έναν προϋπολογισμό πολύ μεγαλύτερο από τον δικό μας.

Μία μεταγραφή όπως ο Καβάνι μπορεί να τριπλασιάζει το δικό μας προϋπολογισμό και τα δικά μας έξοδα. Από εκεί και πέρα αντιμετωπίσαμε την Μπενφίκα η οποία τελευταία στιγμή μας πήρε έναν πολύ σημαντικό μας παίκτης, τον Φέισα, αλλά και πάλι καταφέραμε να την αποκλείσουμε και να πάρουμε την θέση της. Επομένως, πιστεύουμε ότι έχουμε καταφέρει κάτι πολύ σημαντικό.

Στο ποδόσφαιρο μπορούν σε δύο μήνες να συμβούν πολλά πράγματα, όταν και θα αντιμετωπίσουμε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πριν από δύο μήνες αντιμετώπισα πολύ σκληρή κριτική και αυτή την στιγμή όλοι λένε πως ο προπονητής βρήκε τον δρόμο του. Επομένων έχουμε πολύ καιρό μπροστά μας και πολλά μπορούν να γίνουν τους επόμενους δύο μήνες.

Αν με ρωτάτε αν είμαι ευχαριστημένος με το τι έχει συμβεί μέχρι στιγμής, αν έχω επαναπαυθεί ή αν συμβιβάζομαι θα πως ναι. Είμαι ευχαριστημένος, είμαι ικανοποιημένος, είμαι καλά με το τι έχει συμβεί μέχρι στιγμής αλλά δεν θα σταματήσω να προσπαθώ για να συνεχίσω".

Σαν ποδοσφαιριστής υπήρξατε μια μεγάλη προσωπικότητα και τεράστια φυσιογνωμία μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, πράγμα που σημαίνει ότι ξέρει την μπάλα καλύτερα από τον καθένα. Οι αλλαγές σας πολλές φορές έχουν αποδειχθεί χρυσές. Αυτό οφείλεται στο ότι διαβάζετε καλά το ματς επειδή είσαστε ποδοσφαιράνθρωπος και της κλάσης που υπήρξε ως ποδοσφαιριστής ή βοηθάει και η τύχη και το άστο που αναφέραμε και πιο πριν ;

" Ναι έχει να κάνει και με την τύχη. Έχω όμως και μια άλλη τύχη που έχω ποδοσφαιριστές στο πλευρό μου, που πιστεύουν πολύ σε εμάς. Το πιο δύσκολο πριν προετοιμάσουμε την ομάδα που θα αποτελέσει την βασική ενδεκάδα, θα πρέπει να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των ποδοσφαιριστών, γι’ αυτό και οι ποδοσφαιριστές όταν ζητάμε να κάνουν κάτι, όταν ζητάμε να κάνουν μια προσπάθεια την κάνουν….

Το κάνουμε γιατί είναι πραγματικά αυτό που χρειάζεται η ομάδα και αυτό που μπορεί να πετύχει η ομάδα. Στην αρχή της χρονιάς τους είχαμε πει πως έχουμε μια ομάδα με μεγάλο αριθμό παικτών και όλοι θα είναι χρήσιμοι ανά πάσα στιγμή να προσφέρουν. Κάθε φορά που τους το ζητάμε το κάνουν και αυτό δημιουργεί έναν συναγωνισμό μέσα στην ομάδα ο οποίος είναι ανεκτίμητος και κανείς δεν ξέρει ποιος θα παίξει".

Αυτό είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία το ότι έχετε καταφέρει να διαχειρίζεστε τόσο καλά την ομάδα και να μην υπάρχουν φίρμες και βεντετισμοί και να είναι το κλίμα πραγματικά οικογενειακό, το οποίο φαίνεται. Ο κάθε παίχτης της ομάδας είναι με το μαχαίρι στα δόντια και έτοιμος να παίξει.

" Φυσικά και παραπονιούνται οι παίκτες και έχουν δίκιο καθώς όλοι θέλουν να παίξουν. Πολλές φορές ο προπονητής κάνει λάθος αλλά οι παίκτες έχουν την ευκαιρία να του αποδείξουν πως κάνει λάθος και την επόμενη φορά να αρπάξουν την ευκαιρία τους.

Αυτό που εμείς θέλουμε να πετύχουμε είναι ένα κλίμα πολύ κοντά σε αυτό που υπάρχει αυτή την στιγμή και κυρίως σκοπός μας είναι να έχουμε περισσότερους Έλληνες μέσα στα αποδυτήρια. Οι Έλληνες παίκτες θέλουμε να είναι στο μέλλον το κεφάλι, η καρδιά, το στομάχι των αποδυτηρίων μας, θέλουμε να έχουν εκείνοι τον πρώτο λόγο.

Είναι κάτι το οποίο πρέπει να το μάθουνε και μπορούμε να τους το μάθουμε. Πολλές φορές ακούω να λένε πως είναι ο Ολυμπιακός του Μίτσελ, όχι δεν είναι, είναι ο Ολυμπιακός του Πειραιά, είναι ο Ολυμπιακός των Ελλήνων ποδοσφαιριστών και του Προέδρου του. Δεν είναι ο Ολυμπιακός του Μίτσελ".

Στα τελευταία πέντε Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός έχει πάει με πέντε διαφορετικούς προπονητές. Του χρόνου θα πάει με τον ίδιο;

" Μακάρι ναι. Όπως πολύ καλά γνωρίζεται, δεν εξαρτάται μόνο από εμένα. Γιατί δεν άλλαξα εγώ τους τέσσερις προηγούμενους".

Όσο εξαρτάται από εσάς, θα είστε του χρόνου στον Ολυμπιακό;

" Έχω συμβόλαιο. Το μόνο που χρειάζεται είναι από τις 31 Μάιου να μου πουν ότι θέλουν να συνεχίσω. Δεν είμαι ελεύθερος".

Εκτός των δεσμεύσεων και του συμβολαίου, η καρδιά, η ψυχή, το μυαλό και οι συνθήκες της Ελλάδας…. τι λέτε θέλετε να μείνετε ;

" Πιστεύω πως αυτό είναι πιο σημαντικό και από τα συμβόλαια, είναι το τι θέλουμε. Καθημερινά προσπαθώ και προσαρμόζομαι στην ζωή της Αθήνας, στην καθημερινότητα, στην ζωή και στον σύλλογο. Χρειάζομαι την προσαρμογή αυτή, όμως και από τις δύο πλευρές, το πιο σημαντικό είναι αυτό που θέλουμε και όχι αυτό που λένε τα συμβόλαια και οι προϋπολογισμοί.

Προσπαθώ καθημερινά να προσαρμόζομαι όχι μόνο στην αθλητική ζωή, αλλά και στην ζωή στον Πειραιά και στην Αθήνα. Προσπαθώ να δείξω στην ομάδα ότι και εκείνοι θα πρέπει να πάρουν πράγματα και να προσαρμοστούν και πιστεύω πως στο τέλος θα καταλήξουμε σε συμφωνία.

Από πέρσι τον Μάιο, είχα ζητήσει κάποια πράγματα και τώρα πλέον πολλοί άνθρωποι μου λένε πως έχω δίκιο. Αυτό λοιπόν είναι κάτι που προσπαθώ και θέλω να περάσω κάποια πράγματα χωρίς να θέλω να αποδείξω ότι έχω δίκιο αλλά επειδή θέλω να προσφέρω".

Όποιος Ισπανός έχει φύγει από τον Ολυμπιακό, έχει βρει πολύ καλή δουλειά. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε πήγε στην Βιγιαρεάλ και στην Βαλένθια, ο Σεγκούρα πήγε στην Λίβερπουλ οπότε δεν νομίζω να έχετε πρόβλημα όταν θα φύγετε...

" Όχι, προτιμάω να κάνω την καριέρα μου εδώ, αν δεν σας πειράζει. Έτσι όπως είπατε πριν ότι πέντε προπονητές έχουν φύγει είναι σαν να θέλετε να με διώξετε. Ό μόνος λόγος για τον οποίο θα ήθελα κάποια στιγμή να φύγω από τον Ολυμπιακό ,θα ήταν αν είχα πραγματικά μια πρόταση από έναν τεράστιο σύλλογο. Κάτι πραγματικά αρκετά δύσκολο. Πιστεύω πως είμαι ήδη σε έναν μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο, αν και πολλές φορές δεν το έχω καταλάβει".

Αν αποκλείσετε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μπορεί να γίνει;

" Μιλάω πολύ συχνά με τον πρόεδρο, με τα αφεντικά μου στην ομάδα και αυτό που βλέπω είναι ότι πάντα ζητάνε το κάτι παραπάνω. Μου αρέσει πάρα πολύ αυτό αλλά όταν θέλω να πω την γνώμη μου δεν την λέω από καπρίτσιο αλλά θέλω πραγματικά να συζητήσω μαζί τους, ώστε να βρεθεί μια καλύτερη λύση ώστε να πάμε μπροστά.

Είναι ένα χαρακτηριστικό δικό μου που πιστεύω ότι είναι καλό. Έχω πάντα την πόρτα μου ανοιχτή ώστε να μπούνε στη δουλεία μου και να συζητήσουμε για αυτήν. Πότε δεν ανοίγω τις πόρτες των άλλων για να μπω στην δικιά τους δουλειά, κυρίως γιατί από την δουλειά των άλλων δεν γνωρίζω τίποτα".

Σκέφτεστε τον Ολυμπιακό του χρόνου με τον Ρομπέρτο και τον Κάμπελ η κάνετε σχέδια χωρίς αυτούς

" Μακάρι να είναι και του χρόνου μαζί μας αυτοί οι παίκτες, είναι κάτι που δεν περνάει μόνο από το χέρι μας, είναι παίκτες δανεικοί, θα δούμε τι θα συμβεί με τα συμβόλαια τους, είναι παίκτες που έχουν βελτιώσει πολύ την απόδοση τους και σαν άνθρωποι και σαν μονάδες αλλά και την ομάδα.

Δεν μπορούμε να σπαταλάμε ενέργεια και να πάρουμε αποφάσεις για πράγματα τα οποία δεν εξαρτώνται από εμάς ,τα οποία δεν είναι στο δικό μας χέρι. Αν συνεχίσουν στην ίδια απόδοση θα είναι δύσκολο οι σύλλογοι στους οποίους ανήκουν να μας τους δανείσουν για ακόμη μια χρονιά".

Ποιοι είναι οι παίκτες εκτός Ολυμπιακού που σας εντυπωσίασαν στο ελληνικό πρωτάθλημα;

" Ναι υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές τους οποίους παρακολουθούμε, τους κοιτάζουμε πάρα πολύ όχι μόνο τους δικούς μας τους οποίους δανείσαμε σε άλλες ομάδες αλλά και παίκτες άλλων ομάδων. Πολλοί κοιτάζουν στο εξωτερικό για πράγματα που υπάρχουν κοντά μας. Πιστεύω πάρα πολύ στους Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Έχουμε δείξει την εμπιστοσύνη που έχουμε στους Έλληνες ποδοσφαιριστές και οι ίδιοι έχουν αποδείξει με την απόδοση τους την εμπιστοσύνη που τους δείξαμε. Πιστεύω πως όλοι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές που έχουμε αναλάβει, έχουν γίνει ήδη καλύτεροι. Προέρχομαι από μια χώρα που κοιτάζουν πιο πολύ στο εξωτερικό παρά μέσα σε αυτή".

Πιστεύεται σε ξένους που αγωνίζονται στην Ελλάδα όπως για παράδειγμα ο Πελέ;

" Ο Πελέ είναι πραγματικά ένας πολύ καλός παίκτης και είναι επιτυχία για τον Εργοτέλη που τον έχει. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός όμως για αυτή τη θέση. Δεν λέω πως ο Πελέ δεν κάνει για εμάς, λέω απλά πως ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος.

Για τους ποδοσφαιριστές είναι πολύ σημαντικό να βλέπουμε την απόδοση τους, το πόσο καλά ξέρουν να παίζουν και πόσο μπορούν να αποδώσουν στο αγωνιστικό, αλλά και το πόσο εύκολα μπορούν να προσαρμοστούν σε έναν μεγάλο σύλλογο σαν τον δικό μας. Μιλούσαμε όμως για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές και μόνο δύο προπονητές έχουν πιστέψει σε αυτούς. Ο ένας είμαι εγώ και ο άλλος ο προπονητής της Εθνικής, Φερνάντο Σάντος".

Συγκεκριμένα κάποιο όνομα κάποιου ποδοσφαιριστή που έχετε ξεχωρίσει;

" Υπάρχουν κάποια ονόματα αλλά δεν θα ήθελα να σας τα αποκαλύψω".

Υπάρχει κάποιο δώρο που θα θέλατε να σας φέρει ο Άγιος Βασίλης;

" Για την ζωή μου, ναι θα ήθελα. Ποδοσφαιρικά όμως μου τα έχουν φέρει. Ποτέ δεν έχω γράψει γράμμα στον Άγιο Βασίλη".

Θα θέλατε να του γράψετε για την πρόκριση στους ''8'' ;

" Ο Άγιος Βασίλης μου έχει δώσει ήδη το δώρο, οπότε τώρα πως θα γίνει...θα του ανοίξω την πόρτα;".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ