ΑΕΚ

Στην αλάνα του Μάσιμο Καρέρα

Ο απογοητευμένος Μάσιμο Καρέρα
Ο απογοητευμένος Μάσιμο Καρέρα EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την μη αναστρέψιμη κατάσταση που αντιμετωπίζει ο Μάσιμο Καρέρα, δίνει μια εξήγηση για τη στήριξη και εξηγεί γιατί η ΑΕΚ είναι άκρως διασκεδαστική, αφού πρέπει να βρούμε και κάτι καλό.

Μπορείς να πεις καλά πράγματα για την ΑΕΚ, γιατί όντως υπάρχουν. Ότι για παράδειγμα παλεύει τα ματς μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, είτε για να τα κερδίσει, είτε για να τα χάσει, γιατί όχι; Είναι επίσης αλήθεια το να σημειώσεις ότι τα παιχνίδια της είναι τόσο πλούσια σε φάσεις και σασπένς, που εν τέλει είναι και άκρως διασκεδαστικά,αρκεί να τα υποδέχεσαι όπως μια ανάλαφρη ταινία.

Χαλαρά, με χαμηλούς σφυγμούς και με διάθεση να το διακωμωδήσεις. Όπως επίσης ισχύει ότι προκύπτουν ωραίες στιγμές μέσα από ατομικές εμπνεύσεις και κυριαρχεί η δύναμη της αναρχίας,κοινώς επικρατεί το… κάνει ο καθένας ό,τι γουστάρει.

Ισχύουν όλα αυτά δηλαδή, τα όμορφα και συναρπαστικά, που συμβαίνουν σε οποιαδήποτε αλάνα, δίχως σκοπιμότητες, χωρίς μεγάλες ή μικρές φανέλες, άγχος για τη νίκη και πίεση για τη βαθμολογική κατάσταση. Η ΑΕΚ φοράει την ταμπέλα ‘’fun to watch’’ διότι θυμίζει ακριβώς μια τέτοια παρέα ανθρώπων που συνευρίσκονται για να κάνουν το κομμάτι τους και να περάσουν καλά.

Δεν έχει σημασία αν οι γραμμές είναι κοντά ή μακριά, πότε κάνουν μαζί επίθεση και πότε άμυνα, πότε προσέχουν για να μην πάρουν κόκκινες ή για να μη φάνε την ίδια ντρίμπλα, στο ίδιο παιχνίδι, από τον ίδιο παίκτη για 5η φορά.

Βασικά όποιος κατάλαβε τι είδε από δουλειά ομάδας που έχει αρχή μέση και τέλος, να το πει και σε μένα. Προφανώς και δεν προκύπτει κάτι διαφορετικό από το να εμφανίζεται ένα σύνολο που θα άρεσε σε οποιονδήποτε αρέσκεται να βλέπει το ποδόσφαιρο μέσα από το στοιχηματισμό, την αμιγώς φίλαθλη προσέγγιση και τη διάθεση για καζούρα.

Όλα αυτά δηλαδή που ενοχλούν τους φίλους της ΑΕΚ να συμβαίνουν με την ομάδα τους και τα οποία, δυστυχώς για αυτούς, αρνούνται να παραδεχθούν εκείνοι που παίρνουν τις αποφάσεις μπροστά στον καθρέφτη τους.

Δυστυχώς για την ΑΕΚ και όσους την ακολουθούν αισθανόμενοι μια βαθιά ενόχληση για όσα διάβασαν παραπάνω και γνωρίζουν καλά ότι όντως ισχύουν, η κατάσταση δεν δείχνει να είναι αναστρέψιμη υπό την καθοδήγηση του Μάσιμο Καρέρα. Αν η απόφαση που έχει παρθεί,για στήριξή του και παραμονή του έως το καλοκαίρι, πάρθηκε με το σκεπτικό της εύρεσης του κατάλληλου χρόνου ώστε να ξετρυπωθεί (με το ελάχιστο δυνατό ρίσκο) εκείνος που θα καθοδηγήσει την ΑΕΚ στο καινούργιο γήπεδό της, τότε ναι, έχει κάποια λογική.

Αν όμως πράγματι θεωρούν ότι αυτό που όλοι παρατηρούμε δύναται να αλλάξει θεαματικά και να μετατραπεί σε κάτι κυριαρχικό, συμπαγές,διεκδικητικό, μακριά από τις ατζαμοσύνες, την αφέλεια και την έλλειψη συνοχής που το χαρακτηρίζουν, πρέπει να το βλέπουν σε κρυστάλλινη σφαίρα.

Δεν ξέρω τι μπορεί να έπαθε ο Καρέρα σε σχέση με πέρυσι, έχω πλέον αρχίσει να αμφιβάλω ότι ακόμα και τον Βράνιες να είχε πίσω, θα δημιουργούσε κάτι πιο λειτουργικό, αφού εδώ το ρολόι είναι εντελώς ακούρδιστο για να δουλέψουν σωστά όλα τα γρανάζια.

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι μάλλον πρόκειται για προπονητή που μπορεί να συμμαζέψει καταστάσεις, να διορθώσει πράγματα, να βελτιώσει ομάδες δίχως ψυχολογία δίνοντάς τους μια νορμάλ προσέγγιση αλλά όχι εκείνος με την ικανότητα να δημιουργήσει κάτι δικό του. Κι επειδή μου είναι πραγματικά τόσο συμπαθής όσο κανείς άλλος τα τελευταία χρόνια, είναι στενάχωρο να θέλεις από έναν άνθρωπο να πετύχει, να περιμένεις από εκείνον να σου δείξει κάτι για να πιαστείς και να πιστέψεις,αλλά τελικά να διαπιστώνεις ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν και χειρότερα.

Όσον αφορά στους ποδοσφαιριστές, σαφώς και άμοιροι ευθυνών δεν είναι. Όμως διάθεση υπάρχει,προσπάθεια γίνεται, όσο ο καθένας ξέρει και έως εκεί που φτάνουν οι δυνατότητές τους. Κι αν υπερτονίζεται ότι (κάποιοι ή και όλοι στην άκρατη υπερβολή) είναι κακομαθημένοι ή μικροί για να σηκώσουν μια φανέλα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό, εγώ θα ανταπαντήσω ότι δεν είδαν μόνοι τους φως και μπήκαν και πως από τη στιγμή που δεν μπορείς να τους κατηγορήσεις ως αδιάφορους, δεν είναι και νορμάλ να τους κρίνεις για κάτι που θα ήθελες εσύ να έχουν, αλλά δυστυχώς δεν τους βρίσκεται. Ό,τι κι αν είναι αυτό…

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ